Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец

Говорител: Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона
6 дек 2016 09:37, Елка Василева
171
Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишна студентка и го нарече трагично събитие, предаде Асошиейтед прес.

"Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство", каза Меркел по обществената телевизия А Ер Де. "Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства", добави тя.

Жертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в югозападния град Фрайбург. Тялото й беше намерено в река, напомня АП.

Още по темата

Полицията каза, че е заподозрян 17-годишен афганистанец. Той бе арестуван в петък, след като бе направена ДНК-проба и бяха изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт осъди ужасяващото престъпление и каза пред журналисти в Берлин, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия алтернатива за Германия, заяви в неделя, че Ангела Меркел и вицеканцлерът Зигмар Габриел "носят значителен дял от отговорността за това жестоко деяние и за още много други "изолирани случаи", които стават всеки ден в Германия след безпрепятственото влизане на нелегални имигранти".

Обществената телевизия А Ер Де си навлече критики, след като не съобщи за ареста във Фрайбург във вечерните новини в събота - деня, в който бе съобщено за този арест, отбелязва АП. Телевизията обяви в блог, че според нея във вътрешен и международен план този случай не е по-важен от други убийства.

В интервюто снощи по А Ер Де Меркел каза, че трябва да се говори открито за такива неща, добавя АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
10
 
! Отговори
немец преди 7 години
и перебрался из Казахстана, Украины или России. Они, как правило, создают свои компании и держатся вместе, а также не очень охотно учат немецкий язык. Кроме того,зачастую выходцы из российской или украинской глубинки при косом взгляде, а тем более, попытки напасть на них, без особых сомнений бьют в морду, как было у них принято на родине, рассказывает Герт. По ее словам, многие дети коренных немцев побаиваются мальчишек из России, однако охотно пользуются их защитой в школьных разборках с детьми мигрантов.Подозреваю, что за школьные годы этот стереотип о русских укрепляется, люди в
64
0
 
39
 
! Отговори
Циник до 56 преди 7 години
Вече не излизам на центъра на Франкфурт - не от страх!!! От г*нус!!! Напълни се с араби..и афганистанци! Даже по едно време на пъпа на града салафистите бяха опънали сергия , и безплатно раздаваха луксозно издание на корана с твърди корици! Бяхме с жена ми, и малкия на Май променаде и (предполагам) 20 афганистански бе*ка бяха насядали по тревата и буквално с очи разсъбличаха...и изнасилваха минаващите покрай тях джогинг немкини! Не мога да ги понасям тези отвратителни навлеци!!!
63
0
 
6
 
! Отговори
немец преди 7 години
спутник стоял рядом и делал вид, что ничего не происходит, решила поделиться с Газетой.Ru преподаватель одного из вузов в немецком Мюнстере, 31-летняя Гертруда Герт.По ее словам, с одной стороны немцы в большинстве своем недолюбливают мигрантов из-за их поведения, с другой боятся это открыто признать из-за навязываемой им через СМИ толерантности, а третьей не готовы что-то этому противопоставить, так как не знают, как и что именно. Оттого они предпочитают просто замалчивать проблему.Отдельная история это так называемые русские немцы те, кто имеет немецкие корни и перебрался
62
1
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Бедни ми Адолф,бедни ми Шикалгрубер !
61
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера казуса - "Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство". То, убийството си е убийство. Че досега за тях преференции ли е имало като убиват?
60
0
 
6
 
! Отговори
немец преди 7 години
https://news.rambler.ru/articles/35488350-doch-evrochinovnika-stala-zhertvoy-bezhentsa/По словам некоторых немок, с которыми удалось поговорить Газете.Ru, не все коренные мужчины, проживающие в ФРГ, готовы защищать своих девушек и жен от нападения.У многих мужчин в головах унисекс. Они просто не представляют, что им надо уметь постоять за женщину, с которой ты куда-то идешь, или с которой ты находишься с отношениях. Я знаю несколько историй, когда мигранты с Ближнего востока или Турции приставали в девушке с парнем, причем откровенно хватали ее за определенные части тела, а ее спутн
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БХКАко разсъждаваме така, бих казал, че тези Конвенции са писани също от престъпници против, а не в защита на европейцките граждани.
58
1
 
8
 
! Отговори
Рушняците са виновни преди 7 години
Ако бяха избили фашиските Германски *** миналия век сега нямаше да има такива проблеми.
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 45Не.Никакви войни. ***. Точно това е целта, към която ни тикат...европейците са здраво упоени, афганистанците са здраво фанатизирани. Всичко живо е в КОМА.Търсим " Анестезиолога", ако ме разбираш. Ние тук си имаме роми, но тях ги ползват за маша да ни поддържат "Искрата"Аз така го виждам. Врагът е един на всички.
56
0
 
23
 
! Отговори
факт преди 7 години
Целта на тази женска диктатура я каза ***.Да няма истински мъже,а останалите да са за подигравка като хомосексуалистите.Подмяната е пълна.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този существо меркел не е човек
54
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕРКЕЛ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ТРАФИКАНТКА НА ТЕРОРИСТИ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА С ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ, НЕ НЕМСКИ ЗАКОНИ ! ТАМ КЪДЕТО ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. НОВ НЮРНГБЕРСКИ ПРОЦЕС ЗА ВСИЧКИ ВИНОВНИЦИ. МЕРКЕЛ, ОБАМА, БОЙКО, КУНЕВА, ЦЕЛИЯ ЕП.
53
0
 
38
 
! Отговори
Циник до 56 преди 7 години
Много забавно ли ти се струва? *** неща*стен! Дано те взривят на някоя спирка - пък ти после пак ни пиши за "харти и права" къде са правата на убитите дечица в Ница??? Размазани с тир от арабския французин! Що не идеш да обясниш на майките им - филантропските ти възгледи?
52
1
 
36
 
! Отговори
шокиращо преди 7 години
Забележете,Меркел не й пука за нейните сънароднички изнасилени от ислямисти .Пука й обаче за афганистанка,която по обичая им трябва да е жена на насилника . А кажете това не е ли част от подменените ценности.Лидер на християн дем партия казва:Коя съм аз ,че ще защитавам християните, хилейки се подло .Коя е тя обаче да защитава афганистанката .В Европа и Германия има диктатура на фенимистки и езичнички анти християнки .
51
0
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Гнycнa тoлepacтка .първо ги довлече в Европа *** убийци после уж ги осъжда. Да живее Динко ! Само в България гледаме трезво на афганците.
50
0
 
31
 
! Отговори
Манго преди 7 години
Германия е минало! Коренния германец Юсуф протестира срещу нашествениците, но вяло. Даже му е все тая. Единственото спасение е малцинствения представител Ханс да извади скритата униформа на дядо си и под звуците на Wenn die Soldaten да направи добро за страната си. За съжаление трябва някой да му каже да го направи, иначе ще стои мирно докато го колят, тия са по-зле и от нас.
49
0
 
27
 
! Отговори
Циник до 45 преди 7 години
Усещам, че ни чака тежко бъдеще! Може би си прав - може би единствения изход са граждански войни из цяла Европа - за да видят безотговорните самозабравили се оправници докъде води диктатурата на мракобесните Берлин, и Брюксел! Може би наистина единствения изход е да минем през очистителната кървава Геена на войната! Алтернативата??? Да работим - за да изхранваме собствените си убийци, и изнасилвачи!!!
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууууууууууу. Колко е нетолерантна. То момчето и,ало спешна сексуална нужда и необходимост да заколи някой, а Мама Меркел, вместо да го покани да си барнат селфи, размахва пръстче
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василева оправи си статията не е А Ер Де а само АРД има разлика , не се пише както се чете , ти Е ЕЛ КА А ли се казваш
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко беше изнасилена и убита дъщерята на това същество Меркел , тогава щеше да разбереМеркел няма деца, не може да разбере нищо.