Кристалина в Ню Йорк: За мен е чест, но България ще реши!

Тя сподели, че правителството ни ще вземе решението за кандидатурата й
23 сеп 2016 08:28,
112
Кристалина в Ню Йорк: За мен е чест, но България ще реши!
Снимка: Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева намекна снощи, че скоро може да се включи в надпреварата за заемане на поста генерален секретар на ООН, но уточни, че решението за това се взема от българското правителство, предаде АФП, цитирана от БТА. 

Още по темата

"За мен е чест да видя, че толкова много хора ме окуражават да стана кандидат", каза 63-годишната Георгиева на конференция в Ню Йорк, организирана от Международния институт за мир. "Като българка ще кажа, че това е решение на българското правителство", добави тя.

АФП посочи, че друга българка - генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова - е кандидат за поста на Бан Ки-мун, чийто мандат изтича в края на тази година. Агенцията отбеляза, че Бокова е подкрепяна от Русия, а Георгиева - от германския канцлер Ангела Меркел.

В кореспонденцията си от Ню Йорк Франс прес припомни, че при досегашните гласувания в Съвета за сигурност бившият португалски премиер Антонио Гутериш се е представял много по-добре от деветимата кандидати, останали в надпреварата, а на последното от таези гласувания Бокова е била пета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Кристалина никой не я иска, но тя пак се натиска.
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 45Абе вие комунистите се раждате дрогирани с марксистко ленинските идеи. Изглежда че те се предават чрез сперматозоидите на бащите ви.
27
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До до 44 СТРАНДЖАТА"Нещо по умно неможахте ли да съчините"...Не е въпросът дали е умно... - а дали е истина...
26
5
 
11
 
! Отговори
до 44 СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нещо по умно неможахте ли да съчините
25
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова вън от чаршафа, миришат ти краката на руски партенки.
24
21
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ако Бокова беше истински дипломат от класа... - никога нямаше да допусне да и бъде издигната кандидатурата... - много добре знае произхода си и множеството компромати, които ще бъдат извадени на показ... - можеше да спести това унижение на себе си държавата... - американците да не са умопобъркани да пуснат путинов агент в центъра на Ню Йорк...
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега какво стана другари комунисти и ленинисти? Другарката Бокова ще трябва да си хваща самолета за България, а как ще си наглежда апартаментите в Ню-Йорк? За това някой помисли ли? Комунистическата другарка Георгиева подлива вода на комунистическата другарка Бокова. Лично аз съм за комунистическата другарка Бокова, защото тя и нейното семейство имат по-голям принос в комунистическото движение и вечната българо-руска дружба. Да живее Русия и най-вече нейния вожд Путин! Ура другари и другарки!
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постоянните представителки в ООН са:Сащ, Англия, Франция, Русия и Китай. Германия на Меркел не е и колкото и да се пъне няма глас. Първите 5 са с право на вето. Въпрос с повишена трудност:Кристалина ще получи ли вето, ако бъде издигната? Нека не се забравя, че Бокова можеше да бъде издигната от страна на Франция. Така, че управляващите добре да премислят, защото Крисито може да получи минимум 3 червени картона.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Слави ТрифоновСлави Трифонов отдавна се е компрометирал с неговата редколегия. Всички знаят че той работи за пари. Плащаш му кой да оплюе и той го оплюва. Много е добър в хибридното противодействие, сякаш се е учил от съветските другари и лично от хибридния господ бог Владимир Владимирович.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен обаче не е чест! Поредната креатура, служеща на кого ли не! Така ли се издигаше човек по времето на Тато? Без БКП,ДС,КГБ,накрая кой знае кого в СБ? Наглост.
19
2
 
18
 
! Отговори
КРИАСТА- НИКАКВИЦАТА преди 7 години
КАКВА "ПОДКРЕПА" ЗА ДЪРТАТА ПАЧ...., КАКВИ 5 ЛЕВА. ПРОДАЖНИЦА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И АГЕНТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА, НАЙ-КРИМИНАЛНАТА ФИНАНСОВА БАНДИТСКА ГРУПИРОВКА. АМАН ОТ ТАЯ КОМСОМОЛСКА И БеКаПеЙСКА КРЕАТУРА.
18
1
 
12
 
! Отговори
ганка преди 7 години
До до 21"Убивал е на май... ти п.... Да бяха ви избили всички фашистки амбреажи" .............................................. НЕ АМБРЕАЖИ, а чисти ***......
17
1
 
12
 
! Отговори
Мънго преди 7 години
ГЛУПОСТТА И НАГЛОСТТА.... НЕМАТ КРАЙ в ТАТКОВИНАТА НИ!!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 21Що се здаваш бе комунистически сeрсем, не са те ли учили в партията на конспирация?
15
1
 
21
 
! Отговори
Джуна преди 7 години
Става туй щото вървим към ГОЛЕМО РЕЗИЛИЩЕ!!!!
14
1
 
16
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 7 години
Що пък един не каза добра дума за таз СТОМАНКА
13
3
 
17
 
! Отговори
АНА преди 7 години
До Анонимен И от коя позиция ще се включи в гласуването? От трета, която при многото кандидати постигна ИБ???????? Почтеност и срам няма!!
12
1
 
9
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 7 години
Що пък едене каза добра дума за таз СТОМАНКА
11
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Товариш Георгиева, както е известно, бащата на товариш Ирына Бокава е убивал хора карикатуристи заради светлия комунистически идеал. Вашият баща колко човека е убил заради светлия комунистически идеал, та с такова настървение влизате в битка с товариш Бокава? И ако не е убил никого как смеете да се кандидатирате от името на вечната българо-руска дружба?
10
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тази като...шефф на ООН,ще отговаря и за връзките с...извънземните.Ако случайно я...натресат,значи е...извънземна.