Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха

Справедливо разпределение на бежанци в ЕС няма да има
203
Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха
Снимка: Reuters, архив

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция. Това пише в редакционен коментар германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Изданието припомня, че на 5 септември миналата година канцлерът "реши в полза на хуманната миграционна политика" да допусне в Германия бежанците, блокирани в Унгария. За Меркел този ден стана "началото на загубата на властта", подчертава статията.

Малко преди 5 септември Меркел заяви, че светът гледа на Германия като на страна на надеждата и възможностите. "За първи път от много време тя не помисли какво може да се случи накрая", коментира "Шпигел", цитирано от БТА.

Сега в центъра на Атина нощуват отчаяни мъже, жени и деца - кадри, които Меркел искаше да избегне още през септември, картина на Европа, която залага на изолацията и страха. Това е картина на поражението на германския канцлер. Усилията й за разрешаване на миграционната криза претърпяха провал. Тя не се справи, пише авторът.

Същевременно в различни части на Европа отново се извършва контрол по вътрешните граници, строят се заграждения. Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел. Солидарното разпределение на бежанците няма да се осъществи, а Турция едва ли ще защити Европа от нова мигрантска вълна.

Ако политик претърпи неуспехи, то властта му се оказва в опасност. Той трябва да реши дали да направи стъпка назад или да загуби властта. Изглеждаше, че Меркел е готова да заложи властта си заради политиката на отворените граници. Сега обаче от това не остана и следа. Меркел ще направи отстъпки, тя вече ги прави, заключва публикацията.

Промяната в курса й няма да бъде радикална, тя се извършва постепенно. В крайна сметка обаче дружелюбното лице, с което Меркел искаше да посрещне мигрантите, вече не е толкова дружелюбно, отбелязва "Шпигел".

През последните дни в Германия за първи път пристигат по-малко мигранти, но това не е резултат от политиката на Меркел, а от нейния провал. Пристигат по-малко хора, защото противниците на канцлера затварят границите надолу по "балканския маршрут", се подчертава в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"ЕС загива , до края на годината няма да го има , и всичко това заради една луда старица ,"Съюз като ЕС не може да загине заради една луда страрица. ЕС е проект на САЩ създаден с определена цел. ЕС загива не заради Меркел, а защото още от началото си е сбъркан и обречен.
67
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив,Меркел блестящо изпълни краварската заповед да унищожи ЕС.
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел просто изпълнява спуснатото от краварите. Те отдавна лелеят и мечтаят да са силата на света. Винаги сами се хвалят и величаят и се правят, че са най-демократичната страна и дрън, дрън. Като са толкова отворени и загрижени за света, защо още държат визите за европейцските страни, защо не приемат и те бежанци, защо все дават акъл, но нищо не правят. Те търсят единствено от къде могат да вземат пари и да ползват работна ръка, изцеждат хората с работа на няколко места и им набиват измислици.
65
2
 
13
 
! Отговори
до До 91 преди 8 години
Ориентирали са се няколко хиляди подкупени политици и национални предатели като теб.Защо никой не посмя да направи референдум по тези въпроси.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 67,Много ти се иска българите да не са бяла раса като ти не си.Генетичните изследвания показват, че българите сме 80% местно европейско население от поне 5000 години+ 19% славяни +1% други. Какво са мекетата - 10% африканици, а също и гърците, от африканските роби на древна Елада(наричат ги симити, което може би има нещо обща с евреите).Какво са италианците 10% африканци от робите и итализираните либийци.Да не говорим за испанците, които са били под мароканско иго.
63
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС загива , до края на годината няма да го има , и всичко това заради една луда старица , сега е времето да оправим отбраната си и да се ориентираме на коя страна сме, на руската или американската,защото догодина вече ще е късно
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел дръпна Кредити от Федералният Резерв на Сащ за да бори кризата в Европа Мислейки си че от нея Зависи всичко за да просперира Четвъртият Райх(Европа) но Уви Сценаристите винаги са били тези Който са Отпускали и Печатали Парите Меркел и Цяла Европа станаха Опитните Мишлета на Големият Световен Банков Монопол с цел ЕДНОПОЛЮЗИРАН НОВ БАНКОВ СВЕТОВЕН РЕД в който такива Политици и Световни Икономики като Меркел и Германия с всичките си ЕвроЛакей да Бъдат пряко контролирани от ФЕД,МФ,и др.
61
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е в тежка икономичекса криза, защото икономиката и изцяло зависи от експорт на суровини. При цена на петрола под 40 $ за барел със сигурност може да се каже, че 2016 г Русия ще фалира и ще разпадне като се разпадна "великият" СССР.
60
1
 
31
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До Анонимен: Няма да се получи, щото там в Русия живее един издържлив на трудности и изпитания народ, фанатично влюбен в Отечеството си и готов на саможертва. Чети, четииииии...
59
0
 
16
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Коментар роден от главата на рано в неделната сутрин дрогиран нежен евроатлантически индивид с неустановен пол.
58
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
местан идва той штева оправи лека поле ка с вселиче няма та разберете даше чеви влязал
57
20
 
3
 
! Отговори
Либерал преди 8 години
Европа трябва да се изчисти от комунистите и агентите на Москва. Комунистуте съсипаха Европа. В Брюксел трябва да приемат европейски закон за лустрацията и всички комунисти като Меркел и агенти на Москва акто Берлускони, Обама, Юнкер, Кристалина, Камеран, Бойко, да се изчистят. Само тогава може да се оправим в Европа.
56
0
 
13
 
! Отговори
пак то този преди 8 години
*** анонимен. Става въпрос за ЕВропа, не за СССР. А ти май и не знаеш Меркел жена ли е, или мъж, или нещо по-модерно.
55
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а зашто бг се мислят чеса бяла раса това немола да разбера истиски балгарен е черен с черна коса вешди очи ималко кадрав товае истиски балгарен рус с сини очи бял няма ништо општо с балгарите
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един призрак броди из Европа - призрака на комунизма!До 35 годишна възраст, Меркел е живяла в ГДР и е заемала пост в съюза на свободната германска младеж.Не само България страда от липсата на лустрация а цяла Европа!Тази изкуфяла дъртофелница, съсипа Европа!
53
3
 
7
 
! Отговори
честит преди 8 години
Дойде момента, като видиш някой либерал ... плюй и бягай. И онзи ден оная противна сорустут-либералка Бойко Василев ми плаче с крокодилски сълзи по ведомствения-соц Порнорама колко ТРУДНО било в днешно време да си "либерал в Европа". Бойко Василев имаше редкия шанс (за редко ла..но като него) да има добър учител в това как да си запазиш топлото местенце на водещ на Панорама. Гарелов беше цар в келениченето и подгъзуването. Нямаше втори като него и Бойк(а)о явно добре си е записвал.
52
0
 
23
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Решението на ЕС е *** на лагери с охрана от ООН там,откъдето са дошли мигрантите.След омиротворяването петрол срещу инфраструктура.А Обама да не се спотайва в бялата барака,а да участва активно за оправяне на кашата,която забърка в Ирак,Либия,Сирия и къде ли не.
51
0
 
1
 
! Отговори
сняг преди 8 години
Изпийте една-друга ракия, защото днес има повод. Надявам се, че ще имаме и друг път, за да поздравм някой.
50
3
 
34
 
! Отговори
Нави преди 8 години
Меркел* на собствения си народ на първо място. Но такъв беше планът на краварите, защтото швабите се самозабравиха, че дори си поискаха златото обратно. Е, нема браче, от евреи ти пари нема да видиш. Бъди доволен ако не ти спретнат една революция и те пратят на гилотината. От времето на Ротчайлд е така.
49
6
 
2
 
! Отговори
до MRAWKA преди 8 години
Не разбрах, защото викаш, сподели с нас какво искаш да кажеш. :)