Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята

Малко сирийско дете остави ценен подарък на германски полицаи
25 сеп 2015 21:30,
75
Едно дете бежанец, една рисунка, а всъщност два свята
Снимка: Twitter

Ужасът в Сирия и надеждата за нов живот в Германия през очите на едно дете разчувства германците, съобщава "Зюдойче Цайтунг".

Полицията в Байерн е споделила снимката в Twitter профила си с коментар, че това е подарък за полицаите от едно сирийско дете, намерило убежище със семейството си в Пасау.

Отляво е Сирия - такава, каквато детето я е видяло и помни - с разрушения, бомби, хаос, убити хора. А отдясно е Германия през неговия поглед - малка къща, пътека до нея и семейството отпред. А германското знаме е оградено в сърчице.

Детето е нарисувало картината, докато е чакало да бъде регистрирано в Пасау. Към момента то е с родителите си в къща под наем. Тъй като обработката на документите може да отнеме до 6 часа, в полицейското управление за децата има пособия за рисуване и различни забавления за децата.

Толкова много деца са минали през полицейското управление в Пасау, че полицайте вече са си направили цяла стена с рисунките им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
ууууууууу преди 8 години
Пък ако нарисува къщите на свръхбогатите банкери, които предизвикаха войната, и какъв разврат и сатанищина цари там, ептем ще се смахне детето.
46
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
""Полицията в Байерн е споделила снимката в Twitter профила си""........Днес ли сте,Утре ли сте - не знам,но явно пък Вие знаете,че Отборът на Байерн си има не само Twitter, но и ПОЛИЦИЯ даже......Ако обичате обяснете кои са тия от Байерн,моля........
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната долнопробна манипулация
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗОБЩО НЕ ГО Е РИСУВАЛО ДЕТЕ БЕЖАНЕЦ А ЧИСТО ИЗФАБРИКУВАНА КАРТИНКА ЦЕЛЯЩА ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕ КЪМ ПУБЛИКУВАЛИЯЯ И МЕДИЯТА МУ!!!!
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не показвате онова дете което уби- застреля двама руснака с пистолет в главата.
42
7
 
20
 
! Отговори
сериозно преди 8 години
Пропаганда! Поредна пропаганда. Непрекъснато се хвърлят някакви "новини", които покриват старите. Сега сме бежанци, преди месец - криза в Гърция, преди това Украйна. Абе, оставете ни на по бира!!!!!
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да размножат и изпратят рисунката на тези, които причиниха войните в Сирия и другите арабски страни. Ние трябва да пазим нашите страни, за да не рисуват нашите деца подобни неща.
40
2
 
46
 
! Отговори
читател преди 8 години
Елементарна манипулация.Война няма в Мароко, Оман, Тунис, ОАЕ, Малайзия, Алжир, и в други арабски страни. Но не отиват там, там се работи, идват тук - не знаят нито един евр. език, нямат професии обаче чакат социални помощи и жилища, даже ги рисуват вече. Единственото което могат е да се размножават.Всички последствия - за наша сметка.
39
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново децата използвани за пропагандна цел под крокодилски сълзи.Детенцето е малко и не знае,че Германия между други вдигна оръжейното ембарго на терористи за да изтрият Сирия от картата за Велик"Израел",нито за Ционисткия плана на Одед Йонон за разцепване на Сирия на четири враждуващи помежду си единици и е просто"Източния фронт",ако не ги зомбират еничарчета може би ще разберат защо са бездомни на чужд континент.
38
5
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Внуците на Гьобелс са се развихрили... Този път обаче в ролата на американски ***, а не в качеството си на свръхчевеци... Жалка история!
37
4
 
22
 
! Отговори
:) преди 8 години
Иска си Меркел...не ми е ясно само едно...Защо Бойко (тиквата), напира, че сме граница на Шенгена, при условие, че не сме им в сметката на ЕС, и защо тиквата, напира да приемаме още бежанци? Да, дават се при за тях, и то за крадене...ама не се ли наяде? Колко пенсионери и социално слаби трябва да умрат в 21 век от управлението на мафиот? Човек, който не мисли за страната си, а за джоба си? Колко от всички ни знаят, че заветната му дъщеря, заема поста на дарителска кампаия? Май никой..
36
2
 
5
 
! Отговори
Очевидно преди 8 години
До без коментардо 48 Тая статистика отговаря на въпроса защо нужни са войните там,а също и на другия-защо трябва да си затворим границите!!!Звучи малко цинично,но е вярно!
35
1
 
37
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Очевидна шашма!Малко дете ще нарисува това,което го е впечатлило,но няма да е цялостна стилизирана картина!В някой пропаганден център работят усилено......
34
2
 
38
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
Население на Сирия:1960г - 4.5 млн1980г - 9 млн2000г -16 млн2013г - 23 млн..........И ме карате да ги мисля тия ебливци ?
33
2
 
31
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Дюнер, дюнер, убер алес!Дюнер, дюнер, иншаллах!
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите - на никого ненужни, държавата - васал на Брюксел и Вашингтон послушно навел глави, най-бедната страна в ЕС, сравнима с бедстваща африканска страна. Сами си съсипаха икономиката и затвориха или продадоха на безценица цели отрасли от икономиката за не са конкуренция на западни фирми като влязат в ЕС. Според Евростат 56% от българите живеят под прага на бедността. Депо за евтина работна ръка на богатите западни компании. Никакъв бежанец няма да иска да остане в България.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пустинякне се притеснявай, те и бежанците не искат в кенеафа бг, по скоро ще се върнат от където са дошли отколкото да останат във вонящия бг-***. нито полша, нито унгария, нито чехия искат, там са защото не ги пускат в Германия и другите богати. *** даже и квотата за бежанци няма да си изпълни ако не ги спираха да отиват на запад.
30
11
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 8 години
до 28. Отиват там, където са им казали, че ще ги приемат. Нали не ги искате в бг. Сега пък, що не стоели. Претенциозни били. до 33 Глупав си, и първосигнален. Германците затегнаха границите, защото е вече ясно, че във вълната има голям процент от Албания, Косово и Македония. На кой чужд гръб се правят. Те приемат стотици хиляди, ние, върховната цивилизация, дето както е казал Иречек, няма друг народ сами да се наричат роби, пак ревем, пак се жалим. Що за *** сте.
29
1
 
10
 
! Отговори
Down with U$A преди 8 години
Кой направи картинката в ляво толкова грозна?КОЙ? КОЙ? КОЙ?
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С чего начинается Родина? С картинки в твоем БуквареС хороших и верньiх товарищейЖивущих в соседнем двореА может она начинаетсяС той песни, что пела нам матьС того, что в любьiх изпьiтанияхУ нас некому не отнять.