Меркел се отказа от фразата си "Ще се справим"

"Няма да я използвам, превърна се в девиз", добави тя
17 сеп 2016 22:45,
42
Меркел се отказа от фразата си "Ще се справим"
Снимка: Reuters

Ангела Меркел вече не иска да използва фразата си "Ще се справим", която произнесе преди година в разгара на кризата с мигрантите, когато става дума за бежанския наплив в Европа. Това заяви самата тя в интервю за седмичника "Виртшафтсвохе", цитирано от ТАСС и БТА.

"Тази фраза е част от политическата ми работа, защото съм уверена, че сме силна страна, която ще излезе още по-силна от сегашния период. Понякога обаче ми се струва, че в нея се влагат твърде много неща и затова бих предпочела повече да не я използвам, защото тя се превърна в своеобразен девиз, почти в празна фраза", каза Меркел.

Утре в Германия ще се произведат избори за местен парламент в Берлин, на които според социологическите прогнози Християндемократическият съюз на Меркел може да получи само около 20 процента и да остане на трето място. Това може да стане пореден удар за управляващата коалиция и на самия канцлер след неотдавнашното поражение на партията й в родната провинция на Меркел Мекленбург-Предна Померания. Там християндемократите останаха трети след социалдемократите и популистката партия "Алтернатива за Германия".

За пръв път Меркел произнесе фразата "Ще се справим" по повод ситуацията с бежанците на пресконференция през август 2015 година. Оттогава мнозина в Германия я разкритикуваха за тази позиция, включително нейни съпартийци и коалиционни партньори, отбелязва ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
29
 
! Отговори
дц преди 7 години
Абе, не знам колко е силна икономиката на Германия в момента, но баба Меркел ще се постарае да я срине максимално.А, Дойче банк е на ръба и трещи по шевовете - факт!Преди няколко дни Американски съд осъди Дойче банк да заплати 14 милиарда $$$ за кризата в..... САЩ през 2008 г!!!!Невероятно, но факт - Крадеца вика дръжте крадеца!!!
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи според теб Германия има слаба икономика.Или?
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние тъй казвахме "шъ съ упрайм", ама Живка Гицова умря и никой и не си спомня, а ние вече не казваме нищо.
13
0
 
25
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Тя трябва да се откаже от власт от нейните *** изказвания и действия ще страдат германците и тяхното поколение но тя дали от жажда за власт или от страх,че може някой да покаже нещо което не трябва да бъде видяно ще страдат поколението на ЕС и най вече на Германия.От нейното поведения и политика ще се роди нов Хитлер нормалное тя е срещу обикновените хора.
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...следователно Германците (повтарям: Германците, не германопитeцитe) стоят пред два избора: или да сложат ред в Германия и Европа или да продължат да се влачат подир Меркел и да припяват с половин уста:"Wir schaffen das... niemals...".
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диктатурата винаги е била двигател на прогреса със всичките съпътсващи я/го ужаси!Очакват ни:- нова - този път разрушителна глобална икономическа криза- банков и финансов колапс- социални бунтове, етнически сблъсъци, граждански войни, локални войни с всичките му "прелести") нови очертания на границите и етнически чистки- и накрая света ще "ревне" - Къде ни е Диктатора, за да сложи край на всички тези ужаси!Абе, всичко си върви по план...
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как ще се измъкнат всички(европейци и гости на Меркел) от това тресавище без да се хванат за гушите и да се избият?"Искрата тлее и въгленът гори, а часовникът тиктака.... и отброява времето до ... (нататък всеки сам прецени какво).
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...точно този който се опитва да налага правила, да не ги спазва.По този начин Германия сама пада в капан, който е заложила самата тя. Оттам и патовата ситуация, от която не могат да мръднат нито напред, нито вече имат път назад.Който и да беше на мястото на геносин Меркел, нямаше да е много по-различно.Големият въпрос е: ...
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВариантиПогледни нещата от нейна гледна точка.Цял живот на партийна хранилка.Разглезена живееща в един измислен свят.Може би друса нещо-не казвам че е наркоманка знаеш кво имам предвид.Чат-пат.Старите хора по принцип имат склонност да обичат непознати-не знам защо.Особено араби,чернокожи и тн.Особено тия живяли по комунистическо време.Може би така вярват,че ще умилостивят Господ и казанът ще им се размине?Кой знае.Другият вариант е да е корумпирана.Вероятно и от двете по малко.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никаква загадка. Германия е двигателът на ЕС. ЕС е немско-френски проект. На всички истински германци им е писнало до гуша от тapaмбуки, но те няма как официално да захвърлят чукалата и да им кажат на всичките мамка ви, изчезвайте. Тях ги притиска историческата вина и милионите избити и идеята за равенство. Нито Меркел нито даже ердоган иска "бежанците"-"мигранти". Това е истината. Иначе защо измислят Дъблински регламенти? Но официално припяваха "Wir schaffen das", защото не върви ...
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тая безумна политика на крайностите зорлем ще докарат някой нов Хитлер.Всъщност тя не е виновна.Виновна е социалната политика която макар и силно популистка и уж създадена да помага на бедните всъщност насърчава мързелът и размножаването на всякакви лоши хора.Що от цял свят искат да идват в Европа?Щото могат да правят каквото си искат и да им се плаща вместо да изгният по затворите.Свободата и демокрацията са хубаво нещо ,но не са за всеки по едно и също време.Тепърва ще го осъзнават с мн зор.
5
1
 
32
 
! Отговори
Варианти преди 7 години
Абе, пичове обсъждахме всички варианти за това странно поведение на бабата спрямо мигрантите. Някои писаха, че била изкукала вече и била със склероза,други пишат, че са я иззнудвали от ЦРУ или са я заплашвали от САЩ.Във всеки случай това поведение е абсолютно нелогично.Според мен я работят с някакви психотропни лекарства или хипнози от разстояние.Тя самата едва ли ще може да обясни решенията си защото според мен щеполучи "удар" или болестта на Уго Чавес след някоя друга година.
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свърши се тя. Отвори кутията на Пандора. Меркел - гробокопача на Европа.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Късно е либе за китка"
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И БОЙКО ТУКА ЩЕШЕ ДА ЗАБРАНЯВА ДУМАТА ЩЕ, АМА СЕ ОТКАЗА. ЕВРОПА СЕ БЪЛГАРИЗИРА
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя и от още работи ще се откаже...