Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха

Справедливо разпределение на бежанци в ЕС няма да има
203
Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха
Снимка: Reuters, архив

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция. Това пише в редакционен коментар германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Изданието припомня, че на 5 септември миналата година канцлерът "реши в полза на хуманната миграционна политика" да допусне в Германия бежанците, блокирани в Унгария. За Меркел този ден стана "началото на загубата на властта", подчертава статията.

Малко преди 5 септември Меркел заяви, че светът гледа на Германия като на страна на надеждата и възможностите. "За първи път от много време тя не помисли какво може да се случи накрая", коментира "Шпигел", цитирано от БТА.

Сега в центъра на Атина нощуват отчаяни мъже, жени и деца - кадри, които Меркел искаше да избегне още през септември, картина на Европа, която залага на изолацията и страха. Това е картина на поражението на германския канцлер. Усилията й за разрешаване на миграционната криза претърпяха провал. Тя не се справи, пише авторът.

Същевременно в различни части на Европа отново се извършва контрол по вътрешните граници, строят се заграждения. Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел. Солидарното разпределение на бежанците няма да се осъществи, а Турция едва ли ще защити Европа от нова мигрантска вълна.

Ако политик претърпи неуспехи, то властта му се оказва в опасност. Той трябва да реши дали да направи стъпка назад или да загуби властта. Изглеждаше, че Меркел е готова да заложи властта си заради политиката на отворените граници. Сега обаче от това не остана и следа. Меркел ще направи отстъпки, тя вече ги прави, заключва публикацията.

Промяната в курса й няма да бъде радикална, тя се извършва постепенно. В крайна сметка обаче дружелюбното лице, с което Меркел искаше да посрещне мигрантите, вече не е толкова дружелюбно, отбелязва "Шпигел".

През последните дни в Германия за първи път пристигат по-малко мигранти, но това не е резултат от политиката на Меркел, а от нейния провал. Пристигат по-малко хора, защото противниците на канцлера затварят границите надолу по "балканския маршрут", се подчертава в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес точка ТАСС точка руКакъв неуспех бе? Германия тегли и дърпа цяла Европа нагоре, германците правят всичко и за целия свят, може би имат нужда от евтина работна ръка по птицекланниците? Ало ТАСС и руските агенти от шпигел, за какви неуспехи на германския канцлер пишете бе?А вашия началник като е неуспех след неуспех, примери БРИКС валутата, Евразийския съюз, НОВОРУСИЯ в развалини, Крим без ток дори и един мост до крим няма още, сирия, новите братя на руснаците е най разрушената страна
87
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е "Троянския кон" на САЩ в Европа!!!!
86
1
 
29
 
! Отговори
ников преди 8 години
уважаема редакция, моля не поставяйте такива снимки като тая. много малки деца имат достъп до компютри и вечер не могът да спят от страх тъщата хвърлила в двора вестник със същата снимка на двора и вече месец кокошките и не снасят яйца те пък били урочасани
85
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Кое точно е "справедливото" при поконата лично от Меркел на всички мигранти по Света, БЕЗ ДА ПИТА искат ли страните членки такива ? Дали изобщо е имала идея тази безмозъчна ***, че всъщност спазва традицията Германия за пореден /3-и път ва рамките на 100 години/ да разсипе Европа?!
84
0
 
24
 
! Отговори
Девол преди 8 години
Скоро ще дава обяснения на Адолф...
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хем ргозна, хем гьотвернка къде я намериха да опропасти света. Иначе евалата, голем успех, директно в пъклото заминава, колкото са я проклели, 1,2,3 брой нямат
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dreme i na Merkel Boiko Sega Kogo 6te zeluva Markel Obama si otiva Putin Ostava Misli Boku Misli koi schte zeluva6
81
1
 
24
 
! Отговори
хаха преди 8 години
това с бежанците е планирано - западните елити знаят, че са затънали до гуша и сериозната криза е неизбежна и единственото с което могат да ресетират нещата е голяма война. Масово хората не вярват в правителствата. И трябва страшен, но в същото време уязвим враг и радикалният ислям върши перфектна работа. Ще има много терористични актове още - в следващите 10-тина години ще се опитат да настроят Европа за война срещу исляма.
80
0
 
28
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тая докога ще я интересуват само "бежанците" в Европа , а не вижда на къде отива света?
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до кога ще слагат на тази нелицеприятната физиономия
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 113само не много умен може да не мисли че и 10 самовзривили се талибани на определени места могат да сринат Европа
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По официални данни са 1 милион, колко не са регистрирани и колко са нелегалните никой не знае. И да заплаха са защото голяма част от тях не са "миролюбиви" и не "бягат от война". Човек който бяга от война би бил щастлив дори ако попадне в България и му дадат парче хляб и вода стига над него да не падат бомби. Обаче, те не - гадно било, мизерно било - искали в Германия понеже там давали помощи!?
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия ще ги разкара тия навлеци до 2 години. И следа нямада има от тях, като изключим някое и друго мургавелче, родено от ревностните католичики, изнасилени от "само надникналите".Но за България е лошо. Пак за България е лошо! Бойко изпусна парите, които му даваха Австрия и Вишеградската четворка за да укрепи грениците с Турция и Гърция, за да е в сговор с Баба Меркел, а те германците ще я разкарат, само след 2 седмици, след изборите в три провинции.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** може до безкрай да повтаря, че руската икономика зависи единствено от износа на суровини. И още 100 пъти да го кажете, няма да стане истина!
74
1
 
20
 
! Отговори
честит преди 8 години
В допълние към предишния ми текст:Не знам кое ще дойде сега...комунизъм, национализъм или нещо средно между двете. Но липерализма умре. И идва момента, когато на либералките ще им разбиват главите върху бордюрите на улицата и не само в БГ а в цяла Европа. Именно либерастията унищожи единна Европа: Шенген е мъртъв, Великобритания не се знае дали ще остане, други държави заплашват да излязат, Еврозоната след Гърция е в реанимация, Европа ще е мюсюлманска след 50 г. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИБЕРАЛКИТЕ!
73
0
 
21
 
! Отговори
честит преди 8 години
Тая дъртофелница показа, че пост-военното поколение възпитавано на Запад след 2СВ, както и самия нов ред НА ЛИБЕРАСТИЯТА, не работи. Тая ***...ка управляваше Германия в най-хубавите й години, силна икономика, стабилна държава кво ше му е да я водиш. И в единствения момент, в който трябваше наистина ЛИДЕРСКО РЕШЕНИЕ да вземе, да види напред през гоините, да предугади ..тя се ***. Провали се. И себе си и държавата и цяла Европа. Постовоенние строй на американците в Евопа умря миналата година.
72
1
 
10
 
! Отговори
до 105 преди 8 години
До Райх,4 райх отдавна вече е факт,но вие понеже сте толкова нагли и самозабравили се,че не сте и разбрали,меркел прегази цяла южна Европа(Испания,Португалия,Гърция,Италия)като им измисли една криза и ги завладя като колонии без нито един куршум,българия нямаше нито криза,нито някога е имало,но ето че сега се разбира какво е подготвила баба ви Меркел за вас,когато злобеехте срещу други страни и викахте хак да им е и меркел ви беше първа приятелка ви беше добре,но се вижда,че и вашето има край
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ се Опитват да контролират дори и това което никога няма да Успеят по този си начин Единственото което биха могли да Сътворят е Изолирането на Цели Континети от тяхното Попечителство или в най Лошият Случай една Трета Световна и пагубна за човечеството Война
70
8
 
4
 
! Отговори
не съм шорошоид преди 8 години
САЩ държат Европа в ръцете си от десетилетия, за какво й е да я дестабилизират с бежанци, но от друга страна влиянието в Близкия Изток не е толкова силно колкото й се иска, въпреки революциите. Русия е точно обратното - владетелите на арабските страни целуват ръка на Путин, но губи влияние в Европа заради санкциите, затова я наказва с масов поток от "бежанци". Не случайно Русия се включи в Сирия малко след началото на нашествието. Аре сега нацакайте ме с минуси, наивници!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 82! Nese znae! Pri tiq novi prava razresheni za Angliq ot EU, aglichanite koito iskat da ostanat v EUROPA rqzko se uvelichil na 60%!