Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!

"Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея"
Обновена: 26 авг 2016 09:05 | 26 авг 2016 09:00,
184
Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!
Снимка: Reuters

В интервю за авторитетния германски всeкидневник "Франкфурт Алгемайне Цайтунг" българският министър-председател Бойко Борисов предупреждава за нова мигрантска вълна, ако бежанската спогодба между ЕС и Турция се провали.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още миналата година заплаши, че може да "наводни" Европа с мигранти, казва Борисов в разговор с корeспондента на вестника за Югоизточна Европа Михаел Мартенс. И добавя: "Страхувам се от това, което се случва в Турция". Сега е "модерно" за някои политици да се представят като "смели герои", които с танкове и самолети се включват във войната. Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея", предупреждава Борисов пред вестника.

Още по темата

С поглед към Ердоган и споразумението за мигрантите, пред председателя на българското правителство стои въпросът какво ще направи някой, който заплашва Европа с мигранти, ако Европа наруши споразумението, коментира изданието.

Последиците от едно такова развитие ще бъдат фатални, казва още Борисов и официално призова Европейския съюз да подпомогне най-бедния си член с осигуряването на защитата по границата с Турция.

От страниците на вестника Борисов предупреждава: "Аз не знам още колко дълго ще успеем да удържим мигрантския натиск по нашите граници". Премиерът ни обаче защитава решението – на българската граница да бъде построена стена.

"Това ни позволява изобщо да имаме шанс да опазим няколкостотин километровата европейска граница с Турция. Турция трябва да знае, че ние не сме изоставени сами на себе си", казва Борисов. Той също така поддържа мнението, че Европа трябва да се стреми към възможно най-добри отношения с Анкара.

В събота, в бранденбургския замък Месеберг, Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, както и с министър-председателите на Австрия, Хърватия и Словения, за да обсъдят съвместно мигрантската криза.

Преди това обаче, днес Бойко Борисов ще бъде на посещение в Турция. В Истанбул българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм. Очаква се двамата да обсъдят въпроса с миграционната криза.

В сряда, по време на правителственото заседание, премиерът заяви, че липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция.

Той уточни, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза.

"Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
16
 
! Отговори
да се маха-вън & преди 7 години
Решила Меркел да каже нещо и тъкмо си отворила устата, Бойко Борисов я прекъснал и казал: - Каквото и да кажете напълно подкрепям вашето мнение- знаете, че съм най-надежния Ви партньор!
85
4
 
31
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Ислямистът Ердоган многократно е заявявал своите неоосмански апетити към България и ще използва именно тези бежански маси, за да си постигне целта. А от Запада можем да очакваме само да му изръкопляскат, както го направиха през 14-ти век.Глупав и зомбиран народ = пропаднала държава!
84
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истина е, че Ердоган е нагъл и непредвидим. Спретна големия атентат срещу кюрдските младежи за да започне гражданската война в източната част на страната си. Използва химическо оръжие за да накара щатите да започнат сухопътна война против Асад. Спретна си пуч за да вкара 100хиляди интелигенти в затворите.(Обезглави нацията си, която и без това е на образователното ниво на българските роми - само 25% имат завършено основно образование)Как няма да се страхуваш от такъв фанатизиран султан?
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и журналистите вадят от контекста някоя реплика и тя придобива съвсем друг смиъл и ударение. Стар трик. Аз лично не връзвам.
82
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо някой безстрашен журналист не го попита ще пие ли кафе с Местан днеска на турска територия.Вчера Местан на разговори при закрити врати разбира се,днеска привикан Борисов на разговори пак при закрити врати.И после каквото ни кажат,това е ние винаги вярваме на Борисов защото единствено той не ни е лъгал никога,винаги е бил честен ,другите лъжат но Борисов никога.
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойко, ще посмееш ли да кажеш на Меркел, която покани мегрантите в Европа и не може да признае грешката си(толкова е самолюбива), това което и каза вчера чехският президент:"това с мигрантите е абсурдан хуманизъм"?Първата стъпка към спирането на мигрантския поток е ЯСНО ДА СЕ КАЖЕ от Брюксел и от всички европейски лидери:"ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМА ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ! Изчакайте да върнем всички, които изват от безопасни страни, всички които не желаят да учат и работят тогава ще приемаме нови!"
80
5
 
27
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Хубавата новина е, че пожарникарят замина за Турция. Лошата новина е, че ще ни го върнат и от там.
79
3
 
18
 
! Отговори
Вазелин Маринов преди 7 години
Идва време разделно. Хората няма да се излъжат от страховете Му! Но това, което е замислил зад гърба на Европа е много лош знак. Днес ще замирише на изгорял вазелин на моста в стамбул, а от утре жална ни майка-пак ни поробиха! Последен шанс да изрием гражданите за европейско развитие: Всички срещу един!
78
2
 
22
 
! Отговори
Терзиев преди 7 години
Добре бе, защо трябва да се страхуваме. Тези тъй наречени мигранти, да не идват с танкове? Затваря се границата и толкова. Нелегално преминалите се разтрелват! Ние искаме да имаме българска държава или арабска клоака?
77
7
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Тоя сега пък се страхува - алоооо пожарната - хората си заградиха границите, войска пратиха там - нашият се страхувал - то не е кат да режеш ленти - направо си се о.*** и омазал до ушите....
76
5
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Добре бе Бойко, какво толкова се жалваш, а нищо не правиш. Защо на границата не се дигне просто армията, кому го дирят в момента в Плевен или Ловече. Нима ако има война пак ще са си по поделенията, а не там където са събитията. Днес войната е на границата и мястото на армията е там. България съвсем спокойно може и да обяви, че спира да приема каквито и да са бежанци. Нека Ердоган да ги пуска тогава, къде ще идат. Много е лесно да се оправдаваме, а да не правим реално необходимото!
75
3
 
5
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Айде сега, журналята му извадили думата с ченгел и всичките се палите.И аз не го харесвам тоя тиквун, ама а кажете кой е по-добре? Кой да го замести? А коя карикатура от последните 27 години беше по-добре?Боко ли ще е, друг ли - просто е мега вго.вняна цялата ситуация
74
3
 
6
 
! Отговори
без халюцинации преди 7 години
Обстоятелството, че няма бог не означава, че пожарникаря трябва да заеме неговото място!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мята се Вождът на аборигените от страх,като риба на сухо,но изход няма и няма!Много му се иска просто да се махне от поста,но явно "Някой" го държи изкъсо да изпълни ролята на Иван Шишман и ни предаде безпрепятствено в подходящите ръце...за нов 500 годишен период,най-малко.А какво правят аборигените?Една част са като щрауса - глава в земята и НЕ ЖЕЛАЯТ,НИТО ДА ВИЖДТ,НИТО ДА МИСЛЯТ.Друга част,само клечат като клюкари пред мониторите и чакат друг Вожд,да ги спасява.Трета част - БЯГА!
72
0
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Да очакваш помощ от Запада е все едно да очакваш от мъртвец писмо. Всички страни в региона охраняват добре и напрактика блокираха границата си и една нова вълна напрактика ни обрича на ново ислямско робство. А дали не е именно тази целта на българофобите от Запада? Предвид това, което се случи през 14 век, можем да сме напълно убедени.Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, а националните предатели и българоубийци от ГРОБ са му приготвили ново ислямско робство!Бог да ни е на помощ!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, стига си мрънкал! ГолЕм мъЖ си!Воените на границата ТРЯБВА да стрелят на месо. Как може да се толерира някой да минава под, над огради....???
70
2
 
4
 
! Отговори
д-р преди 7 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станищев да стане булка на Ердоан ;)Така ще спаси България
68
7
 
4
 
! Отговори
Кой друг ? преди 7 години
Кой да е премиер...?Моля ?А, нямате предложения ?Другите се страхували ?Значи само Борисов е достатъчно куражлия да води държавата в такива трудни моменти.Другите се крият.
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години имахме граница за да Не може да избяга българин навън.Никой не искаше да влиза у нас.Който иска на Запад го убиваха на границата.Това беше нашата граница до 1989.Не е била за защита, а за да бъде България един голям комунистически затвор.