Напливът на бежанци може да взриви Европа!

Виктор Орбан обвинява ЕС за създалата се ситуация
3 сеп 2015 16:14, Елка Василева
46
Напливът на бежанци може да взриви Европа!
Снимка: Reuters

Напливът на бежанци към Европа може да има непредсказуеми последствия, пише унгарският премиер Виктор Орбан в статия, публикувана в германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" и цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Европа си има работа не с бежански проблем, а с нова вълна на преселение на народите, която набира сили, смята той. "Ние всеки ден наблюдаваме как стотици хиляди хора тръгват на път и тропат на нашата врата, и още милиони ще се отправят към Европа по икономически съображения", отбелязва унгарският премиер.

"Това, което става сега пред очите ни, може да доведе до взрив в цяла Европа и вече предизвиква тревога по целия свят. Ако ние не успеем да защитим нашите граници, Шенген ще се окаже под заплаха. Никой не иска това, - добавя Орбан. - Твърде обезпокоително е, че освен Унгария никой не иска да защитава границите на ЕС."

Още по темата

Орбан обвинява ЕС за създалата се ситуация. "Това, което Европа прави сега, е безумие. Трябва да се каже, че до тази ситуация доведе провалената миграционна политика на ЕС. Всеки европейски политик действа безотговорно и неморално, когато дава на имигрантите надежда за по-добър живот и ги стимулира да оставят всичко и с риск на живота си да тръгнат към Европа", отбелязва той. Според него имиграцията сега се е превърнала в доходен бизнес.

Той смята, че народите в Европа не са съгласни с позицията на повечето правителства по кризата с мигрантите. "Хората искат от нас да овладеем ситуацията и да защитим нашите граници. Едва след като защитим нашите граници, могат да се задават въпроси за броя на хората, които можем да приемем, и дали трябва да има квоти", подчертава унгарският премиер.

Орбан отбелязва, че страната му се задъхва от бежанци и добавя, че повечето от тях са мюсюлмани, а не християни, което подкопава християнските корени на континента, пише БТА.

"Това е важен въпрос, защото Европа и европейската култура имат християнски корени. Не е ли вече само по себе си тревожно, че европейската християнска култура се оказва в положение да не може да защити собствените християнски ценности на континента", пита риторично той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засега тоз поток от *** ни заобиколи или поне не ни засегна много но това не се лтнася за гърци сърби макета които погледнаха към червената руска чума и решиха да ми правят разни южни патоци и да стават руски ***
27
0
 
6
 
! Отговори
АЗЪ преди 8 години
Мда. Всичко се прави за да се възроди национализъм,фашизъм, да се събуди Хитлер. И да това ще стане. Ще сме свидетели на новите Кръстоносни походи. Този път не сама Арабите но и Американците ще пострадат и то много сериозно. Това време идва и то скоро.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан е голям.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най голямата криза е в Турция 2500000 само от Сирия е официалната цифра а колко са никой не знае най големите виновници Саудитското кралство и Катар никого не приемат и не помагат Турция похарчи шест милиарда и петстотин милиона доларов
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 26"Тия юнаци от Брюксел ще вземат да изкарат фашизма от гроба! Най -лошото е че и аз ще се запиша там! Мда!" За съжаление си напълно прав. И аз отдавна си мисля същото.
23
0
 
5
 
! Отговори
, преди 8 години
ЕС не вдигна ли оръжейното ембарго на "умерените"терористи,които канибалстват и сеят смърт,терор и разрушение както и обещанието да подарят СИРИЙСКИТЕ Голански Възвишения на"Израел"чиито терористичен режим е най-голямата заплаха за човечеството седящ на няколкостотин скрити ядрени бомби без санкции и и инспектори,главен подстрекател на братоубийствени войни.
22
1
 
23
 
! Отговори
бг преди 8 години
Европа върви към ислямизация и постепенен разпад на ЕС. Лидерите на повечето европейски държави са слуги на САЩ и работят против интереса на собствените си народи. За съжаление младото поколение слабо се интересува от своята национална принадлежност и какво се случва в държавата в която живее. Младежите са заслепени от новостите в техническия прогрес и не забелязват накъде върви света. Това е добре дошло за слугите на Новия световен ред които ще срещнат по-малка съпротива при неговото налагане.
21
1
 
17
 
! Отговори
. преди 8 години
Преселението в Европа е планирано,но медиите играят главна роля ронейки крокодилски сълзи за мигрантите за съсредоточение вниманието върху тях ,а не върху факта,че се водят войни за Велик"Израел",окупация на Йерусалим от синагогата на сатаната и излизане на антихриста.Кой даде държава на терористите от Косово от територията на суверенна Сърбия показвайки"редичките"както сега в Европа.Кой изтри от картата Либия-просперираща и контролираща миграцията към Европа,кой иска разрушение на Сирия,Иран,Русия.Не благодари ли главния равин на израел за войната срещу Ирак ?
20
0
 
32
 
! Отговори
палестина преди 8 години
До БРАВО ! Не само един българин а много подкрепят Орбан наистина той е един от малкото истински политици в Европа
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги праща в Германия и Франция направо,какво му мисли.
18
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С две ръце ЗА унгарците. Явно само те виждат какво става и че това не са мигранти а милион мъже, превземащи Европа. Аз бях силен превърженик на Е С. Но ако това е Е С да ни няма.
17
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето много мрази Европа. Иска да я дестабилизира. То и аркадаша му Башар Асад са архитектите и организатори на този бежански поток.
16
2
 
26
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Ей тоя бащата, утре през нощта ще ви чака в някоя тъмна уличка да ви резне гръкляна! Силно се надявам да съм лош пророк!
15
4
 
29
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Умник, и на тебе ли за всичко ти е виновен Путин и Русия! Ей, не чувствате ли че толкова му вдигнахте авторитета на този човек - всичко в този свят става защото така искат Путин и Русия! Егати, няма по-голям комплимент.....
14
3
 
55
 
! Отговори
да живей преди 8 години
Браво Виктор, браво Орбан, ако може да се кандидатира за президент на ЕС, гласувам с дветв ръце за него! Па и с маджарите сме си братовчеди, колко сме си сърбали попарите навремето.
13
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спин, сифилис, престъпления и тероризъм! И освен това не са фенове на работата.Търпението дали няма накрая да прерасне в нещо опасно?
12
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюкселските зелки ше уврът)) но ше бъде късно и трагично ...!
11
3
 
42
 
! Отговори
брюксел преди 8 години
Време е за разтуряне на евроседянката.
10
3
 
78
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Не може само Виктор Орбан да го е разбрал това, ама само той е мъж, и не му пука да го каже, другото е п-тки.
9
4
 
39
 
! Отговори
сова преди 8 години
Много се пише за бежанците, но никой не казва кой и коя е причината за да принуди хората да бягат от родината си.