Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре

ЕС може да ги отмени, ако Русия прилага мирния план в Украйна
11 сеп 2014 18:10, Анисия Иванова
211
Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре
Херман ван Ромпой и Жозе Мануел Барозу. Снимка Reuters

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди, че новите европейски санкции срещу Русия заради ролята й в Украйна ще влязат в сила утре, предаде Ройтерс.

Ромпой посочи, че ЕС може да отмени санкциите срещу Русия след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна, предаде Франс прес. Европейският лидер добави, че оценката ще бъде направена до края на септември.

Още по темата
"В зависимост от тази изчерпателна оценка ЕС може да реши да промени, да прекрати временно действието или дори да отмени санкциите", каза Ромпой.

Той прикани още отсега ЕК и Службата за външно действие на ЕС да започнат да подготвят предложения за промяна, временно прекратяване на действието или отмяна на пакета от санкции.

Новите икономически санкции на ЕС срещу Русия забраняват финансирането на дълга на три големи руски компании от сектора на отбраната и на три други компании от енергийния отрасъл, посочи Европейският съвет, цитиран от Франс прес.

Санкции се въвеждат и срещу пет държавни банки, допълва ДПА.

Европейски граждани и компании няма да могат повече да предоставят заеми на тези пет големи руски банки, държавна собственост, пояснява Европейският съвет.

Европейският съвет съобщава и за въведени санкции срещу 24 физически лица. На тях се налага забрана за пътуване в ЕС и замразяване на авоарите, допълва ДПА. Тези хора са замесени в действия срещу териториалната цялост на Украйна. Сред тях са и нови ръководни фигури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, членове на ръководството на Крим, както и руски олигарси и политици, посочва Европейският съвет.

Санкциите ще засегнат и проекти в областта на петролодобива. Според санкциите няма да бъдат предоставяни услугите, необходими за проучването на петролни находища в Арктика, за дълбоководното проучване на петролни находища и за проекти в областта на шистовия петрол, посочва ДПА.

Според европейски източник забраната може би ще визира петролните компании "Роснефт" и "Транснефт", както и петролния клон на газовия гигант "Газпром".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
28
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Безумци!
104
4
 
39
 
! Отговори
Равнис преди 9 години
Знаете ли, в началото на конфликта много преживявах, че отношенията на еуропката и Русия се развалят. Но лека-полека се оказва, че това си е било в плана. Не разбирам само, нима брюкселските зелки ще станат по-добре ако разрушат това което вече е направено? Че Русия ще спечели от това вече е ясно. И тя има неблагоразумието да се подхлъзне като нас и да прави такъв голям внос, а своите производители игнорира. Но не е късно, те ще се оправят. Еуропейците и ние с тях, НИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?
103
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаем каква ви е целта, ресурсите на Русия, хайде нападайте, стига с тая агония.
102
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромпой се надъхва за Кончита Вурст.
101
19
 
8
 
! Отговори
2 преди 9 години
До 1Ти на критик фотограф ли ни се правиш,какво да ги гледам тези на снимката,гледам колите на улицата,гледам компа пред мен и не виждам нищо източно което да ме впечатли..огледай се и ти не гледай само фотографии,виж си мобилното устройство с което можеш да снимаш.И какво ще прави в Киев Източния Палавник,ще събере пуканките и кока колата ли.Рф вече не може да издържа Крим , а какво остава цяла Украйна да и висне на врата,няма вече зелено$ на Изток.
100
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В резултат от широко ширещото се кръвосмешение на запад все по често ще се раждат *** като тези на снимката.
99
4
 
44
 
! Отговори
1 преди 9 години
Погледнете сaмо тези *** нa снимкaтa. Брюксел е олицетворение нa глупосттa.Единствения нaчин Русия дa изпълни мирния плaн е дa влезе с aрмиятa си в киев и дa окaчи цялaтa хунтa по стълбовете.
98
3
 
17
 
! Отговори
Към 148 - цитат преди 9 години
Цитирам: Сегодня стало известно, что матерям солдат, оборонявших свою землю от карателей украинского правительства, хунта прислала небольшие деревянные коробки, в которых были...отрезанные головы их сыновей, сообщают pravilnoe.tv. Коментариите са излишни. Дано разберете, какво означава Украинския фашизъм.
97
6
 
50
 
! Отговори
В Украйна режат глав преди 9 години
В Новорусия, няколко майки на убити опълченци са получили като колет отрязаните глави на синовете си. Счита се, че главорезите на Коломойски са ***, които режат глави. Така че, не само в Ислямската република режат глави, но и в Украйна. Честито на всички симпатизанти на фашизма. Точно тези главорези подкрепя НАТО и Евросъюза. А Българските партии, подкрепящи НАТО и Евросъюза, респективно подкрепят Украинския фашизъм.
96
4
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Какви нови санкции, какви пет лева сънува тоя :)) Европейския съюз още не е съгласувал и единодушно приел такива, а тоя папуняк вече плаши :))) Събраха се, опитаха се да гласуват, ама не се получи, доста страни бяха против, някои категорично казаха че ще поставят вето. А в ЕС въпроса със санкциите е на принципа на единодушно приемане , тая американска *** май е позабравил това :))) Или се надява че сега когато полския пуяк е председател на Евр.парламент , номера ще мине , да да ама не :))))
95
6
 
10
 
! Отговори
ГЪЛЪБЧЕ преди 9 години
До 144ДАЛИ НАМЕКВАМ ИЛИ НАТВЪРДВАМ, ОСТАВЯМ ТИ ДА ГОИНТЕРПРЕТИРАШ,НО НЯМА ДА ВИ СЕ ОТВОРИ ИЗТОЧНИЯПАРАШУТ...
94
2
 
21
 
! Отговори
Договаряне преди 9 години
Русия договаря с Германия прехвърлянето на газта през Северен поток на 100 процента, като ще бъде спрян газопровода през Украйна.. Причиното е, че няколко държави отстъпват част от газта си за Украйна. Тъй като газопровода технически неможе да изпълнява реверс, което означава, че Украйна сраде газта с одобрението на Централноевропейските държани, като Полша, на която намалиха доставките на 45 процинта. Спиратнето на газта, означава за България париране на икономиката ни.
93
1
 
2
 
! Отговори
do 127 преди 9 години
До Анонимен. По-скоро на пед.дил и церемониал майстор.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този от снимката дали не е преродилият се учител Йода ?
91
28
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До РониНе се ядосвай, голяма част от тези путлерофили са платени !!! Те не могат да отговорят на един въпрос - КОГА *** ще се яви на избори , защото аз знам кога ужасният Обама вече няма да е президент на САЩ !!! *** е вечен, обаче кога ще го сменят на честни съветски избори ??? Да боготворите това дребно човече е болест !!!
90
0
 
6
 
! Отговори
ГЪЛЪБЧЕ преди 9 години
До Анонимен 134ПРОБВАЙ ДА ВИДИШ ДАЛИ НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМТОГАВА МИНА ЛЕКО НО СЕГА....
89
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКои факти сочат, че Путин е престъпник и аргесор. Да не би да исаш да кажеш Буш или Обама които избиха стотици хиляди в Ирак и Афганистан?
88
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рязък завой на България към Русия не би бил никакъв проблем, както беше завоят към запада 89та година който съсипа българската икономика. Войната която се води сега между Америка и ЕС срещу Русия не е нито война на идеология или на системи - и двете воюващи страни са капиталистически системи. Войната е за ресурсите на Русия и по този начин да се запази САЩ от рухване. Но САЩ така и така ще рухнат, дали сега или след 2 години или след 5 години - и ние пак ще сме от губещите.
87
19
 
7
 
! Отговори
Рони преди 9 години
Чета, чета и не вярвам на очите си:) само обиди, хули и омраза, без никакви аргументи, никакви факти, така и не чух с какво точно Путин е добродетелен / а не престъпник и агресор , каквото сочат фактите/ и с какво ЕС е лош в конкретната ситуация . Промити мозъци ,безгранична неграмотност и неосведоменост, това е обществото в Бг, на какво да се надяваме в тази ситуация или как да очакваме, че политиците ще са по- различни от гражданите като те са едни от нас? Няма надежда...
86
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
91% стоят зад политиката на Путин. Тези *** си играят с Русия. Този народ знае какво и как е да се плаща за милиони човешки животи, не всичко е пари, още по малко бръсни пари банкерски, Европа, всъщност това не е Европа , а една шепа олигархични пионки, ще плаща жестоко това поведение.