Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!

"Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея"
Обновена: 26 авг 2016 09:05 | 26 авг 2016 09:00,
184
Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!
Снимка: Reuters

В интервю за авторитетния германски всeкидневник "Франкфурт Алгемайне Цайтунг" българският министър-председател Бойко Борисов предупреждава за нова мигрантска вълна, ако бежанската спогодба между ЕС и Турция се провали.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още миналата година заплаши, че може да "наводни" Европа с мигранти, казва Борисов в разговор с корeспондента на вестника за Югоизточна Европа Михаел Мартенс. И добавя: "Страхувам се от това, което се случва в Турция". Сега е "модерно" за някои политици да се представят като "смели герои", които с танкове и самолети се включват във войната. Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея", предупреждава Борисов пред вестника.

Още по темата

С поглед към Ердоган и споразумението за мигрантите, пред председателя на българското правителство стои въпросът какво ще направи някой, който заплашва Европа с мигранти, ако Европа наруши споразумението, коментира изданието.

Последиците от едно такова развитие ще бъдат фатални, казва още Борисов и официално призова Европейския съюз да подпомогне най-бедния си член с осигуряването на защитата по границата с Турция.

От страниците на вестника Борисов предупреждава: "Аз не знам още колко дълго ще успеем да удържим мигрантския натиск по нашите граници". Премиерът ни обаче защитава решението – на българската граница да бъде построена стена.

"Това ни позволява изобщо да имаме шанс да опазим няколкостотин километровата европейска граница с Турция. Турция трябва да знае, че ние не сме изоставени сами на себе си", казва Борисов. Той също така поддържа мнението, че Европа трябва да се стреми към възможно най-добри отношения с Анкара.

В събота, в бранденбургския замък Месеберг, Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, както и с министър-председателите на Австрия, Хърватия и Словения, за да обсъдят съвместно мигрантската криза.

Преди това обаче, днес Бойко Борисов ще бъде на посещение в Турция. В Истанбул българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм. Очаква се двамата да обсъдят въпроса с миграционната криза.

В сряда, по време на правителственото заседание, премиерът заяви, че липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция.

Той уточни, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза.

"Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
17
 
! Отговори
до 65 Шоп преди 7 години
Не могат да го изместят, ГЕРБ вземат изборите с купуване и фалшификаций.
45
2
 
16
 
! Отговори
иван преди 7 години
турците и козяк назначиха баце.сега отива на доклад и набиване на канчето при султана,за да разяснява политиката на турция в ЕС.Толкоз просто,почти като от Банкя.
44
3
 
7
 
! Отговори
Неа преди 7 години
А ако наистина положението е толкова сериозно ?! И той с това просто предупреждава ? По добре ли е да мълчи и да се измъква по терлички както правеха много други ?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно загря,че трябва да започнеш със стената,а не с мегистралка.И там може обществени поръчки.Нямаше да се минете.
42
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ясно в ЕС и плащаме за това , но те освен с проектчета от които да цоцаме друго не помагат , затова ще търсим помощ от някой на когато сме робували 500 години и не е в ЕС ....
41
0
 
13
 
! Отговори
дебеланов преди 7 години
До АнонименВерно работи.Дават му да бие дузпи,докато не вкара
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не се пише че преди Борисов в Турция за инструкции отиде Местан
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 234Така е кака, кирията свърши сега всеки трябва да си вземе живота в ръце и да не чака от партията майка. Ама ко хубаво беше а?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези проблеми да не би да ги създаде Ердоган ?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 234Умират от глад а хвърлят хилядарки през прозореца нали. Като гледам и автопарка по улиците хич не умират от глад. Мързеливите и неграмотните да му мислят.
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кольоАко не беше толкова прoст щеше да разбереш притесненията му. Защото ако Турция ги пусне ще минат през България защото всички други граници са затворени. Ама понеже нямаш мозък за 2 стотинки се чудиш каква глупост да изтърсиш. Много е лесно да се говори когато нищо не зависи от теб. Или какво ще сложиш армията на границата и ще стреляш на месо ли? Няма да се учудя с пилешкия ти мозък.
35
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински страхливец е Станишев който избяга от България.Борисов е тук и работи.
34
1
 
9
 
! Отговори
Брадван преди 7 години
Сънуваш ли кошмари и облива ли те студена пот през ноща?
33
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да отиването на Борисов в Турция е важно политическо събитие -поканили го,ще разговарят при закрити врати т.е. без журналисти.Какво ще си говорят можем само да им вярваме и да си гадаем.Но вчера друга политическа партия беше в Турция -ДОСТ а това сякаш се премълчава от нашите журналисти.Впрочем те все още са в Турция,а утре и те като Борисов са поканени да участват в откриването на мост.Борисов отказал,защото има среща с Меркел,но досовците ще бъдат там.Странни съвпадения !!!!!
32
1
 
19
 
! Отговори
Тъй преди 7 години
То и цар Иван Шишман станал васал на Баязид Илдъръм, ама краят го знаем!Боко вече е готов за васалн а новия Илдъръм, краят отсега е ясен!Страшно е когато премиерът на страната е еднокнижник! Страшно!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние можем да се ежим на Бирма и Виетнам, Китай и сингапур.Щото са далеч.Европейците да подкрепят Борисов, защото мигрантите ще отидат при тях, през БГ само ще преминат.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Страхувам се от това, което се случва в Турция! ...""................Другарю Борисов, ... спри да се страхуваш и започни да действаш !
29
1
 
11
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Герт Вилдерс иска в Холандия забрана на корана и затваряне на джамиите и деислямизация на Европа, как шубето ще коментира това с Ердоган това? Направо да му каже, пускаш бежанците и стреляме по границата в знак на самоотбрана и задействане член 5 от нато за нападение от чужда вражеска територия
28
0
 
15
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Баце е герой! Той изпълни детската си мечта да вкара гол на ЦСКА. Е ,че било от дузпа, че било от втори път?! Няма значение! Баце е герой!Щом е вкарал на ЦСКА ще оправи и всички други работи!
27
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е единствен.И тук троловете не предлагат друг да води държавата.Значи Бойко е единствения.