ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент

„Ако се поиска изключение от еврозаконодателството, ще се разгледа“
Обновена: 22 сеп 2014 16:30 | 22 сеп 2014 16:30,
251
ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия обяви, че е готова да обсъжда с Русия проекта "Южен поток" във всеки момент, включително и на предстоящата в края на седмицата тристранна среща между представители на Брюксел, Киев и Москва, съобщи БНР.

Тристранната среща в петък в Берлин ще бъде посветена главно на търсене на решение на газовия спор между Русия и Украйна, уточни говорителката на комисар Гюнтер Йотингер – Марлене Холцнер, но добави, че ако руската страна постави въпроса за "Южен поток", няма проблем той също да бъде обсъден.

Още по темата

Винаги сме били отворени за дискусии за "Южен поток" и по въпроса дали инициаторите ще поискат за него изключение от европейското законодателство – ако това стане, ние ще разгледаме това искане, заяви Холцнер.

Що се отнася до информациите, че Еврокомисията е прекратила разследването срещу "Газпром", днес те бяха опровергани с уточнението, че са прекратени само разговорите с Русия за постигане на споразумение.

Тези разговори, които са част от процедурата в подобни случаи, не са дали резултат, затова са били преустановени, но самото разследване продължава. То започна преди две години заради съмнения, че руският газов гигант затруднява конкуренцията, пречи на разнообразяването на доставките, сегментира пазара и формира несправедливо цените в Централна и Източна Европа. Общо 8 страни, сред които и България, са обект на проверките от страна на Еврокомисията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
22
 
! Отговори
kiki преди 9 години
Сега като дойде декември-януари, Путин ще спре газта приз Украйна защото холхите ще крадат яко.И кой ще го отнесе? Ние братя Българи. Газта не е само за отопление на София и Пловдив. Газта захранва малкото останали индустриални предприятия. И като спрат газта софиянци няма да се отопляват на дърва а ще си пуснат електрическите печки. И какво ще стане - Електропреносната мрежа няма да издържи! Режим на тока. Пак ще станем бедни та по бедни. А честито на слугите на САЩ!
47
15
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
ЕК никога не е била против строителството на ЮП, вие това не сте ли го разбрали? Просто Газпром трябва да си коригира условията - да станат по-благоприятни за България.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво става въпрос? Европа не иска да купува газ от Русия ли? Ако е така да спира Северен поток, то ЮП без друго няколко години ще се строи.
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До доктор Зоргесамооооо геееееееееееерппппппппп
44
13
 
5
 
! Отговори
Щерев до Гешев преди 9 години
Ами стройте си го но не карайте българския народ да се заробва с заем от 3 милрд. за чужда компания.Защо не покажете договора , а го криете.
43
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 70Руски знам доста по-добре от теб, примерно на ниво полуруснак.
42
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което се казва в статията е, че ЕК разрешава на на Газпром да влезе и да помоли за милост. Не си въобразявайте, че някой ще играе по свирката на Русия. Русия вече е набелязана от глутницата, нали знаете как се действа - първо наобикалят жертвата, почват да точат зъби, нещата не стават от раз, има си технологично време.
41
3
 
17
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Идва зима и еврогейтаците започнаха да забравят за величието си ;),напролет мислели пак да налагат санкции...
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До доктор Зоргесамо гледай ...как ще възкръсне като феникс !
39
2
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
BG trqbva da dogovarq uijen potok s Rossiq i da vdigne finger na evrogeiskia saiuz!
38
5
 
22
 
! Отговори
Гешев преди 9 години
До ЩеревНедей да се пениш излишно, ЮП ще се строи с одобрението на ЕК,вече е договорено!
37
0
 
18
 
! Отговори
арбитар преди 9 години
В статията пише за газов спор Русия - Украйна. То такъв не трябва да има, има друго хохлите са изразходвали газа, и сега не искат да го плащат защото сумата е колосална за тях.Има си договори и т.н, ЕС къде се навира където не и е работата.Когато двама си ги мерят, не си слагай ...За това си има съд, и т.н.
36
0
 
6
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 9 години
Направо е невероятно как поемате наложеното противопоставяне, вместо да търсите източника му :))))))))))))))))Всички овце ще бъдат обезкръвени и ошушкани след него и ще правят с вас каквото си поискат, без да можете да мяунете даже :))))Толкова се дребни, завистливи и злобни, че сигурно си го засслужавате ...
35
25
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
В България няма американски агенти.Но има доказателства за руски такива.Тези предатели трябваше да ги терминираме още 89г.
34
1
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Турция е захранена от няколко източници на газ и така договори добри цени с руснаците.Точно турците не позволиха да има българските цени на газта.Не манипулирай.Те си имат руска тръба.Сега ще се варжат и за кипарското находище което може да захрани половин Европа за 50г.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо не заслужавате......
32
17
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Таско Ерменков -агент на ДС!Е защо точно агентите на Кремъл тръгнаха да ни убеждават в светло и топло бъдеще с ЮП?Направят ли ЮП в България ще почне еднопосочно от Москва да се определят цените на газта .. и ще са само на горе!Като ще има такова хубаво бъдеще защо не разсекретят договорите и да ги чете целия български народ?Честит де на Независимоста българи!Не се продавайте на руската мафия.
31
0
 
25
 
! Отговори
С кой се фанахте преди 9 години
Ирак, Либия мина. Ама сега с кой се фанахте? С Русия ли? Е ще ги смачкате ли? Е с кой се фанахте сега? Русия да не е Либия? Да не говорим как ги опрайхте и Либия и Ирак, още продължават да *** хора там. И всеки ден все повече
30
1
 
1
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 9 години
До Иде Зима и ГърцияПрочети това и помисли пак:news.mail . ru/economics/19601503/?frommail=1
29
1
 
16
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Анонимен 21Ти съвсем се обърка! Или си *** по рождение, онова квичене беше за "Бургас - Александруполис", който загубихме заради такива като теб. Я се стегни, не се излагай така! Газът и нефтът се различават по много неща - агрегатно състояние, плътност, мирис и т.н. Единственото общо е Русия!