Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция

Ще заседават ръководителите на страните от еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 13:47 | 12 юли 2015 12:01, Елка Василева
215
Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Туск съобщи, че следобед ще се състои заседание на ръководителите на държавите и правителствата от еврозоната.

По-рано тази седмица бе решено днес да бъде свикан Европейски съвет заради обстановката в Гърция. По думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер всички ръководители в ЕС следваше да вземат отношение, тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.

Още по темата

Снощи еврогрупата се провали във взимането на решение за Гърция и отложи заседанието си за по-късно днес.

Еврогрупата засега е силно разединена как да се подходи спрямо Атина - дали да се преговаря по нов спасителен пакет, или да се осигури само хуманитарна помощ.

Неофициално бе разпространен проект на Германия, който предвижда временното замразяване на членството на Гърция в еврозоната и по този начин откриването на правна възможност в този срок да бъде опростен част от нейния дълг към кредиторите.

Държавите в еврозоната са разделени по темата дали да оставят Гърция в общия валутен съюз, или да гласуват за нейното изключване. По неофициална информация единствената държава, която е на неутрално становище, е Австрия, пише БТА.

Еврогрупата е много далече от компромис, предложенията на Гърция не са достатъчни, каза междувременно финландският министър на финансите Александер Стуб при пристигането си за участие в извънредната среща на финансовите министри от еврозоната, предаде ТАСС.

Има голяма вероятност днес да се даде мандат за преговори за трети план за подпомагане на Гърция, обяви от своя страна заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за еврото Валдис Домбровскис, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64....Не в това е проблема,драги! Проблема е,че при подписването на първия и втория меморандум с Гърция, прогнозите,според МВФ,заложени в спасителните програми бяха,че безработицата ще достигне 13-14%,а тя достигна 27%,при младежта над 60%.Хора,които са на 50-55години не могат да си намерят работа,цели семейства са безработни и са на издръжка на членовете на семейсвата, които получават пенсия.Цялата икономика на Гърция е разсипана.МВФ е отговорен за това.Вън МВФ от Европа!!!!
46
9
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 8 години
То бива *** народ, но гърците биха по точки всички народи в Европата!
45
3
 
13
 
! Отговори
хан Крум преди 8 години
На Ципрас трябва да му дадем орден Стара планина - фалира нашия вековен враг Гърция без да дадем нито стотинка и нито един убит.
44
3
 
6
 
! Отговори
ха така! преди 8 години
На гърчолята им го вкараха чак до между малкия и микроскопичния мозък!
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е сигурно обаче,че Ципрас успя да покаже реалните проблеми на Евросъюза и еврото, затова ЕС се е разбръмчал като кошер. Франция и Италия почват да оказват подкрепа на Гърция, щото много добре разбират, че следващите, от които ще се поискат такива жестоки мерки са те...
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OXI :D
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е че вече никой в европа не вярва на Гърците, 200 млрд евро им наляха последните 5 години а те нищо не направиха, а с цялата си наглост след като изтече срока за споразумение, направиха референдум
40
2
 
8
 
! Отговори
Германия и... преди 8 години
... Франция не искат източноевропейските страни, защото ще стане голяма излагация и всички ще видят невероятната бедност, царяща в Източна Европа след 26 години дяснолиберален англосаксонски капитализъм по американски образец, наречен Неолиберализъм и Либертарианство, при който всичко е оставено на Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що никъде не виждам изказванията на Ренци,който според "Il Messaggero" е казал, че Италия не иска Гърция да излезе от еврозоната и казва на Германия "Стига вече" и че е немислимо да се унижава Гърция, след като тя е отстъпила почти за всичко.
38
0
 
3
 
! Отговори
Др. Шойбле преди 8 години
До БАНКЕРЪEBOLA, EBOLA!
37
5
 
7
 
! Отговори
финансист преди 8 години
Интересно как другарите червени *** прехвърлят топката от болната на здравата глава. Все едно някой насила ги кара да стоят в ЕС и Еврозоната . След като великия Ципрас каза , че не му пука какво искат кредиторите сега защо реве за пари . Оправяй се сам или с Путин в БРИКС .
36
2
 
3
 
! Отговори
Германия и... преди 8 години
... Франция искат да изолират страните от Източна Европа, които са членове на ЕС, но не и на Еврозоната, защото Германия и Франция искат споразумение с Гърция
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е една робска фашистка организация и е най-големия провал за европейските народи за 21-ви век. Целта на ЕС е да ни превърне в послушни роби на международните престъпници от МВФ, Световната банда и ЕЦБ. За това е направен ЕС и тук демокрация не съществува, истинска демокрация в западна Европа имаше преди 25-30 години, а сега нещата клонят към фашистка диктатура налагана от психопатите от третия пол от Брюксел.
34
3
 
5
 
! Отговори
БАНКЕРЪ преди 8 години
СИРИЗА ИЛИ ЕБОЛА?
33
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До menСмени дилъра бе бобър. Пак си постваш халюцинациите онлайн. :)
32
4
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
С подкрепата на вашия общ дом, Генади :България се манганизира, а българите масово напускат страната. Тоя дом е толкова ваш, колкото Кончита вурст е жена..
31
2
 
7
 
! Отговори
до до до 40 преди 8 години
Така по телевизия АЛФ. ли казаха??
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.". Откога сме извън еврозоната ?!---------никога не сме били в еврозината
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до до 40Рублата е една от най-стабилните валути в момента. От месеци се стабилизира на нива 50 рубли за долар и е напълно конвертируема, стойността и се определя само от пазара без никаква намеса на ЦБ. Заплатите в Русия вече са към 50 хил рубли - 1000 долара. Докато еврото се срива - 1 евро = 1 долар, и по зле ще става.
28
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 8 години
До АнонименСлабо си запознат явно кое какво е в ЕС! Чети и тогава питай!