Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!

"Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея"
Обновена: 26 авг 2016 09:05 | 26 авг 2016 09:00,
184
Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!
Снимка: Reuters

В интервю за авторитетния германски всeкидневник "Франкфурт Алгемайне Цайтунг" българският министър-председател Бойко Борисов предупреждава за нова мигрантска вълна, ако бежанската спогодба между ЕС и Турция се провали.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още миналата година заплаши, че може да "наводни" Европа с мигранти, казва Борисов в разговор с корeспондента на вестника за Югоизточна Европа Михаел Мартенс. И добавя: "Страхувам се от това, което се случва в Турция". Сега е "модерно" за някои политици да се представят като "смели герои", които с танкове и самолети се включват във войната. Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея", предупреждава Борисов пред вестника.

Още по темата

С поглед към Ердоган и споразумението за мигрантите, пред председателя на българското правителство стои въпросът какво ще направи някой, който заплашва Европа с мигранти, ако Европа наруши споразумението, коментира изданието.

Последиците от едно такова развитие ще бъдат фатални, казва още Борисов и официално призова Европейския съюз да подпомогне най-бедния си член с осигуряването на защитата по границата с Турция.

От страниците на вестника Борисов предупреждава: "Аз не знам още колко дълго ще успеем да удържим мигрантския натиск по нашите граници". Премиерът ни обаче защитава решението – на българската граница да бъде построена стена.

"Това ни позволява изобщо да имаме шанс да опазим няколкостотин километровата европейска граница с Турция. Турция трябва да знае, че ние не сме изоставени сами на себе си", казва Борисов. Той също така поддържа мнението, че Европа трябва да се стреми към възможно най-добри отношения с Анкара.

В събота, в бранденбургския замък Месеберг, Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, както и с министър-председателите на Австрия, Хърватия и Словения, за да обсъдят съвместно мигрантската криза.

Преди това обаче, днес Бойко Борисов ще бъде на посещение в Турция. В Истанбул българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм. Очаква се двамата да обсъдят въпроса с миграционната криза.

В сряда, по време на правителственото заседание, премиерът заяви, че липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция.

Той уточни, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза.

"Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.....това партер пред Путин ли е....Проектите ги спираха и БСП и Орешарски. А от три месеца Бойко се показа, че е руски пудел и прави "Падни, стани" , когато джуджето му щракне с пръсти.т
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ФАЛШИФИКАЦИИ БАТЕ ,ФАЛШИФИКАЦИИ!!Затова е 2 пъти премиер . Разбира се със мълчаливото и любезно съгласие и сътрудничеството на останалите парламентарно представени парти Ако немаше съгласие, щяхя ли така да мълчат ЗА ВЗЕТИТЕ И ОПОСКАНИ ВЕЧЕ 25 МИЛИАРДА ЗАЕМИ НА ГЕРБавите и БАШ БАКАНА ОТ БАНКЯ ЗА ЕДНА ГОДИНА .
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до #74: Най-ужасното е не толкова,че корабът няма капитан,а че вече няма и екипаж,а трюма е запълнен със самозаробили се индивиди,които при това сами са си сложили прангите,по пътя към мечтаните виртуални плантации на запада и не са разбрали вече,че същия този запад е настроил руля на кораба в обратна посока,към ориента.Корабът е харизан,барабар с товара от роби.Те така и така са си свикнали на робско съществуване,предпоследният период от което, са последните 26 години.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз се страхувам от това,което се случва в България
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен,, Бизнес е краварска дума ,,ТОВА Е ЕСКПЛОАТАЦИЯ,, Иначе в България се разбира като ТРУДОЛЮБИЕ,,РАБОТОСПОСОБНОСТ. Нещо от рода на КАУБОЙ=ГОВЕДАР ПО БЪЛГАРСКИ .
61
2
 
12
 
! Отговори
АС преди 7 години
АЗ НЕИСКАМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ СТРАХЛИВЦИ - КОЙТО СЕ СТРАХУВА ДА СИ ХОДИ В КЪЩИ ИМА И СМЕЛИ ХОРА
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79 . А на Краварите го раздава и клекнал и легнал и пълзешком .........спрях три руски енергиини проекта ..................Това ли е партер пред Путин ??????
59
0
 
3
 
! Отговори
колко преди 7 години
милиона са бежанците респективно на мигрантите и колко милиона е турското население. От тази гледна точка трябва да се мисли, когато се говори за споразумението.
58
0
 
5
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Пускайте ги всичките...те в България няма да останат...така де тука ги бием крадем (btw Браво на полицията) Да превземат Германия Франция да позападнат да се върнат младите и да имигрират Интелигентните Западно Европейци не тъпата им ***.
57
0
 
5
 
! Отговори
размисли и страсти преди 7 години
Не може коче,не може,мама.Яхнали са държавата и не пускат никой.За да развиваш бизнес самостоятелно,трябва да си им на каишка и яко да се ръсиш.Само не ми разправяй,че си честен самостоятелен бизнесмен.Сложи ръка на сърце и кажи-да пукна ,ако лъжа.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам така да кляка пред султана не се е случвало на български политик от освобождението до сега, Мутрата е вреден за държавата
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е много добър, когато трябва да реже лентички или да води словесни двубои с пишман опозицията. Но когато трябва да вземе важни и отговорни решения изпада в паника и става неадекватен. Границата с Турция е 259 км. Преди година и половина унгарците без да мрънкат издигнаха 175 км. стена на границата със Сърбия. Изпратиха допълнително на браздата 2000 гранични полицаи и 1000 военни. А Бойко реве като пеленаче, сложил е наколенките и ляга в партер на Путин и Ердоган още преди да го помолят.
54
1
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НИСКИЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПОТЕНЦИАЛ НА БОРИСОВ Е ПРИЧИНАТА ТОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ РЕШЕНИЕ ПРИ ВАЖНИ И КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ.
53
1
 
23
 
! Отговори
WTF????????????? преди 7 години
Спомням си границата с Турция преди 89-та. Пиле не можжеше да прехвръкне и се стреляше на месо. Ако това положение се върне, нито един талибан няма да може да премине. Ако са бежанци, отиват на КПП и действат по закона. Какво е това беззаконие. Аз ако се опитам да мина границата на САЩ (Русия, Китай...), дали няма да ме отсрелят, а?
52
1
 
9
 
! Отговори
До Кочо преди 7 години
А този така наречен некачествен "матриал" родители няма ли си? Или училището и обществото са длъжни да направят от детето качествен човек? Прави ми впечатление,че всички нагли, невъзпитани и мързеливи индивиди около мен са деца на хора, кланящи се все още на отвратителн идеология, промиваща мозъци. Никой не е длъжен нито да ви подсигурява живота,нито да ви възпитава децата,вземете си нещата в свои ръце!
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова е международното положение .Такъв човек им трябва,такъв са поставили-як физически човек,но послушко със заешко сърце. Сорос не си хаби парите напразно.Дето се казва-магаре ми посочи за президент,магарето ще ти избера.
50
2
 
15
 
! Отговори
Който го е страх.... преди 7 години
Като го е страх, да подава оставка. И без това, ходи като помощник-агент след Местан и се кланя на ислямиста Ердоган. Ако беше поне малко мъж, нямаше да се срешне с турчина, след като оня го унижи, срещайки се с агент Местан преди да се срешне с него.Боко е срам за България.
49
0
 
18
 
! Отговори
р преди 7 години
Кораба ни е оставен без капитан ,а лицето правещо се на премиер е готово винаги първи да офейка. Страх го е от Доган ,от Ердоган ........Е вече до тука ни дойде .Защо ни управлява Бог знае само .
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този циркаджия е вреден за България, като не може да се справи да си подава оставката и направо да влиза в затвора, там ме е мястото . Но това няма как да се случи, защото той лично обеща че няма да допусне в България съдебната система да бъде променена така че да започне да съди корумпирани политици и мафиоти както става в Румъния. Това се отнася и за имиграцията която е допускана в България благодарение на корупцията в МВР, а виновни няма!!!
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е само едно и то е, че границата трябва да се пази със сила. Всеки дръзнал да премине границата нелегално трябва да има предвид, че ще плати с живота си, така както е било преди. До като това не се случи, ще си играем на добри отношения с този и онзи, молби до ЕС и т.н., а през това време от България ще остане само една територия...