Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!

Само така ЕС щял да запази единството и ценностите си
13 сеп 2016 08:30,
167
Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!
Снимка: Reuters

Унгария трябва да бъде изключена от Европейския съюз, каза люксембургският министър на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, цитиран от ДПА.

"Страните като Унгария, които издигат огради срещу бежанци, бягащи от война, или тези, които нарушават свободата на словото и независимостта на съдилищата, трябва временно, а ако трябва и завинаги, да бъдат изключени от ЕС", заяви Аселборн в интервю за днешния брой на германския вестник "Велт".

По думите му това е единственият начин да се запазят единството и ценностите на блока.

На 2 октомври в Унгария ще има референдум, на който избирателите ще трябва да отговорят на въпроса дали приемат квотите за преразпределение на мигранти в държавите членки на ЕС.

Аселборн направи своето изявление броени дни преди унгарският премиер Виктор Орбан да се срещне с лидерите на останалите страни от ЕС в Братислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 96Първо ЕС не е държава и второ поне 90% от т.н. "бежанци" не са от Сирия, а от Афганистан, Пакистан, Ирак и т.н., та и те ли "граничат със Средиземно море, т.е. ЕС!?
74
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Люксембург що не приеме 1 милион бежанци. Я да се пробват. Седнали да хулят Унгария.
73
0
 
23
 
! Отговори
do 97 преди 7 години
До АнонименМи като е така, дайте всичките да ги набутаме в Люксембург :) Ще им ареса.
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаайде Жан Аселборн да посочи от мекото си кресло къде точно има война и се водят военни действия?
71
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха тоя па, ако ги няма тия страни, ти ще се удавиш от бежанската приливна вълнаспоред мен трябва да се насочи едно известно количество към тях. с техните размери и 100 000 млади бременни мъже са им предостатъчно.
70
0
 
26
 
! Отговори
Хм преди 7 години
От херцогството да не бързат да пъдят другите,щото сетне кой ще им изплаща дълга(8 пъти колкото БВП!)!И да кажат колко мигранти са приели...
69
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този ЕС скоро ще стане доста малък. първо го напуска великобритнаия, сега УНгария, посел и останалите държави от вишеградската четворка - Словакия е най-близо като мислене до Унгария. После всички тези държави ще си направят собствен клуб, и ЕС ще тръгне да се разпада.
68
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък? Първо да каже кога Люксембург ще започне да изплаща дълговете си - те са държавата с най-голям дълг на глава от населението в света! И второ - не са бежанци, защото на териториите на съседните на Унгария страни не се водят войни, а нелегални емигранти, без документи, със скрити самоличности и има голяма вероятност голяма част от тях да са криминални престъпници и терористи! Всъщност за какво се бори въпросният министър?
67
0
 
27
 
! Отговори
жеко преди 7 години
да се разпада съюза вече, нищо хубаво не е дал освен че можеш да пътуваш без виза по европа, голяма работа, всичко останало сме си го платили тройно а те даже не ни вкараха в шенген, ние българите за тях сме по долнопробни от бежанците
66
0
 
31
 
! Отговори
Ехаа преди 7 години
Браво бе, убавец! А как предпочиташ, с чартерни полети ли да ви ги изпращаме бежанците или с автобуси? Точно Люксембург пък колкото сте малки, като ви влезнат 100 хиляди мюсулмани и след 5 години ще се казвате Ислямска република Люксембия! Наивници!
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я пъ тоя. Дай да приемаме всички мизерабъли на света тука в Европа.
64
1
 
10
 
! Отговори
85 преди 7 години
До АнонименИма и български овце които биха яли на Меркел ****** ако им каже, че са мед.
63
0
 
12
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До DiТова лъжливо обяснение, някак предполага че е напълно нормално ЕС да приема милиони социално слаби от третия свят. Ше те успокоя, няма да изключат Унгария, няма да я накажат даже. Немците да си трошат главата.
62
0
 
25
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Питам! Как ще има ЕС с европейски ценности когато арабите станат 51 % , което е въпрос на време и то не прекалено дълго такова.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишеме, спориме тук но елате да видите с очите си какво е в Германия.
60
0
 
38
 
! Отговори
до 73 Жица преди 7 години
Европарламента реже парите за бедните страни и ги пренасочва за устройване на бежанците. Значи бедните страни от Евросъюза не са толкова важни както ислямските терористи заливащи Европа. Да чуя твоето мнение по това.
59
0
 
36
 
! Отговори
2 преди 7 години
Че кой е Люксенбург....хайде у лево. Орбан е единственния трезвомислещ и далновиден политик в Европа. Всички останали управлявят така че , сакън да не се обиди някой...и това за сметка на всички нас и нашите пари, защото Меркел харчи по бежанците не собствените си , а парите на всички германци.
58
1
 
23
 
! Отговори
от Люксембург преди 7 години
Искате или не- ще отваряте врати за всякакви нашественици и терористи-, ще слагате бурки,ще строите джамии,това е истинската демокрация. Не се притеснявайте ,ако мюслитата...ъ.. таковат жените ви-имате нужда от промяна на генофона.Който не мисли така-не е демократ и не спазва демократичните принципи,ако не е съгласен -става лошо.Нищо ,че говорим за права и свободи.
57
0
 
20
 
! Отговори
Веско преди 7 години
До БългаринаНе е бившо кралство, а настоящо херцогство. Освен това финансов център и бежанците тихомълком ги изритват по-далечко.Иначе си прав, че всички европейци ще се споминат постепенно и халифата ще е повсеместен.
56
2
 
22
 
! Отговори
Ебача преди 7 години
Смърт на Люксембург! Смърт на ЕС!