Фарадж с прогноза: ЕС е напът да се разпадне

Стартът на процеса е на 23 юни, убеден е политикът
11 юни 2016 18:39, Красимир Ангелов
196
Фарадж с прогноза: ЕС е напът да се разпадне
Снимка: Reuters

Британският народ ще гласува за излизане от ЕС, после и други ще последват примера му и това ще доведе до разпадане на целия проект, заяви в интервю Найджъл Фараж, един от водещите участници в кампанията за Брекзит, предаде ДПА.

Още по темата
"На 23 юни Великобритания ще напусне съюза и ще промени Европа", отбеляза Фараж, лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

"Ще се получи ефектът на доминото. След нас и другите северни страни ще напуснат, една по една. Първо Дания, после Холандия, Швеция, Австрия. Референдумът е най-важното събитие от 1957 г.: ЕС е напът да се разпадне", заяви той, цитиран от БТА.

Фараж каза, че южните страни като Италия, Гърция и Испания ще спечелят от подобен развой, защото единната валута на ЕС еврото "разрушава" икономиките им и същевременно е "оръдие на германската хегемония".

В интервюто лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство заяви още, че дори избирателите да отхвърлят Брекзита, британският премиер Дейвид Камерън "пак ще трябва да подаде оставка" заради разногласията, които съществуват в партията му по въпроса за излизане или оставане в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
4
 
! Отговори
айде преди 7 години
До Анонимен124спри се !!! нали знаеш , че в България НЯМАМЕ индивидуални партиди(каквито имат на запад) ??? а нямаме защото пенсионният фонд е празен по причината , че беше създаден 1989 и тогава започна да се пълни. но същевременно веднага започна да изплаща пенсии които НЕ бяха внесени в него . сега бюджета плаща 40 % от пенсиите .
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е не само предимства,има и недостатъци,примерно да наложат ТТИП на всички,да ни напълнят с мигранти,които не сме искали,а след време може и фракинга да ни наложат,тъй като големи лобита имат тези унищожителни продукти и много пари се раздават за корупция
73
2
 
3
 
! Отговори
до защитника преди 7 години
на планавата икономика ...защо не ми отговори каква руска техника ползваш? нали твърдиш , че при соца сме имали икономика на световно ниво....като такава би трябвало да е и руската техника. нали те не се подложиха на преход,не са в ес...айде кажи защо не караш лада и не ползваш йота-жсм+*** им ?
72
1
 
1
 
! Отговори
е как да си внесем преди 7 години
До Анонимен121като такива като теб гласуваха доверие на другарите...прехода да бил плавен,мирен и безболезнен !!!като са ба.лък ще те лъжат и цакат.поради корупцията която оставяме ние да се развива не идват западни инвеститори-а те нямат нужда да придобият морално остарелите ни заводи които не са съвместими с тяхното ноухау. лично видях как грък закупи фабрика само заради земята НО построи нови сгради и мощности защото му излизало скъпо да обнови старата инфраструктура
71
2
 
0
 
! Отговори
а бе преди 7 години
До Анонимен120нали се сещаш , че при соца без индивидуални партиди за пенсия и пенсионен фонд пенсионерите бяха издържани от работещите в момента БЕЗ да се отчита заслугата им за тази пенсия ? за какви милиарди сме изнасяли....рубли или левове защото валутата ни не беше конвертируема .колко добре са живеели хората тогава-ами то и прасетата във фермите ги хранят по три пъти на ден и имат сигурност.а дълга го напрупахме не заради ес или капитализма а защото НИЕ си избираме управниците.
70
2
 
5
 
! Отговори
защо преди 7 години
до 117пенсионерите ровят в кофите ли ? ами нали по-долу обясних , че при соца ние се преструвахме , че работим а те , че ни плащат . нали не очакваш за преструване да получиш добра пенсия ? освен това при соца нямаше пенсионен фонд където да се събират парите за бъдещи пенсии. комунистите заграбиха 44-та пенсионният фонд НО не създадоха такъв
69
1
 
3
 
! Отговори
нямаме икономика преди 7 години
До Анонимен117първо защото се оставихме другарите да ни залъжат и да придобият средствата за производство които те за съжаление не са спосбни да развиват конкурентно-просто защото откраднаха предприятията а не ги създадоха от нулата.второ пак ние допуснахме корупцията да завладее българия и да отблъсква всеки нормален инвеститор.освентова усещам , че говориш за българска индустрия но при частна собственост е без значение националността на собственика а колко плаща
68
5
 
3
 
! Отговори
забравяш преди 7 години
до 113, че индустрията ни беше планова ...което не означава , че беше модерна и конкурентна.просто в сив ролите бяха разпределени и нямаше какво да избираш-един вид телевизор,един вид радио,перална и т.н. за това и имахне икономика защото другите бяха ПРИНУДЕНИ да вземат *** ни както и ние техните.да те питам...нали русия не е била опустошена от евроатлантизма ...значи ти ползваш тяхна върхова техника? значи имаш руска кола,телевизор,пералня,комп,телефон ???
67
2
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Анонимен 113 Не бих го казал по-добре.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се потътси наказателна и репараторна отговорност от комунистическите престъпници. Да върнат ограбеното и доживотни присъди в затвора.
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще съществува дълго след като Фарадж е погребан и забравен.
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди комунизма България по население е повече от Гърция и много по-напред в икономическо отношение.В края на комунизма Гърция е над 11 млн.,а Бг 8 млн. и то с привнесените от *** Живков негови събратими.Колкото до икономиката,ако някой представи счетоводни документи за печалба дори и само на едно предприятие,ще получи орден "Стара планина".Такова просто няма, всичко е на загуба и кредит,който още изплащаме.Един грабеж и разсипия е комунистическото робство.
63
3
 
7
 
! Отговори
р преди 7 години
Няма приятелю ,всичко е фалшифицирано ...ЕС ще се разпадне ,когато всички африканци и ислямисти станат еворпейци.
62
3
 
4
 
! Отговори
всички преди 7 години
До Анонимен98работеха здраво !!!! май се бъзикаш нали ? знаеш ли колко пъти съм тръгвал за риба с баща ми към 15,00 през работните дни...защото шефа му беше изчезнал и той от работа.относно жилищата както казах бяха заводски жилища. икономиката ни беше планова и изнасяхме защото в сив така се бяха разбрали а не защото бяхме конкурентни.
61
2
 
2
 
! Отговори
Румби преди 7 години
Ааааа, не! Да си имаме уважението, този път не е по наша вина! То верно, който се е хванал с нас не е прокопсал, ама тоя път не сме виновни! :)
60
1
 
11
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Много ясно...на някой не му трябва единна и силна Европа. Някой от въд океана постоянно се чуди как да прецака икономиката и политическата стабилност в Европа...бежанци, руско ембарго (гледам, че руснаците измряха от глад и жажда), военни конфликти...Така е, като сме роби на едни чиф*ти които Хитлер не успя да прочисти....
59
3
 
6
 
! Отговори
за 98..ха,ха,хааааа преди 7 години
......И ЗАЩО ОБЯВИХТЕ "ФАЛИТ" ТОГАВА ,БЕ.....ДРУГАРЮ-------като е било толкова хубаво ....??!!
58
1
 
7
 
! Отговори
един от слугуващите преди 7 години
До Анонимен95 в момента заплатата ми е 12,20 евро на час и работя в строителството. внасят ми здравни и пенсионни осигуровки и не смятам , че са жълти стотинки-толкова получават и местните защото това е по колективен трудов договор. наложи се да живея извън българия заради такива като теб които 25 години избирате политици които ви обещават да живеете добре без да се трудите. а ес дава възможност за развите НО не го гарантира ако не искаш да се промениш .
57
2
 
4
 
! Отговори
ТАКА Е ..90 преди 7 години
"СОЦИАЛИЗЪМ" --БЕЗ ПАРИ ...СИ Е ЧИСТ....... КАПИТАЛИЗЪМ!!САМО ГДЕТО , ПАРИТЕ ГИ ВЗЕХА ***!!!АКО ИСКАТЕ "СОЦИАЛИЗЪМ"------избийте тия ...където свалиха Тато от власт ...и МУ ВЗЕХА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА ОТ ПОЗИТАНО-20!!!
56
4
 
1
 
! Отговори
относно преди 7 години
До Анонимен 90бройката българи не смятам , че сме паднали под 9 млн...просто една част вече не живеят в България. за живота тогава ...това си беше живот без развитие и бъдеще , всичко беше регулирано и монотонно . ясно беше как ще ти протече живота . за мързеливците беше супер ...както си го описал-сигурна работа ..без да я работиш,заплатка,ведомствено жилище ииии желязната завеса. ако ти липсва това северна корея приемат хора.