Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха

Справедливо разпределение на бежанци в ЕС няма да има
203
Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха
Снимка: Reuters, архив

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция. Това пише в редакционен коментар германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Изданието припомня, че на 5 септември миналата година канцлерът "реши в полза на хуманната миграционна политика" да допусне в Германия бежанците, блокирани в Унгария. За Меркел този ден стана "началото на загубата на властта", подчертава статията.

Малко преди 5 септември Меркел заяви, че светът гледа на Германия като на страна на надеждата и възможностите. "За първи път от много време тя не помисли какво може да се случи накрая", коментира "Шпигел", цитирано от БТА.

Сега в центъра на Атина нощуват отчаяни мъже, жени и деца - кадри, които Меркел искаше да избегне още през септември, картина на Европа, която залага на изолацията и страха. Това е картина на поражението на германския канцлер. Усилията й за разрешаване на миграционната криза претърпяха провал. Тя не се справи, пише авторът.

Същевременно в различни части на Европа отново се извършва контрол по вътрешните граници, строят се заграждения. Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел. Солидарното разпределение на бежанците няма да се осъществи, а Турция едва ли ще защити Европа от нова мигрантска вълна.

Ако политик претърпи неуспехи, то властта му се оказва в опасност. Той трябва да реши дали да направи стъпка назад или да загуби властта. Изглеждаше, че Меркел е готова да заложи властта си заради политиката на отворените граници. Сега обаче от това не остана и следа. Меркел ще направи отстъпки, тя вече ги прави, заключва публикацията.

Промяната в курса й няма да бъде радикална, тя се извършва постепенно. В крайна сметка обаче дружелюбното лице, с което Меркел искаше да посрещне мигрантите, вече не е толкова дружелюбно, отбелязва "Шпигел".

През последните дни в Германия за първи път пристигат по-малко мигранти, но това не е резултат от политиката на Меркел, а от нейния провал. Пристигат по-малко хора, защото противниците на канцлера затварят границите надолу по "балканския маршрут", се подчертава в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
16
 
! Отговори
ВъпроС преди 8 години
Е нали Меркел защитаваше евро-атлантическите ценности бре???? Сега се била провалила--нали ценностите и бяха ПРИМЕР за нас-простосмъртните...А сега провал?!!??!...Тогава за какви евро-ценности говорим????
27
1
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
На вниманието на американците - какво се случва когато начело е жена!
26
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е невинна--Путин е виновен.
25
1
 
25
 
! Отговори
Цък преди 8 години
На бабичката пари не и трябват, тя е просто много глюпава. Както казва народа, ако имаш глюпав вожд, враг не ти трябва. например цар Фердинант.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МъжБоко истински мъж? Ти сънуваш!
23
0
 
23
 
! Отговори
съвсем нормално преди 8 години
беше политиката на меркел да се провали . все пак става въпрос за ес 28 суверенни държави като никоя от останалите 27 не подкрепяше идеята на меркел . дори за самата германия меркел не е совран а е просто канцлер на изборна длъжност. и вместо да гледа как приема света германия трябва да види как приема германия този който я е сложил временно на този пост а това е немският народ (това трябва да отчита и боко а не да звъни на меркел за оградата ,защото той би трябвало на народа да служи)
22
0
 
21
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Баба Меркел се опита да лекува проблема като маскира симптомите. Не даже да ги лекува, а само да ги маскира. И естествено ракът расте и дава разсейки из цяла Европа.Европо, опомни се!Тук си трябва сериозно лечение. Рязане до здраво. За лъчетерапия и химиотерапия по необходимост, също може да обсъждаме.
21
19
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Еманципацията е виновна, защото един истински мъж като Боко никога не би се разчувствал кат тая стара бабищкера.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, труженичките от соца ** на обществото, Купнка да каже...
19
1
 
56
 
! Отговори
Смешен факт преди 8 години
Добре, че сме зле! Колкото и да е странно, именно по тази ирония на съдбата ние нямаме проблемите на германците, финландците и шведите. А иначе май само Орбан си дава реална сметка за мащаба на проблема с мигрантската напаст.
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел се оказа по-страшен предател и от Горбачов! Колкото и гаден да беше, Горбачов имаше моменти в които си пазеше съветското, руското (пращаше армия когато сметнеше за нужно, адекватно или не). Докато Меркел постоянно ни вменява за измислена "толерантност", независимо че има атентати и изнасилвания. Нашия император също говори на нейния език - тях армия не ги интересувала. Искам да ви изпратят в бежанско общежитие, да ви пази толерантността, политичета!
17
2
 
67
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Помислете си само - кой нормален човек кани в дома си варварин, който ще изнасили дъщеря му и жена му, ще му руши къщата и ще му *** и опикава двора, който не може нито да чете, нито да пише, не желае да работи, а само иска да консумира и някой да го отглежда и да му плаща за престоя. Същото е когато се отнася и за една държава, нали тази държава е нашият дом и ние трябва да се грижим за онова което сме изградили и постигнали.
16
23
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Голяма грешка беше,че Германия си сложи премиер от провинциите на бившето ГДР- виждате ги какво струват тези соц.възпитаници!
15
2
 
32
 
! Отговори
Куку преди 8 години
Кукувицата била съвсем куку, това е нищо ново под слънцето. Ние сме виновни, че ги търпим тези изкукали тикви.
14
4
 
40
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
Айдееее щом и тук написаха това-свършено е с бабето...И после Българи пак обвинявайте Русия че ви е виновна за всички злини.А това че храним и отглеждаме джихадистите с наши пари-за това си мълчим...За това че им се отделят пари на ръка-пак си мълчим...За това че се строят лагери за тях-с наши пари-пак си мълчим....За това че нито един сериозен инвеститор не идва у нас само защото саме на пътя на бежанците--пак си мълчим...
13
34
 
2
 
! Отговори
м преди 8 години
Меркел не се е провалила,тя продължава по пътя ,който пожела МИХАИЛ СЕРГЕЕВИЧ ГОРБАЧОВ,който РИТНА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА И ОТВОРИ ВРАТИТЕ НА ЖЕЛЕЭНАТА РУСКА КЛЕТКА,и остави хората да си иэбират къде да живеят и работят по света,днес щпшгел описва провала на Меркел че ги приема,вместо да и благодарят,вместо няколко въшки които направиха пораэия в Германи по нечия дигтовка да иэгорим дюшека,това е бъдещето да живеем эаедно всички на тоэи свят
12
1
 
47
 
! Отговори
Shark преди 8 години
А след като Турция е ненадежден партньор защо, *** Меркелице, им наляхте толкова милиарди евра, а??? *** гъска, ще унищожи Европа, тази е за психиатрична клиника, какво чакат още германците, и те ли станаха *** като нас??? Ами така е, като се допускаха от десетилетия разни цветни навлеци в Германия, дали останаха чисти германци вече, които да пазят ценностите на .... Германия!!
11
0
 
30
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Тоя ялов булдог, се опита да унищожи европа. Кайне шафт. Скоро ще дойде някоя, като кралица Изабела със несменяемата риза.
10
0
 
46
 
! Отговори
Просто и ясно преди 8 години
Нито Турция ще спре пришълците, нито в т.нар. ЕС или каквото изобщо съюзно е останало от него ще се разберат как да разпределят сганта, която Меркелунда покани в Европа. Подобен тип катастрофални грешки се изплащат от потърпевшите народи със столетия. Варварите от Близкия изток ще затрият европейски ценности и цивилизация градени с векове. Тежко и горко на тези държави, които ги допуснат.
9
1
 
37
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Меркел не се провали- криворазбраната ви "демокрация" се провали. Отказът от употреба на сила срещу агресора дотам води- да търсим под вола теле и да се вайкаме,че "този сгрешил" или "онзи се провалил",а то не е така- цялата ви система е погрешна! Комунизмът е палячовски строй наистина,но и това с което го замествате не струва- то е угодно само на разнебитения Ердоганов халифат.