Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!

Само така ЕС щял да запази единството и ценностите си
13 сеп 2016 08:30,
167
Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!
Снимка: Reuters

Унгария трябва да бъде изключена от Европейския съюз, каза люксембургският министър на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, цитиран от ДПА.

"Страните като Унгария, които издигат огради срещу бежанци, бягащи от война, или тези, които нарушават свободата на словото и независимостта на съдилищата, трябва временно, а ако трябва и завинаги, да бъдат изключени от ЕС", заяви Аселборн в интервю за днешния брой на германския вестник "Велт".

По думите му това е единственият начин да се запазят единството и ценностите на блока.

На 2 октомври в Унгария ще има референдум, на който избирателите ще трябва да отговорят на въпроса дали приемат квотите за преразпределение на мигранти в държавите членки на ЕС.

Аселборн направи своето изявление броени дни преди унгарският премиер Виктор Орбан да се срещне с лидерите на останалите страни от ЕС в Братислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
19
 
1
 
! Отговори
Жица преди 7 години
Аз съм този, който винаги ще е против тъпитте ви доводи и антиевропейски драсканици. Както винаги фактите са ви бозави. На човек като му свърши приказката почва да обижда. Това е нормално. За това такива като теб не трябва да са фактор в една държава..и няма да са.
54
2
 
34
 
! Отговори
до 68 Di преди 7 години
Проблемът не го е създал Унгария а Германия и специално Меркел. Тя покани цялата *** от Африка и Азия. Тя да се оправя. Когато поканиш гости в домът си и дойдат много , не искаш от съседа си да приеме част от тях, нали ?.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За много европейци мултикултурализма е съседния китайски квартал, в който ходят на евтин пазар, да ядат, пият и е**т, а децата на китайците захранват бизнеса, науката и генетичния фон. Явно тепърва им предстои да узнаят що е то арабин, персиец, афганистанец и как мирно се живее с мюсюлмани. Да видят и как се интегрират мюсюлмани.
52
26
 
3
 
! Отговори
Di преди 7 години
СтефановИ това е така, НО Унгария изкарва нещата едва ли не е най -пострадала с бежанците. Германия пусна около 1 милион ..... Унгария колко? Нека говорим реално не популистки.... Големите държави също понасят удари...но не хленчат. Там е проблема, ако нямаш воля и сила да си с големите... тръгвай си! Не може като земаш пари от ЕС и всякакви облекчения да усмихваш, а като има проблем да бягаш. С Такива хора е пълно в ежедневието на всеки
51
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Орбан , всички нормални европейци са зад теб.
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Люксенбург колко бежанци е приел ?.
49
2
 
35
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Искам тоя пуек да ми отговори- колко членки щеше да има този съюз ако в правилата му бяха записали, че гражданите му имат по малко права от емигрантите от цял свят и че границите му ще бъдат денонощно отворени за всеки който има два крака две ръце и нещо като глава, както и че исляма се планира да стане основна религия, че ще има плажове за Буркини и че исляма ще стане част от конституцията на всяка държава? И най важнот, че негов шеф ще е Германия!?!
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко бежанци храни Люксембурк че се обажда? И като върховенството на закона им е толкова важно, що не предложат за изключване Германия, където правителството се опитва да покрива всякакви изтъпления на мигранти, да не говорим че свободата на словото е погазена с трактор, всеки който не е съгласен с огициалната доктрина му се спретва дело за разпространяване на езика на омразата.
47
28
 
5
 
! Отговори
Жица преди 7 години
Те не само Унгарците...се самозабрвиха от къде идват в богатия съюз. Гледам и много Българи тук...забравиха Москвичите, скъсните си дрехи, празния хладилник, режима на тока, един тв канал с манипулации. Сега почнаха много да ви знаят устите, като имате свобода да пеете и пари да ядете. Не забравяйте, че тази привилегия я имате благодарение на запада, защото сте страхливи доказали сте го 50- 60 год ....
46
4
 
4
 
! Отговори
Давай преди 7 години
#HUNEXIT!
45
1
 
19
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Di - ако ЕС не се развива е загубен. Орбан иска точно това - да се преосмислят много от политиките, които ощетяват отделните държави. Какво стана с мултикултуризма? ЕС, защитавайки правата на човека, накърниха правата на собствените си граждани.
44
2
 
22
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Вече знам коя държава ще изчезне първа от Европа, малкото бившо кралство. Щом нямат никакво чувство за самосъхранение и държавност, в смутни времена изчезват първи. Това е показала историята от хиляди години. Изкуствено създадена но естествено отишла си.... Лицемер
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На унгарците, ако им писне Орбан ще го свалят. Но ако смятате, че след това ще отворят вратите си за варвари сте се излъгали жестоко.
42
21
 
3
 
! Отговори
Di преди 7 години
Прав е човека. Като си влязал в съюза трябва да уважаваш законите и ценностите му. Много отворени станаха всички...забравиха от къде дойдоха с гладните тояги. Като не иска да спазва да напуска, никой не ги задължава жа сила да Седат.
41
3
 
16
 
! Отговори
До 45 преди 7 години
Прав си това на истина е доста подло, постоянно тръбят че Гърция, Испания и Италия били банкрутирала а техния дълг е минимален на фона на Британия, Германия а за Люксембург да не говорим, ама за тях нищо не се чува по медиите. Ама явно който е приятел на САЩ и си трае за него няма ядове, всички останали под ножа.
40
2
 
17
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 7 години
Идеално! Те само това чакат! : D Висшеградската четворка, за краткото си съществуване до сега показа, че има много повече гръбнак от колкото ЕС.
39
14
 
1
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Който каквото много иска, ще го получи. Орбан тоже. Русофилите тоже. ЕС ще се делне на немски блок и полски блок. На полския блок му е отредена ролята на буфер срещу Русия и на пушечно месо за зщита на стара Европа от хуните. Орбан ще бъде един от героите на източния фронт...ще му дигнат паметник в алеята на глупаците.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40Ами защо не приютиш и един мигрант (не се виждат много в тъмното - само ще го усетиш) та да заспиш съвсем спокойно?
37
0
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Този бухал незнае как се съжителства с *** и араби и за това ги плещи такива.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори в много държави от ЕС. И елитите ще бъдат сменени. Със сигурност и този министър. Време е всякакви утописти и левичари да си ходят. Накъдето искат. Те така и не се интегрираха в действителността вече десетилетия.