Братята Бакрауи участвали в атентати и в Париж, и в Брюксел

Издание на ИД: Цялата подготовка е започната от 30-годишния Ибрахим
13 апр 2016 17:30, Елка Василева
5
Братята Бакрауи участвали в атентати и в Париж, и в Брюксел
Ибрахим Бакрауи. Снимка: архив, Reuters

Братята Ибрахим и Халид Бакрауи, загинали при атентатите в Брюксел на 22 март, са били основни действащи лица и в нападенията в Париж на 13 ноември. Това твърди "Дабик" - онлайн списанието на "Ислямска държава", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Още по темата

В днешния си брой англоезичното издание пише, че "цялата подготовка за нападенията в Париж и Брюксел е започната" от 30-годишния Ибрахим Бакрауи и 27-годишния му брат Халид.

"Тези двама братя осигуриха оръжията и експлозивите", казва изданието и твърди, че парижките атентати, взели 130 жертви, са били извършени най-вече "благодарение" на братята Бакрауи.

Впоследствие Халид Бакрауи решил, че трябва да извърши още една операция, твърди "Дабик". Той се взриви на 22 март в метрото на Брюксел и уби 16 души. Същия ден по-големият брат, Ибрахим, се взриви на летището и уби още 16 души.

Братята Бакрауи участвали в атентати и в Париж, и в Брюксел
Халид Бакрауи. Снимка: архив, Reuters

"Дабик" потвърди изводите, до които стигнаха белгийските и френските полицаи, че вторият терорист самоубиец от брюкселското летище - Наджим Лашрауи, е направил бомбите, използвани и в Париж, и в Брюксел.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викани са на бис в европейското колониално блато ли?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чалмосаните в Анадола
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** в Дунав
2
0
 
5
 
! Отговори
Професор преди 8 години
цитат:"Братята Ибрахим и Халид Бакрауи, загинали при атентатите в Брюксел на 22 март, са били основни действащи лица и в нападенията в Париж на 13 ноември. "Тези чудовища убиха стотици невинни и пукясаха. Дано се пържат в Преизподнята безкрай. Не са "загивали".Оправете си текста. Пукнаха като кьопеци.Гьотверени с гьотверени. Сега вместо Девици в Рая ги очакват Нeгpи с огромни членове в постоянна ерекция. Почиват си в огнени пещи.
1
7
 
5
 
! Отговори
***** преди 8 години
И тия са дрогирани и платени ***,които се крият зад чистото име на Исляма.В Исляма самоубийството и убийството на Хора(без значение какво вероизповедание имат) е забранено!!!!!