Младежи пребиха поляк във Великобритания

Полицията подозира, че побоят е мотивиран от омраза
Обновена: 13 сеп 2016 22:40 | 13 сеп 2016 22:40, Елка Василева
24
Младежи пребиха поляк във Великобритания
Снимка: архив, Reuters

Британската полиция издирва 20 младежи, които са нанесли побой на поляк и са го ранили сериозно. Полицията подозира, че престъплението е мотивирано от омраза и е най-новото в поредицата нападения срещу източноевропейци след референдума през юни за излизане от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

28-годишният поляк бил нападнат, ритан и бит от група тийнейджъри в северния английски град Лийдс в петък вечерта, съобщи полицията. Полякът е приет в болница с рана в главата.

Още по темата

Полицията смята, че има усложняващи вината обстоятелства заради изказванията на нападателите, на възраст между 16 и 18 години, пред жертвата на побоя и негов приятел.

"Искам да успокоя хората, особено местната полска общност, че няма да търпим подобни прояви на омраза и ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че виновните ще бъдат изправени пред съда", каза шефът на полицията в Уест Йоркшър Пол Моуни. Той добави, че полицията смята, че нападението е "изолиран случай, а не проява на трайна омраза в района".

След референдума на 23 юни в цяла Великобритания зачестиха престъпленията, подбудени от омраза към имигрантите, посочва Ройтерс. В периода от средата на юни до средата на август увеличението е 58 процента и полицията е регистрирала 14 000 такива престъпления. След средата на август те са намалели, но са с 14 процента повече в сравнение със същия период на миналата година. През август шестима тийнейджъри бяха арестувани по подозрение за убийството на поляк, отново с мотив омраза, добавя Ройтерс.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Великобританияполяк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Гагага преди 7 години
Поляците да си боядишат косите и да си сложат малко повечко фон дьо тен. На ръце ще ги носят.
19
0
 
4
 
! Отговори
Кофти преди 7 години
До кк :-DТози изглежда е друг случай, тоест отново са посегнали на поляк.
18
0
 
6
 
! Отговори
Развод ми дай преди 7 години
До Един българинПоляци, българи, румънци са в Англия най-законно. На същите основания, на които и англичаните са в България.
17
0
 
9
 
! Отговори
Хуманизъм преди 7 години
Английските вестници ги настройват, излязат с данни, че поляците са най-голямата чужда общност във Великобритания и са надминали даже индийската. Непрекъснато навиват каква заплаха са тия поляци. Един вече убиха, няколко пребиха. Причината? - Чули ги да разговарят помежду си на полски. Поляците пък отвръщат с траурни бдения и оплаквания. Но не посягат да се защитават и тълпата допълнително се настървява от тяхната пасивност. Евроценности, интеграция, хуманизъм.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНГЛИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА МИГРАНТИТЕ. СЛЕД КАТО Е ЗАБОГАТЯЛА НА ТЕХЕН ГРЪБ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 200 ГОДИНИ, СЕГА ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА. ЗА АЛБИОНА НЯМА СПАСЕНИЕ. ДОРИ И КМЕТЪТ НА ЛОНДОН Е ПАКИСТАНЕЦ, А СКОРО МОЖЕ И ПРЕМИЕРЪТ ДА Е ОТ АФРИКА.
15
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Spored men statiyata e prenapisana pak i za da raznoobrazyat sa pisali samo che e prebit polyaka.Ne prebit uvvajaemi,a e murtuv,bili sa trima polyaci,a mladejite 20 i e imalo i momicheta sred tyah.
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След разпадането на източният блок първи поляците заляха островът.Демонът на "полският водопроводчи" още витае във въздухът.После дойдоха *** българи и румънци,които създадоха образът на източно европееца.Сега стотиците ИТ специалисти не могат да променят нещата.Жалко е,че на островът черните индийци,пакистанци,бангладешци и всякакви араби и африканци се ползват с по голямо уважение от нас.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ttПолякът никого няма да съди. Мъртъв е.до 12На англичаните не им е писнало от цветнокожи индийци, пакистанци, араби и ***. Напротив, предпочитат ги пред източноевропейците. Брекзитът е заради нас. Нас не ни щат - българи, румънци, поляци. Черните от ''Британската общност'' ги смятат за почти едни от тях, докато ние сме една степен под *** в тяхната ценностна система.До 1Нападателите са руси и рижави, бозави кореняк-англичанчета. Нямат никакви бани. Само лунички. Просто чули двамата поляци да си говорят на полски и ги пребили. Единият е мъртъв.
12
2
 
10
 
! Отговори
tt преди 7 години
Polyaka sega da osadi uk Za podtikvane kam.omraza i str vzeme milioni paundi
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Английският кре тен най-големият кре тен в света. Английският джихадист - най-добрият джихадист. Английският пиян турист - професионален шампион по балконинг.
10
30
 
14
 
! Отговори
Стоимен преди 7 години
Само така! Малко му е било.
9
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поляците са нещастен объркан народ. Мразят руснаците , германците са ги били , сега англичаните ги бият а те в тях вярваха че ги обичат.
8
0
 
65
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Младите ингилизчета са чули от недодяланите си бащи си че им дават по-малки помощи заради чужденците, но не си дават сметка че бащите им могат да си позволят да не работят и да *** по цял ден именно заради чужденците.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьлгарите какво чакат ?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, от любов е мотивиран!
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не пишете за мача , бре, водиме с 0:1!
4
5
 
36
 
! Отговори
кк :-D преди 7 години
1. ''Новината'' е от 2-3 седмици.2. Не са го пребили, а са го убили от бой.3. Полицията не издирва участниците, защото вече ги разпита (преди 2-3 седмици).4. Журналистиката не е точно преписване на статии от чуждия печат. Прави ми впечатление, че тук много обичат да преписват от сайта на ВВС.
3
4
 
15
 
! Отговори
xx преди 7 години
Tiq anglichanite sa otrepki,neshtastnici I alkoholici.Tam da gi otlychat da si sedqt na umreliq ostrov mizeren.OTREPKI
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ***, става вьпрос за етническа омраза!!!
1
6
 
27
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
Групата тинейджъри има ли няколко бани по рождение, сиреч църни ли са?