Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие

Нападките са заради забраната за купуване на земя от чужденци
6 яну 2014 19:24, Елка Василева
125
Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие
Снимка: архив, Reuters

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
18
 
! Отговори
hayvanko преди 10 години
Balgarskite agromutrafoni ne iskat da imat realna pazarna cena na zemqta za da prodalzavat da ya izkupuvat na bezcenica - alchni primati
44
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не знам кой е лицемера в случая след като островитяните в бума на строителството 2007 г. изпонакупиха сума ти лозя, апартаменти и селски къщи които сега пустеят и се чудят как да ги продадат!!
43
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то като очакваното нашествие на българи не се състоя, сега трябва да намерят нещо, за което да плюят по нас...
42
6
 
46
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
По принцип си беше тъпотия това гласуване за забраната за купуване на земя, но щом дразни английските *** и потомствени алкохолици, решително го подкрепям с две ръце :)
41
4
 
37
 
! Отговори
Посейдон преди 10 години
Кръвосмешението, *** и скапаната бира са ги докарали до това положение такива глупости да ръсят...Да потъват!
40
3
 
27
 
! Отговори
v преди 10 години
хич няма да се учудя ако в тая боза ,,деили меили'' работи някое нашенче и драска глупост връс глупост срещу българия само и само за да се хареса на гейлосаните си господари,10г съм извън бг да съм виждал и такива
39
4
 
42
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Някой да е забранил на чужденци да работят в БГ? Не! Да си затварят кривозъбите човки най-добре...
38
6
 
31
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
А аз питам "има ли по-големи лицемери от тия на острова?" - да, има, САЩ, но на острова са доста близо...
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека освободят пазара на земя, но цената да се категоризира според страната от която е купувача :)А да ги видя тогава отворковците какво ще купят :)Искат земя без пари, тук такова животно няма за чужденци, няма и да има скоро!
36
5
 
42
 
! Отговори
1 преди 10 години
Да идад да купуват земя в Америка-там колкото щеш.
35
6
 
40
 
! Отговори
Болен Сайдероф преди 10 години
Всеки си прави лесна политика от омразата. Британците от нас, ние от бежанците итн... все някой друг е виновен за проблемите ни, дайте да ги посочим с пръст и да ги хейтваме за да отклоним вниманието от истинските проблеми в държавата. Куха и необразована кратуна си е същата на Острова както и при нас. А елементарните хорица им се връзват на кръчмарският национализъм за две стотинки. Дайте на простият човек мишена/измислена причина за проблемите си и гледайте сейра.
34
5
 
27
 
! Отговори
1 преди 10 години
Абе ограниченията паднаха по законите на ЕС.Те щат нещат трябваше да ни пуснат.Сега е наш ред-няма да им даваме земя докато ЕС не ни принуди.
33
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намалете заплащането както в БГ и няма да имате чужденци в Аглия а земя няма да видитев БГ в близките 5-6 години понеже сте скапаняци и духачи.Англия изобщо не е европейска аамерикански щат в един остров с ***!
32
7
 
27
 
! Отговори
BG преди 10 години
Значи, дайте да се разберем - от няколко години Англия твърди че "България е блато", сравняват ни с *** и прочее сега какво се оказа - че те искат да купуват земята ни !!!Ако искайте вярвайте но мен там са ме питали "А в България имате ли автомобили по улиците ?!" Ми, не - ходим на работа с каруци теглени от волове :)))Та сега искат земя във варварската държава ?! Или май става приказката с лисицата и киселото грозде ?!Или арабската приказка за недо.... п....
31
7
 
41
 
! Отговори
* преди 10 години
Ще пискат гадовете , защото след 120г. нивото на океаните ще се дигне 5м. и Англия ще изчезне . А те сега искат да ни излъжат да се разменим . Какво и е хубавото на Англия ?
30
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 10 години
.. такива проблеми с престъпността, породена от тях и впиването в свещенната им социална система от помощи и привилегии. Организираната престъпност е друг въпрос и не е осъществима без нужната корупция дори в тяхната система :))
29
6
 
19
 
! Отговори
добре преди 10 години
Ами хайде да приемем примерно, че многоуважаваните от мен г-да британски депутатчета и други ду*едавци имаха за съсед добронамерена 80 милионна Турция и сходна с история с нашата от последните 600 години :)) ТОГАВА ЗА КАКВО ЩЯХА ДА ПРЕТЕНДИРАТ? Те към момента вдигнаха врява за 50-те човека, които отидоха да работят легално, представям си ако бяха на наше място. Плюс това, който иска, винаги е намирал начин да започне работа там, а ако не се застъпваха за "интегрирането" на ромите, нямаше да имат
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаме политици дето да защитават собствените ни интереси както трябва!!!Този съюз е обречен с такива мизерници като Англия продажници на Америка!Та нали борбата е между ЕВРОТО и АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР бе ***!!!!!!!!!!
27
3
 
50
 
! Отговори
Нямаме земя за вас! преди 10 години
Чакайте, бе, ингилизи, за какво ви е земя у нас, нали сме лоши, такива-онакива, какво ще правите тук? Ще ви се, ама скоро няма да видите хубавата ни земя! Пък нека и ние да сме малко лицемери, вие колко века сте такива?
26
2
 
14
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Краят на суверенността на европейските държави-важна стъпка към световния ред. The New American-The EU:Regionalization Trumps Sovereignty".