Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха

Справедливо разпределение на бежанци в ЕС няма да има
203
Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха
Снимка: Reuters, архив

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция. Това пише в редакционен коментар германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Изданието припомня, че на 5 септември миналата година канцлерът "реши в полза на хуманната миграционна политика" да допусне в Германия бежанците, блокирани в Унгария. За Меркел този ден стана "началото на загубата на властта", подчертава статията.

Малко преди 5 септември Меркел заяви, че светът гледа на Германия като на страна на надеждата и възможностите. "За първи път от много време тя не помисли какво може да се случи накрая", коментира "Шпигел", цитирано от БТА.

Сега в центъра на Атина нощуват отчаяни мъже, жени и деца - кадри, които Меркел искаше да избегне още през септември, картина на Европа, която залага на изолацията и страха. Това е картина на поражението на германския канцлер. Усилията й за разрешаване на миграционната криза претърпяха провал. Тя не се справи, пише авторът.

Същевременно в различни части на Европа отново се извършва контрол по вътрешните граници, строят се заграждения. Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел. Солидарното разпределение на бежанците няма да се осъществи, а Турция едва ли ще защити Европа от нова мигрантска вълна.

Ако политик претърпи неуспехи, то властта му се оказва в опасност. Той трябва да реши дали да направи стъпка назад или да загуби властта. Изглеждаше, че Меркел е готова да заложи властта си заради политиката на отворените граници. Сега обаче от това не остана и следа. Меркел ще направи отстъпки, тя вече ги прави, заключва публикацията.

Промяната в курса й няма да бъде радикална, тя се извършва постепенно. В крайна сметка обаче дружелюбното лице, с което Меркел искаше да посрещне мигрантите, вече не е толкова дружелюбно, отбелязва "Шпигел".

През последните дни в Германия за първи път пристигат по-малко мигранти, но това не е резултат от политиката на Меркел, а от нейния провал. Пристигат по-малко хора, защото противниците на канцлера затварят границите надолу по "балканския маршрут", се подчертава в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Другарката Меркел, си изпълни задачата.
47
3
 
5
 
! Отговори
до ру. ви. сп. преди 8 години
Китай ще е спечели. Със своята економика над 3% растене
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
допуснатата грешка не се поправя лесно-сега им почват проблемите на швабите.Как да наблъскат в религиозните кратуни акъл и цивилизация,съмнявам се да успеят,другия изход е да станат лоши и да прогонят всички които поканиха-все невъзможни или непопулярни решения
45
6
 
28
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 8 години
От мюсулманин и жена добро не чакай
44
3
 
43
 
! Отговори
Батко ви преди 8 години
Европейците, и в частност немците и баба Меркел, си правиха сметка, че като ги пуснат тия, ще си намерят много и евтина работна ръка за по- неприятните и трудоемки дейности. Но проблемът е, че от толерантност и страх да не бъдат обявени за расисти /което им е голяма болка на германците/, не могат да видят какви "хора" канят в страната си. Не ги познават. А тези не са дошли да работят, а да живеят на гърба на другите. Това са ***. А някои и терористи. И тук си имаме едни подобни.
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевБългарите избягаха на Запад , защото американските слуги *** направиха олигархично мафиотски шуробадажанашки икономически модел и те не видяха своето място и бъдеще в него, за това се ц.иганизира и чал.гализира и му.тризира българската държава!Агент Матю Донахю!ЦРУ!!!
42
5
 
34
 
! Отговори
Меркел само ускори преди 8 години
И без Меркел Западнала Европа си отива. Още когато са си докарали слугите от колониите са си решили съдбата. Няма силна държава, която да не е етнически чиста.
41
1
 
43
 
! Отговори
Територия губихме! преди 8 години
*** шваби.... Две Световни Войни изгубихме сега и Трета.... . предателска фасишска...
40
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха"Това е значи, че нашият модел към стремеж на мизерия ще е спечели.Радвайте се, "русофили"
39
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do xi xi xinamaji si zadnika s vazelin i se nadupi na djuji moje pak da mu stane
38
1
 
74
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Меркел се провали и провали Европа ! Факт !Сега разбирате ли колко прав беше Путин, когато попита западните лидери: "Вие осъзнавате ли какво правите ?" ...
37
2
 
43
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
У нас е добре известна една приказка - приказката за стълбата. Политиците обаче не я четат- нито нашите, нито чуждите. От стълба понякога се пада много лошо. Умните знаят как се слиза. Мъдрите остават горе. Всеки с избора си.
36
2
 
56
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Тая напаст не иска да работи, не иска да плаща данъци. Но реве до небесата, ако откажат да им строят джамия. После почват да им пречат камбаните, и жените разхождащи се свободно, а накрая и тези, които не се търкалят по 5 пъти на килимчето на правилния алах.
35
2
 
15
 
! Отговори
Д-р Га преди 8 години
Медицинският ми опит показва, че с молитви, баяния на врачки и ходжи, магии на шарлатани, енергията чи и толерантност към болестта, рак не се лекува. Помагат само рязане до здрава, лъчетерапия и химиотерапия, и то, когато не е късно.В случая, ракът е дал разсейки из цяла Европа и лечението, дори радикалното, може и да не помогнат. Вече дори опитите на евротолерантността не успокояват болките и страданията. Пациентът трябва да си напише завещанието и да предупреди наследниците си за фамилната си обремененост с псевдохуманизъм и толерантност към глупостта.
34
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Набоженкаква христянка е тая иска да стане мюсюлманка,нон стоп ходи да се сваля на Ердоган после лично покани няколкомилиона мюсюлмани в държавата си обеща им храна,джамии,пари,семейства- точно повтори думите на изтрещелите ходжи и моли дето ги надъхват от Афганистан.Само са джихад си замълча.Засега.
33
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък,нито един европолитик не си направи анализа,че всичко започна от,,арабската пролет",организирана от САЩ и Израел?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
plasta i se ili s pari ili za da e na vlast, to e jasno...ina4e njama da pravi tolkoz divotii....galko, 4e nemzite ne se vdignaha da ja mahnat taja dartofazia nagla.....abe lizemeri...
31
4
 
25
 
! Отговори
Набожен преди 8 години
Мъркел като стара християнка се опита да помогне на ближните, ама тия не са ближни, за тях трябва да се прилагат законита на инквизицията от 1400г.
30
0
 
21
 
! Отговори
кво защитавала преди 8 години
До Василев34меркел ??? вместо да обяви квота например 80 молби на ден които да се приемат в германия ...така тълпите нямаше да се юрнат знаейки , че безплатното цоцане няма да ги огрее тя си играе на майка тереза. виж как австрийците направиха....80 молби на ден...а колко ще бъдат одобрени е друг въпрос . няма как милионите да дестабилизират икономиките ако правителствота не ги признаят за бежанци понеже не им дължат нищо без регистрация
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама добре бе защо "старх и изолация" Който иска да ги *** араби или да го гърмят талибани смело да ходи да им се сваля.Може и жена си да пусне и дъщеря си.Ще има за всички.После ще им резнат тиквите и ще закрещят "алах акбар".Ще взривят някой рейс ,училище пазар.После ще почнат да се чудят кой да нападнат за да му вземат парите жената и къщата. Явно на тези хора които се крият зад обвиненията "страх и изолация" това им допада.Значи са дупе и *** с терористите.Ама не на всички това им харесва.