Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция

Ще заседават ръководителите на страните от еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 13:47 | 12 юли 2015 12:01, Елка Василева
215
Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Туск съобщи, че следобед ще се състои заседание на ръководителите на държавите и правителствата от еврозоната.

По-рано тази седмица бе решено днес да бъде свикан Европейски съвет заради обстановката в Гърция. По думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер всички ръководители в ЕС следваше да вземат отношение, тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.

Още по темата

Снощи еврогрупата се провали във взимането на решение за Гърция и отложи заседанието си за по-късно днес.

Еврогрупата засега е силно разединена как да се подходи спрямо Атина - дали да се преговаря по нов спасителен пакет, или да се осигури само хуманитарна помощ.

Неофициално бе разпространен проект на Германия, който предвижда временното замразяване на членството на Гърция в еврозоната и по този начин откриването на правна възможност в този срок да бъде опростен част от нейния дълг към кредиторите.

Държавите в еврозоната са разделени по темата дали да оставят Гърция в общия валутен съюз, или да гласуват за нейното изключване. По неофициална информация единствената държава, която е на неутрално становище, е Австрия, пише БТА.

Еврогрупата е много далече от компромис, предложенията на Гърция не са достатъчни, каза междувременно финландският министър на финансите Александер Стуб при пристигането си за участие в извънредната среща на финансовите министри от еврозоната, предаде ТАСС.

Има голяма вероятност днес да се даде мандат за преговори за трети план за подпомагане на Гърция, обяви от своя страна заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за еврото Валдис Домбровскис, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
То като гледам за голата рубла и евразииския съюз са се наредили опашки кой му пука за рустаците нека си тънат в калта нещастниците.
26
0
 
4
 
! Отговори
frapedaki преди 8 години
Elinite sa kazali "siesta" ;) mnogo jega - adi banio !
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали гърците гласуваха с ОXI какви европейски съюзи какви 53 млрд. какви пет лева показва им се един среден пръст и точка то бива наглост и хитрост.
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.". Откога сме извън еврозоната ?!
23
1
 
20
 
! Отговори
от панама преди 8 години
Европейския съюз трябва да приложи план за изравняване на стандарта на живот в страните-членки. Може например задължителна минимална заплата в целия съюз или други мерки, но така не може да продължава. Докато има огромно неравенство в заплатите, проблемите и сътресенията ще са още по-големи.
22
1
 
14
 
! Отговори
Спирос преди 8 години
Елинакис не разбиракис, елинакис-демократакис! Кира Меркелакис да давакис още евракис, елинакис не свикналакис да не им се угаждакис! ВЕДНАГАКИС да дават евракис, че тавернакис и узакис не чакакис, а елинакис искакис да купонясвакис!
21
7
 
3
 
! Отговори
Благовест преди 8 години
До ГенадиВ този твой Европейски дом гърците работят като часове най-много. Въпросът е в липсата на достатъчна продуктивност, която не зависи само от съответния работник. Тук са иновациите, материалната база и прочие.
20
6
 
8
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Планът на Европейските "лидери" е ясен: замразяване на преговорите, нови избори и послушно правителство, което да играе по свирката им както преди Ципрас. Иначе и други държави от ЕС ще ревизират политиката си и съюзът наистина ще трябва да се промени.
19
6
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 15 - другарю или си пий хапчетата или ако си *** - много лошо работиш ! Тройката била "изнудвала" Гърция ?!?! Да ама в момента гърците са тези с протегната като просяк ръчичка за пари ! Като казаха НЕ на референдума що искат пари ?! ЕС не е благотворителна организация, нито пък някой е "вързал" гърците - всяка държава е суверенна и независима да прави какво реши ! Гърците като казаха "ОХИ" ами да излизат от ЕС и да си търсят пари от другаде ! Демокрация и свобода ! Що реват пред ЕК ?!??!
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция без Ципрас & Co, това е решението !
17
13
 
16
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
До ВасилевКогато Кунева и останалите слуги на световния елит върнат на България заграбените богатства и възстановят АЕЦ и другите работещи предприятия от времето на социализма.Когато заробващия *** съюз ни върне поне стандарта от Живково време.Когато ни върнат спокойствието и сигурността, която имахме преди.Когато България е на българите, а не на НЕбългарите.Тогава !
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako im oprostqt i 1 evro tova shte bade prestaplenie sreshto 4ove4estvoto koito e ql i pil sega trqbva dasi plati bezplaten obqd nqma garcite trqq go nau4at tova
15
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако иска по високи заплати и съответно пенсии, бъларинът трябва да се научи да работи. Българите са мързеливи, непроизводителни и лоши работници. Един работник на запад е 10 пъти по производителен от един българин, затова там заплатите са 10 пъти по високи.
14
4
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Гърците живяха 40 години като богове. Сега, каквото и да се случва, те са си взели своето.Подозирам обаче, че пак няма да са по-зле от нас.Въпросът е - ние докога ще живеем като просяци, финансово дисциплинирани и послушни роби на Еврогейския съюз ?!
13
14
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Това, което прави тройката с Гърция си е чисто изнудване и тотално пренебрежение на волята на народа в името на отстраняването на неудобния Ципарис от власт. Същото ще стане и с нас ако се появи на хоризонта някой политик, който посмее да защити национален интерес!
12
11
 
16
 
! Отговори
заря преди 8 години
Проблемът на европейците е СИРИЗА. Ципрас каза А, и търсят начини да го свалят преди да е казал и Б. Това е. Гърците тръгнаха по правилния път, и дано успеят да продължат по него. Ципрас трябва да е начело.
11
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС се разпада.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1: Пази се да не сънуваш да работиш, че може да получиш инфаркт !
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА в да си видял в друг сайт нещо за кардашянката, няма ли новини за нея?
8
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Отмениха срещата:-)))Спомени отказармата- излиза старшината и вика-санденя се отлага- младшите командири при мен.Та и Меркел така....