Похвали и ръкопляскания за Кристалина Георгиева в ЕП

"Отговорите Ви са отлични; досега показахте много добра работа"
Обновена: 2 окт 2014 16:33 | 2 окт 2014 16:33, Елка Василева
145
Похвали и ръкопляскания за Кристалина Георгиева в ЕП
Кристалина Георгиева. Снимка: Reuters

Българският кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева заслужи ръкопляскания и похвали от евродепутатите, участващи в изслушването й в Европейския парламент в Брюксел, още преди изпитът да е приключил.

Неколкократно с отговорите си тя предизвика шумни положителни реакции.

Отговорите Ви са отлични, заяви при задаването на въпроса си евродепутатът Бернд Колмел (Европейски консерватори и реформатори, Германия). Досега показахте много добра работа, допълни Кая Калас (АЛДЕ, Естония). Поздравявам българите, че излъчиха наистина независим кандидат за еврокомисар, познаващ истинския живот, добави Индрек Таранд (Зелени, Естония).

Още по темата

Прозрачността, дори в най-корумпираната среда, е най-добрият подход за защита на бюджетните средства, заяви Георгиева в частта от изпита й, посветена на бюджетните въпроси.

Отговорностите ми като комисар по бюджета и човешките ресурси биха били огромни, но приех поканата, защото имам опит с контрола на огромни бюджети, поясни тя.

Вярвам, че съм доказала независимостта си и не приемам нареждания от друг, освен от европейските граждани. Освен това работя здравата, заяви Георгиева и отново предизвика ръкопляскания в заседателната зала.

Тя успя да предизвика положителна реакция и с отговора си на въпрос на евродепутата Джонатан Арнот (Европа на свободата и пряката демокрация, Великобритания). Той питаше какво е становището й по идеята за едно седалище на ЕП, доколкото в годините на криза европейските данъкоплатци продължават да плащат милиони евро годишно за поддръжката на сградите на институцията в Брюксел и в Страсбург. Чиновниците в ЕС са повече от британската армия, коментира Арнот.

Загрижена съм за числеността на Британската армия, пошегува се в отговор Георгиева и поясни, че се отнася към този въпрос сериозно, но той е свързан с промяната на договора за ЕС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Asparuh преди 9 години
Ne moga da povqrvam che vsichko tova stava po vreme na mukite i stenaniqta na umirashti v Evropa (Ukraina) hora.Tezi ot EK si razpredelqt postove , naznachavat se na visokoplateni slujbi (8000 Evro+)kogato v drugiq krai na Evropa ne znaesh na drugiq den dali shte si jiv. Kakuv cinizum, otvrashtavam se.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде тези, които плюят Кристалина Георгиева да посочат кой трябваше да е кандидат вместо нея, какъв точно пост би получила България, ако не беше тя, а Пирински или някой подобен субект и какво точно ви пречи м...му ст..ра, че една българка прави блестяща кариера на високо ниво.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази жена ще приложи бюджета. Бюджета вече е приет. Какво си мислите че ще резне от Германия и ще прати на България че да грухтят доволно нашите крадци. Ами няма да стане.
79
1
 
3
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Прехвалени ягоди,празна кошница!
78
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НАДМИНА ХОЛИВУД ПО ИЗЛЪЧВАНЕ НА ФИЛМИ!! ХОЛИВУД УЧЕТЕ СЕ!!ТАКЪВ ЦИРК И ШОУСПЕКТАКЪЛ НЯМА ДА ВИДИТЕ ПО СВЕТА.АРТИСТИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!!!!!
77
0
 
3
 
! Отговори
до смех,смех преди 9 години
Исках да подчертая,че хора като Нелсън Мандела са патриоти и борци за човешките права,но затова бе осъден 30г и лежа в затвор за непослушание.Та исках да кажа,че такива хора като него лежат за дълго по каторгите,когато не са съгласни със задкулисното управление.Не им пляскат на бис,като на артист от Балшой театър
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kristalina i co., Ronaldo, Kluni i novata mu polovinka, brandzhelina, J. Lo., Kardashian, Rhiana i huligana-poboinik Brown, Lady Gaga, Madona, Bieber i Gomez - vse nenuzhni paraziti na scenata kydeto zrelishtata vse poveche zamestvat hliaba.
75
2
 
0
 
! Отговори
до 112 преди 9 години
Ми ти не можеш да излъчиш и квартална хигиенистка, какво си мислиш че зависи от тебе?
74
0
 
0
 
! Отговори
до смех, смех преди 9 години
два въпроса: какво общо има Нелсън Мандела с проблемите на европейската политика? И как си представяш да го назначат някъде, предвид състоянието, в което се намира след 5.12.2013?
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние българите не сме я излъчили, тя е американска номенклатура .Тя 10 години не е живяла в България, тя се изгаври с нещастието на хората в с. Бисер.От нея България няма полза никаква .Тя в ЕС е троянски кон на американски интереси.Българските интереси нея не я интересуват !Клакьорите да я хвалят .
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека да не забравяме че към момента все още в нейния ресор са бедствията .......
71
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Отговорите Ви са отлични, заяви при задаването на въпроса си евродепутатът Бернд Колмел (Европейски консерватори и реформатори, Германия). За съжаление на практика г-жа Георгиева е само присъствие без действие. Добре научен урок!
70
2
 
5
 
! Отговори
смех ,смех преди 9 години
То трябва да си най-простия за да повярваш,че от Кристалина Георгиева зависи нещо.Ако пуснат сега субсидии не се знае на каква цена ще я платиме.На ЕС им трябват чиновници и послушковци,а не" независими" като кака ти Криса.То ако искаха знаещи и можещи отавна щяха да назначат хора,като Нелсън Мандела и все такива имена в политиката.
69
1
 
4
 
! Отговори
охо-бохо преди 9 години
Кака Кристалина не може да въздейства на никого от ЕС по простата причина,че влагаме малко доходи а искаме големи евросубсидии.Кака само ала-бала!!Освен да мълчи и да изпълнява ,като послушница от манастир друго не може да направи за България.Никой в ЕС не дава на версия .
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маниТочно така е, но няма такова животно като "независим". Това е модерната дума, зад която винаги се крият зависимости - и в медии, и в нац. политики, и в постове, навсякъде. Човек винаги може да въздейства, стига да иска, и да го прави по подходящ начин.
67
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Вярвам, че съм доказала независимостта си и не приемам нареждания!! Г-жо,Георгиева ама Вие сериозно ли си вярвате в това ,което казвате?Мислих Ви за по - умна отколкото изглеждате!Няма такъв човек на Земята,който не зависи от някого.Вие ли излязохте най-независимата?Която от години е свързана със зависими структури и обслужва чужди интереси.Когато се изказвате бъдете малко по-подготвена!!
66
1
 
7
 
! Отговори
мани преди 9 години
абе умници, еврокомисарят е назависим, той не "работи" за държавата, която го излъчва! Така е по принцип и право на ЕС. Вземете се образовайте малко и тогава пишете, че иначе ставате смешни с такива изказвания!
65
3
 
5
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Кристалина запази самообладание и отговори много добре на пиперливите въпроси, с което заслужи уважение. Ако беше Станишев, щеше да се оплете в собствените си лъжи и да млъкне като риба злобно присвивайки очички.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Митко София Не говори глупости. Тази жена май отдавна няма почти нищо общо с българите. Или ако се чувства такава - с какво го доказва???? Нали и ние обикновения народ трябва да го усетим. Иначе поздравления, макар че осведомените хора знаят какви са критериите за тези конюнктурни постове. Да се говори, че някой бил най-достоен е просто смешно. Думата е подходящ/удобен.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да нека дойде в България и да обясни до този момент какво е направила за родината си.Тази жена досега е работила за чужди интереси,американски и западноевропейски.Нека някой от тези,които и се възхищават да каже поне едно нещо което е направила за българите дори когато беше еврокомисар.Достойна българка била?Не била крала?Абе тя не е живяла и не е работила в България.Какво да отркадне.След една година ще видим каква полза ще имаме от нея или само ще я хрантутим.