Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие

Нападките са заради забраната за купуване на земя от чужденци
6 яну 2014 19:24, Елка Василева
125
Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие
Снимка: архив, Reuters

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
17
 
! Отговори
местенчук преди 10 години
нЕма да ползваме ,,облагите,, на ЕС-то?:) направо го преместИх.:)
24
4
 
17
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
ама и нашите пишман политици са пълни мундъовци.да бяха взели пример от китайските мозъци-чужденец има право да си наеме земя за 50-100 години,след което държавата си я взима.толкова ли е сложно?
23
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като има разлики в заплащането за една и съща дейност ще има конкуренция докато се уеднаквят цените! Пример ламинат поставяне 3лева в БГ за метър 20 паунда там или вадене на зъб 30лева срещу 300 паунда там!България няма никаква полза от закупуванетона земеделска земя от чужденци то иначе ще е купи Доналт Тръмп и ще си направи голф игрище от БГ а хората да се махат от тук.Бяхме в Англия не ми я хвалете къщи от 1878 развалени на два етажа с лисици,плъхове ,котки,катерици и изгнили стени...
22
2
 
46
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
така е.ужасяващо лицемерие е да изкараш българите крастави маймуни и на другия ден да искаш да им изкупиш земята с хартийки с карикатурата на някаква спекла бабичка.пълна наглост.жалко,че външния ни министър е толкова "нежна душа".
21
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не вземе евтиния източно европейски юмрук да блъсне по скъпата британска маса ,че ще ви цъфнат налъмите.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добре бе, няма проблеми, нека купуват земя... на 100 милиона пъти по-висока цена!!!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZarstvo Balgaria I Tarnovskata Konstituzzia...
18
5
 
23
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
АКО КОНСТИТУЦИОНИЯТ СЪД ОТХВЪРЛИ РЕШЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ЗА МОРАТОРИУМА НА ЗЕМЯТА , ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЦИОНАЛНА ИЗМЯНА И НЕ ЗАВИЖДАМ НА СВЕТЛОТО ИМ БЪДЕЩЕ....
17
4
 
46
 
! Отговори
se преди 10 години
Крадливата английска пасмина да мълчи.Грабели и убивали векове наред и свой и чужди сега искат ,,демократично" да изкупят българската земя.Да ама не! България е има и ще е има господа английски крадци!И забраната не е толкова заради вас а заради напиращата инвазия от съседни нам страни.Ако искате да нямате гастарбайтери от БГ тогава защо с лекота приемате интелегнцията от света.Защото сте научени умовете по света да работят за вашия просперитет а това не е ли кражба и модерно заробване !
16
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой иска да слага таван на имиграцията от ЕС?Кой въведе максимални ограничения за българи и румънци при приемането им в съюза през 2007-*** и кой удължи забраната отново няколко години по-късно?Кой водеше няколко години гнусна антибългарска кампания?Колко "бежанци" приехте?С какви очи ще наричате нас лицемери бе, нещастни английски писарушки?
15
3
 
48
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Духандо ве, английски ***. Аз бачкал съм ви като роб 7 години, мога да си правя на ваша земя каквото си искам-законно разбира се, и го правя и смуча доволно пари, без кирливите ви помощи. Погледнете си историята, ясно ще проличи кой е лицемера. Един мъсолманин, *** отряза глава на британски войник посред Лондон. Не бъдете лицемери вие, а си погледнете истинските имиграционни интереси.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за около 200 паунда отгоре могат всичко да си купят ... тупани ...
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички продажни *** кланещи се на сатаната ...времето ви изтича свете се пробужда от лъжите ви !
12
5
 
25
 
! Отговори
МААФАКА преди 10 години
АМИН!!!Англичаните не ни мразят!!! Мразят ни ***, индийците и пакистанците, щото ся ще цицат пъти по-малко, а и бая ще бъдат порязани ....
11
1
 
22
 
! Отговори
няма договори преди 10 години
има Атомни бомби всичко друго е измама
10
4
 
37
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Че кой пречи да дойде чужденец в България, за 500 лв да регистрира едно ЕТ и да купи колкото иска земя бе.... после ние сме били лицемери...
9
2
 
44
 
! Отговори
зз преди 10 години
по силата на същия този договор, вече трябваше да сме в Шенген, но уиландците си измислиха собствени правила за да не ни допуснат. Ама от "вестник" като Дейлито специялизиращ в областа на интригнатската фантастика няма как да се очаква безпристрастност
8
2
 
60
 
! Отговори
пияният преди 10 години
Мамка ви *** лицемерна.Повече от година ревете и засипвате с хули българите,как щели да ви срутят социалната система,да ви ограбят и не знам,какво си.Нито един от нашите ***,"официални" лица(медии и управляващи) не посмя да каже едно срамежливо "гък".Сега ние сме били "лицемерни",защото,едва,едва,се пази българска земя.Това всичко,на фона на вашите банки,корпорации,монополи,търговски вериги,захапали и унищожили българската икономика,превърнала "аборигените", във ваши роби!
7
4
 
38
 
! Отговори
езичник преди 10 години
а бе тия що не ссс..и е..т м.кт накрая. като им пречим какво изобщо търсим в тоя ес???????
6
3
 
55
 
! Отговори
metro57 преди 10 години
Просто Англия реагира като отхвърлена жена, с яд че не са я пожелали...