ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент

„Ако се поиска изключение от еврозаконодателството, ще се разгледа“
Обновена: 22 сеп 2014 16:30 | 22 сеп 2014 16:30,
251
ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия обяви, че е готова да обсъжда с Русия проекта "Южен поток" във всеки момент, включително и на предстоящата в края на седмицата тристранна среща между представители на Брюксел, Киев и Москва, съобщи БНР.

Тристранната среща в петък в Берлин ще бъде посветена главно на търсене на решение на газовия спор между Русия и Украйна, уточни говорителката на комисар Гюнтер Йотингер – Марлене Холцнер, но добави, че ако руската страна постави въпроса за "Южен поток", няма проблем той също да бъде обсъден.

Още по темата

Винаги сме били отворени за дискусии за "Южен поток" и по въпроса дали инициаторите ще поискат за него изключение от европейското законодателство – ако това стане, ние ще разгледаме това искане, заяви Холцнер.

Що се отнася до информациите, че Еврокомисията е прекратила разследването срещу "Газпром", днес те бяха опровергани с уточнението, че са прекратени само разговорите с Русия за постигане на споразумение.

Тези разговори, които са част от процедурата в подобни случаи, не са дали резултат, затова са били преустановени, но самото разследване продължава. То започна преди две години заради съмнения, че руският газов гигант затруднява конкуренцията, пречи на разнообразяването на доставките, сегментира пазара и формира несправедливо цените в Централна и Източна Европа. Общо 8 страни, сред които и България, са обект на проверките от страна на Еврокомисията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Оставете Западна Европа,колко щяла да страда без руската газ през идващата зима. Кажете вие как седите ? И тая зима, ще е така в панелките. С по 5 пуловера и с по два балтона от братската евтина газ ???Как все другите оправяте а живеете в къщата на ужасите.
27
2
 
24
 
! Отговори
Иде Зима и Гърция преди 9 години
Иде Зима и нови преговори за гръцки кредит. Ако Европа не отпусне нови стотина милярда на Гърция, може Русия да им ги отпусне на гърчетата ха ха. И познайте откъде ще премине южен поток? България да бъде послушна и да не прокарва тръбата, Гърция и Турция чакат.
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клекнаха, а много се репчеха
25
18
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Руския газ е вреден за здраве и имущество на Вас и околните.Да почетем падналите за свободата за руското газово ига с минута мълчание.Много са жертвите които изпратихме и до гробищата след взривяването на руските газови бутилки.
24
1
 
13
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 9 години
До всички които не са разбрали: Когато самосмажат ЕС и Русия от взаимни санкции, ще ги обединят!САЩ ще контролират, но НЕ определят процеса...
23
4
 
32
 
! Отговори
Смелост преди 9 години
И Хитлер беше много смел, преди да дойде зимата
22
3
 
17
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
AKO RUSIA SPRE GAZTA ZA EVROPA,PO KOLEDA SHTE PADNAT VSICHKI GEYPRAVITELSTVA V UE
21
2
 
33
 
! Отговори
Еврогейска Комисия преди 9 години
Ей българи, защо ви е тоя южен поток, ще ви дадем Кончита Вурст да ви топли. С Кончита Вурст ще станете истински еврогейци
20
2
 
24
 
! Отговори
Георги преди 9 години
До Анонимен 9Къде видя общото между "Южен поток" и комунистите, бе тъпунгел? Я обясни, че нещо не ти се разбира! ЮП ще бъде построен, купи си валидол бързо, докато фушукрите след поредното примирие не са бомбардирали завода в Луганск, който го прави! Оти ке се сдобиеш с инфаркт!Сърп и Чук,ти наистина си мръднал, по-*** писания от твоите няма в целия форум!На Наполеон и на Хитлер виновен им беше генерал Зима. Сега и на Йотингер и другите брюкселски зелки пак генералът ще им е оправданието.
19
3
 
30
 
! Отговори
MAO преди 9 години
Гледали ли сте филма ОСИРАНЕТО НА ЕВРОПА, ако не сте, сега ще го гледаме на живо!Но има още един филм, който гледахме ОСИРАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ, от Рустем Плювню, до Тъпата Крава Захариева и т.н.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shisotviq gas, shte dade golqm tlasak za nas Balgarite!
17
2
 
23
 
! Отговори
Русия преди 9 години
Русия продължада да строи и ще преговаря след това.Досвидания
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maikata mu e shistoviq Gas!O:-)....
15
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни трябва ни южен, ни източен паток, На ***(к)им, ако му трябва, да си плати, ще му направим и два, а не както сега: Даваме Ви кредити, стройте пък после ще ни ги връщате 30години! На нас газ може и да ни трябва, но тръба със сигурност не ни трябва, не иска ли и да отидем да сондираме в находищата му?
14
4
 
33
 
! Отговори
Еврогейска Комисия преди 9 години
Ние Еврогейците не искаме руски газ, ами искаме голем американски праз, и колкото по-голем толко по-добре
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"дали инициаторите ще поискат за него изключение от европейското законодателство".. квооо?Тия омекнаха до такава степен, че започнаха да включват и изключват законите като коледни светлинки.. хахах
12
1
 
34
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
Защо е това бързане?Изчакайте да мине зимата.
11
3
 
34
 
! Отговори
Няма няма преди 9 години
Няма да има южен поток, ще има евтин американски газ директно от луната и през американските военни бази на българското черноморие. Америка ще ни спаси от руския мръсен газ със чист амеркаски лунен *** чист демократичен конурентноиздържан газ ха ха
10
6
 
9
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Никъв южен поток за тия лицемери ве, да си пускат трабата тама от сащ през океана и да си ползват газ като им е толко зор.
9
3
 
30
 
! Отговори
Най евтин преди 9 години
Газта е най-евтиния носител на енергия. Защо ЕС не се откаже от руската газ и да мине на нафта? Защо България трябва да слуша тъпоглавците от Брюксел. Предлагам да наказат Русия като спрат северен поток и накажат Германия. Германия може да си го позволи, България не.