Всеки втори твърд: Бокова да остане за ООН

Едва 12% от читателите на Dnes.bg искат смяната й с Кристалина Георгиева
21 сеп 2016 15:00, Красимир Ангелов
73
Всеки втори твърд: Бокова да остане за ООН
Снимка: Dnes.bg

Да остане ли Ирина Бокова българската кандидатура за генерален секретар на ООН? Този въпрос вече десетина дни вълнува родния политически елит.

Още по темата

Отговор на въпроса донякъде даде премиерът Бойко Борисов, който даде да се разбере, че кандидатурата на Бокова за шеф на ООН остава, поне до 26 септември.

Тогава е последното гласуване преди тези с цветни бюлетини, което пък е знак, че изборите за поста на генерален секретар на организацията са във финалната си фаза.

Премиерът увери, че правителството полага и ще полага големи усилия за избора на Бокова, но на това гласуване тя трябва да бъде първа или втора. Ако това не се случи, думите на Борисов са: "Тогава ще преценим всички заедно какво да правим".

В разгара на дискусията Ирина Бокова или Кристалина Георгиева, екипът на Dnes.bg по традиция се допита до своите читатели: "26 септември наближава. А след тази дата коя ще ни е кандидатурата за ООН?“ В традиционната ни анкета участие взеха точно 1810 наши читатели.

Почти половината от тях (48%) са категорични, че Ирина Бокова трябва да остане българската кандидатура за лидер на ООН до края.

На фона на това едва 12% от участниците в анкетата смятат, че тя трябва да бъде заменена с Кристалина Георгиева, която е много по-подходящ кандидат.

За 6% от хората най-важното е не коя точно ще бъде кандидатурата, а е по-важно да има консенсус около едно име, защото България има страхотен шанс за тази висока позиция.

Други 4% виждат най-подходящата кандидатура в лицето на нов кандидат, като например Симеон Сакскобургготски или Бойко Борисов.

Не липсват и хората, за които лидерското място в ООН не е от толкова важно значение, както предстоящите президентски избори и бавното обявяване на кандидатите за президент. На това мнение са цели 29% от читателите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анкетата преди 7 години
си е анкета- там гласуваш с ЕДИН глас и не заливаш нета с безброй коментари, като тези по-долу:)))Пейте, заливайте с помия , другари бивши или неуспели кандидат комунисти, сега АНТИкомунисти. Нали знаете - "устни ,които се хапеха безпощадно ", сега са най-омразните...Та така и Вие...
35
4
 
3
 
! Отговори
избор: преди 7 години
Бокова срещу Сталинка:Чумата срещу холерата
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква България има шанс тук?Тук шанс има Световната банка
33
1
 
2
 
! Отговори
Панталеев преди 7 години
БОКОВА МАРШ при АМЕРИХАНЦИТЕ
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм тврд: Вън комунистката!
31
6
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
И кои са гласувалите в тази т. нар. анкета? Ами ако са предимно ***? Ако гласовете са манипулирани? Какво го изкарвате като някаква кой знае каква новина като са само 1810 - това каква извадка от населението е - 0.0001. А и този сайт отдавна се е доказал като червендалест.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
As ne mersi
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За голямо съжаление на Иван Кръстев и Ко, резултатите показват, че България не е кръгът .... Още по-добрата новина е, че активността на всичкомразещите има обратен ефект и шансовете на Бокова се увеличават - не в махленски, а в международен аспект.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това ако е политик........с това изказване е предрешено всичко. Няма да имаме шеф на ООН
27
4
 
8
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Ако се преброим тук - от горе до долу... опааа изненада... Нищо такова няма.Поредната пропагандна лъжа!!!
26
10
 
10
 
! Отговори
НЕ! преди 7 години
НИЩО ПОДОБНО!НИКОГА интелигентните хора, спомняйки си 9.09.1944 и годините след него не биха искали някой от червената върхушка да определя СЪДБАТА на света СЕГА!!!
25
4
 
25
 
! Отговори
не беше преди 7 години
ли кристалина която искаше да обогати българският генофонд с арабе.лите ??? на тая трябва да и се отнеме българското гражданство за това изказване те за оон я гласят !!!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки втори твърд!!! А останалите все меки ли са???
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в дясно др. Сталинка -човката и като кокоше ду.***!
22
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако такива мухлясали комунисти, наследници на убийците след преврата 1944 ни представляват по света , това е ПОЗОР за народа ни!За ссъжаление България ВСЕ ОЩЕ я управляват некадърници и престъпници- наслдници на една античовешка партия.
21
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова е много умна,авторитетна и възпитана ,има класа и стига вече с това кой е тати и мама,което ми напомня за едно друго време.
20
2
 
20
 
! Отговори
офффг преди 7 години
Като говорим за комунисти и ДС кой беше охрана на бай Тошо данебеше случайно Боко, оо дааааа та за БСП И ГЕРБ да не спорим че и двете са един дол дренки и окрадоха народа и държавата докато ние в калта си късаме дрехите зада спирим за глупости.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си малкия Бойко как ще тропа с крачето от яд когато Бокова стане генсек, а Радев - президент.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Криси да го дyxa!
17
14
 
10
 
! Отговори
бла преди 7 години
Как всеки втори бре, че толкова ли останаха комунистите ? 50% ?

Спонсорирани публикации