Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!

Само така ЕС щял да запази единството и ценностите си
13 сеп 2016 08:30,
167
Люксембург: Унгария вън от Евросъюза!
Снимка: Reuters

Унгария трябва да бъде изключена от Европейския съюз, каза люксембургският министър на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, цитиран от ДПА.

"Страните като Унгария, които издигат огради срещу бежанци, бягащи от война, или тези, които нарушават свободата на словото и независимостта на съдилищата, трябва временно, а ако трябва и завинаги, да бъдат изключени от ЕС", заяви Аселборн в интервю за днешния брой на германския вестник "Велт".

По думите му това е единственият начин да се запазят единството и ценностите на блока.

На 2 октомври в Унгария ще има референдум, на който избирателите ще трябва да отговорят на въпроса дали приемат квотите за преразпределение на мигранти в държавите членки на ЕС.

Аселборн направи своето изявление броени дни преди унгарският премиер Виктор Орбан да се срещне с лидерите на останалите страни от ЕС в Братислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
0
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До ВескоИзмислил го е в кварталната кръчма, докато е бистрил политиката с другите чичаци.
94
0
 
3
 
! Отговори
hhh преди 7 години
До До 114"Чети повечко! Не боли и не вреди"Обикновено хората, които прилагат тоя аргумент, малко след като са родили тъпня, като твоята с кръстоносните походи, не са от най-четящите. А със здраве.
93
0
 
19
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Не мога да разбера откъде-накъде намесвате кръстоносните походи. Имамите може да промиват мозъци на неграмотните мюсулмани, но пишещите по коментари е добре първо да проверят малко линията на времето. Походите са били към Освобождаване! на земи от векове заселени с христяни в границите на Източната Римска Империя. По едно време идват арабите с огън и меч и какъв е резултата се вижда лесно сега. Изклали са почти всички.
92
0
 
25
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
"По думите му това е единственият начин да се запазят единството и ценностите на блока". То пък едно единство и едни ценности. ***!!!
91
0
 
32
 
! Отговори
роро-грозния преди 7 години
и това да го чуещ от държава която нарушава данъчните закони и се явява офшорна зона е доста забавно.
90
2
 
21
 
! Отговори
Боби преди 7 години
ьДо Анонимен 121Ано Умни вземи си направи един експеримент Вземи брошурата на Билла за тази седмица и намери в Яндекс(че чичко гугъл няма да ти върне резултати за русия) брошурата за Русия. След това вземи един калкулатор и смятай кое колко струва.А относно няма какво да ядат. Русия последните няколко години все е на челните 5 места по износ на Зърнени храни и то не ГМО. Така че да повишават се цените има криза обаче 1990 няма да се повтори все пак в Русия има КАПИТАЛИЗЪМ - Има търсене има пр
89
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До свобода 118Как може да свързваш Русия и свобода в едно изречение!?!? Когато в Западна Европа са вдигали революции за свобода и равенство, в Русия са били крепостни селяни. И все още са със същия манталитет. И как ще инвестират у нас като няма дори какво да ядат???
88
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгария ще е по-добре извън ЕС. Също и Чехия, Полша, Словения, Хърватия.Да му мисли Люксембург, че само 10 000 бежанци са достатъчни да го разсипят.
87
9
 
17
 
! Отговори
свобода преди 7 години
България трябва да излезе от НАТО и да се присъедини към Русия.Казхстан,Узбекистан и други станове които са съюзници на Русия. Хората там живеят много добре.Стандарта на живот е много висок и са прекрасни мюсулмански държави.А няколкото милиона българи които се изхранват в ЕС и изхранват още поне един милион българи в българия,да се оправят.Ние ще затворим границите и руснаците ще инвестират много пари у нас,ще отворят заводи за коли,машини,електроуреди,лекарства и всякакакви чудесии.
86
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този министър що не се скара на изнасилените германки, че не са си разтворили доброволно краката за да покажат ценности на генеричния *** залял Европа? Ще му заврат буре с бира в отверстието.
85
0
 
21
 
! Отговори
тъпомер преди 7 години
До Анонимен"Съвсем нормално е след кръстоносните походи от миналото сега да последват полумесецоносни походи."Кое му е нормалното? Кръстоносни походи няма от хиляда години, а когато ги е имало са били съсредоточени на площ, с миниатюрни размери в сравнение с огромния мюсюлмански свят. Поради кръстоносните походи сега трябва да се изсипе целия Ориент тукали ? Това са глупости.
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88 Може да си прав за цикличността,но не си прав за друго.Трябва да отговорим на въпроса откъде се появиха кръстоносците?Във всеки случай не от България.И ние сме водили битки с тях.Като спомен имаме Балдуиновата крепост в Велико Търново където е бил заточен.Така,че да ни се вменява вина по отношение на историята е нелепо.
83
1
 
21
 
! Отговори
кратко, ясно, просто преди 7 години
Вън от България ес, нато, сащ!
82
1
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Откога плюнката Люксембург си позволява да размахва пръст на стари държави с богата история като Унгария? Те колко бежанци са приели? И бежанците какъв го дирят на майната си в Европа, след като в Саудитска Арабия стоят празни няколкостотин хиляди палатки с ранг пет звезди и климатик?
81
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да вземе Люксембург да приеме няколко хиляди бежанци. На 20 000 население много добре ще им се отрази на генетичния фонд, питайте Меркел.
80
2
 
15
 
! Отговори
sis преди 7 години
Ако е вярно това което е казал човека, заглавието на статията е сгрешено. Би трябвало да пише Унгария и България.Унгария отстоява собствените си интереси, а в България и децата виждат колко зависима е съдебната система, а бежанците са превърнати в бизнес.
79
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрабчеКогато сме били с Русия ти едва ли си бил роден. Говориш и драскаш тука, но нямаш представа за реалността. Иначе да, трябва да сме с Русия и Орбан е прав.
78
1
 
32
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Браво на унгарците! Бежанци които бяхат от войната в Пакистан, Мароко и др. И повечето българи искат "вън", ама никой не ни пита!
77
1
 
28
 
! Отговори
мостафа преди 7 години
Изнасилстват дъщеря му или жена му , след това сигурно друго ще говори ! Така говорят хора , които не са изпатили от мургавелите фанатици .....
76
0
 
7
 
! Отговори
do 100 преди 7 години
***, не се казва Аршльох, а Аршлох. В Хамбург ти е квартирата, ама под някой мост...