Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец

Говорител: Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона
6 дек 2016 09:37, Елка Василева
171
Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишна студентка и го нарече трагично събитие, предаде Асошиейтед прес.

"Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство", каза Меркел по обществената телевизия А Ер Де. "Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства", добави тя.

Жертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в югозападния град Фрайбург. Тялото й беше намерено в река, напомня АП.

Още по темата

Полицията каза, че е заподозрян 17-годишен афганистанец. Той бе арестуван в петък, след като бе направена ДНК-проба и бяха изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт осъди ужасяващото престъпление и каза пред журналисти в Берлин, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия алтернатива за Германия, заяви в неделя, че Ангела Меркел и вицеканцлерът Зигмар Габриел "носят значителен дял от отговорността за това жестоко деяние и за още много други "изолирани случаи", които стават всеки ден в Германия след безпрепятственото влизане на нелегални имигранти".

Обществената телевизия А Ер Де си навлече критики, след като не съобщи за ареста във Фрайбург във вечерните новини в събота - деня, в който бе съобщено за този арест, отбелязва АП. Телевизията обяви в блог, че според нея във вътрешен и международен план този случай не е по-важен от други убийства.

В интервюто снощи по А Ер Де Меркел каза, че трябва да се говори открито за такива неща, добавя АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
19
 
! Отговори
Смерж преди 7 години
Як бой ,от нищо друго не разбират тези диваци.Затова и бягат на запад щото на изток им пръскат седалището от палки ако не слушат...
104
5
 
7
 
! Отговори
Социопат преди 7 години
Ако бях фен на теории за конспирациите щях да си помисля че госпожа Меркел е агент на КГБ.Все пак е от ГДР и е била химичка в институт 100% Щази и КГБ са я нагласили да стане канцлер след 20 год. и да обърне изхода на Студената война.И сега пак Авганистанци са замесени.Също както в разгрома на СССР(10 години СССР загуби хиляди човека и милярди долара и практически фалира заедно с падането на петрола).Сега пак авганистанска карта е на масата но срещо ЕС....
103
0
 
26
 
! Отговори
Далай Лама преди 7 години
Меркел и голямата и уста привлякоха милиони бандити от цял свят в ЕС!
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** вие не виждате журналистката Василева как е написала АРД - А Ер Де тоест както се чете на немски ама се пише АРД
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От къде си купи Допломата бре моме
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неграмотна Журналистке оправи си статията , няма такова нещо като А Ер Де всъщност чете се точно така но се пише АРД , ти сега Е Ел Ка А ли казваш или Е*л*к*а
99
0
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Ако европейските държави не създадат общ фронт за възпиране на подобен вид "имигранти", не възприемат най-твърдо противодействие срещу тази агресивна вълна, Европа е обречена на завладяване от този кошмарен тайфун, който ни връхлита.
98
1
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
Не са ми отнемали мацки защото много нямаше. Те си решаваха проблема като си се таковаха едни други и след това ходеха като се държаха за малките пръстчета на ръцете.
97
0
 
20
 
! Отговори
Dinosurus преди 7 години
Ах, колко е строга! Що така, мамо Меркел? Нали ви бяха по-скъпи от източноевропейците, нали ги покани? Колко си лоша! Айде сега всичките обратно в България, щото ние сме погранична държава и на Сирия и на Ирак, Иран, Афганистан, даже и на цяла Африка. Накажи нас за твоята слепота, некомпетентност и безотговорност. На кучето кое ли му е наред...
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвай на крокодил,който плаче!!!!Разрева се!!Ама защо??Защото жертвата този път се оказа дъщеря на еврочиновник!!!Не е обикновено дете от народа!!И трябва да се вземат мерки,да се осъди,да се накаже,да се вземе страна защото ако това не стане току-виж този еврочиновник подпалил някаква искра и може за развали рахътлъка!!Колко жертви минаха неоплакани и за колко не се даде такава гласност,само и единствено защото бяха мършите от стадото нарачено народ??
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маман меркел сводника на бежанците.
94
2
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
След като я ско.пи.ли в кланница в Русия от висо.копоставен партиен лидер, Мер.ке.лица получила провидение, че ако има голяма власт и пари, ще надскочи заслугите на майка Тереза и всички гре.хове ще и бъдат опростени.Затова намерила Сорос и му платила да и доведе много бедни ангелчета в страната и.Но нали знаете, че ангелите са жертвените овчици на местната власт, затова му разрешили да изведе от тяхните страни дя.вол.четата.Затова при нея се установяват истинските из.роди на мю.сюлманския свят
93
9
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
В Германия стават 650 убийства/годишно. В страната има 4млн. емигранти, тоест същите имат ''право'' на 32 убийства/годишно за да са наравно с арийците.
92
11
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До ОчевидноНе е ли по-важно колко са убийствата в Германия - 0.8/100 000. В Русия са 10.2 /100 000. В САЩ 4.5/100000. Има ли значение кой е убил дъщеря ми - пиян руснак/немец, надрусан американец или афганец. По-важно е да се стремим към общество с по-малко убийства. А иначе американския автомобилен пазар, немците могат да го имат само с работници- имигранти.
91
1
 
19
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До АнонименА бе хора,луди ли сте?Каква справедливост търсите в съдилищата в Страсбург и Хага?Те са инструмент за разправа и терор,а не източник на право!Забележете,че присъдите са изключително в полза на криминални престъпници,а нормалните хора рядко печелят дело!За съда в Хага направо не ми се говори-маша на САЩ,при това без да го признават у тях! Знаете ли кога ще видим американец осъден там-на куково лято!Щото американците са ангели небесни,навярно....
90
1
 
25
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Тоя дрът ялов урунгел носи цялата отговорност за случващото се в Европа!Вярно че е зомбиран изпълнител на чужда воля.но значи ли,че трябва да бъде търпян?????Германци,събудете се,иначе не само че други ще консумират плодовете на вашия труд,а и съществуването ви е под въпрос!Американският пазар на автомобили ли е по-важен или запазването на Европа?????
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другарката меркел всячески се старае да укрепи германската дружба с тия така наречени от нея мигранти . колко ли момичета , жени и деца трябва да бъдат пожертвани в името на тая ненормална неина политика !? защо германците продължават да я търпят , защо всички държави в които настаниха тая *** се примиряват с присъствието на тия *** ???
88
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бабо ако не беше ти с твойта *** политика това момиче щеше да бъде живо
87
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Меркел кога ще я съдим в Страсбург за предателство към ЕС. Е б а *** *** та на цялото ЕС тези при ми тив ни камилари...
86
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън, дърта вещице! Ти и американските ти господари съсипахте Европа с ислямската чyмa!