Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец

Говорител: Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона
6 дек 2016 09:37, Елка Василева
171
Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишна студентка и го нарече трагично събитие, предаде Асошиейтед прес.

"Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство", каза Меркел по обществената телевизия А Ер Де. "Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства", добави тя.

Жертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в югозападния град Фрайбург. Тялото й беше намерено в река, напомня АП.

Още по темата

Полицията каза, че е заподозрян 17-годишен афганистанец. Той бе арестуван в петък, след като бе направена ДНК-проба и бяха изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт осъди ужасяващото престъпление и каза пред журналисти в Берлин, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия алтернатива за Германия, заяви в неделя, че Ангела Меркел и вицеканцлерът Зигмар Габриел "носят значителен дял от отговорността за това жестоко деяние и за още много други "изолирани случаи", които стават всеки ден в Германия след безпрепятственото влизане на нелегални имигранти".

Обществената телевизия А Ер Де си навлече критики, след като не съобщи за ареста във Фрайбург във вечерните новини в събота - деня, в който бе съобщено за този арест, отбелязва АП. Телевизията обяви в блог, че според нея във вътрешен и международен план този случай не е по-важен от други убийства.

В интервюто снощи по А Ер Де Меркел каза, че трябва да се говори открито за такива неща, добавя АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
45
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ЕС преди 7 години
ЗАГЛАВИЕ ОТ НЕМСКИЯ ВЕСТНИК ДИ ВЕЛТ ОТ ДНЕС-ГЕРМАНИЯ ЗАПОЧВА ДА ДЕПОРТИРА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО СЕ ИЗЯСНИЛО,ЧЕ ТЕ СА БИЛИ РЕГИСТРИРАНИ ПЪРВО ТАМ.//СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВО НИ ДОКАРАХА ЮДЕО-МАСОНСКИЯ ЕС И ПРОДАЖНАТА МУТРА БОРИСОВ ,КОЙТО ЗА 160 МИЛ.ЕВРО ОТ БРЮКСЕЛ НИ ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА .СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО МУТРАТА БОРИСОВ И П**РАСА ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ПОИСКАХА ДА ДАДЪТ МАНДАТ И ПОДКРЕПА НА ПАТРИОТИТЕ ДА НЕ БИ СЪЩИТЕ ДА ПРОВАЛЯТ ПЛАНА ПО ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
84
2
 
19
 
! Отговори
ф преди 7 години
ДПС е неконституционна партия ,разрешена от Желев . Доган е фюрер криещ се в Сараи и тероризира отечеството ни .Той излямизира страната след като я мутризира при Беров. Проклети да са депутатите в онова събрание ,които крепиха Беров .След тях е Близнашки .
83
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99, Меркел направо им е сводник на разгонените рез.аци
82
1
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
Меркел направо е съъчастник ...
81
3
 
31
 
! Отговори
2018 ЕС пада преди 7 години
Меркел пада .Германия трябва да се разпадне,защото само когато е на 300 държавички има мир в Европа.Обедини ли се,завладее ли европейците следват такива ексцесии .Това е ТСВ и тя ще завърши пак с победа на САЩ . Този женски фашизъм на Меркел е долен .Оправданието ,нямаме мъже,елате да ни *** е предателство към всички хора градили Европа. Затова Германия ще загуби и тази война.
80
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е политически труп. Американци, англичани, италианци гласуваха с наказателен вод, ред е на немците. А нейната партия по-добре да се прекръсти на ислам-демократически съюз, че това им е бъдещето ако тя остане.
79
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаемите шваби блажено си живеят, защото не знаят (и не искат да разберат) какво яйце им се пече на задн.ка. Но ще го разберат скоро от първа ръка. Там ще има големи екцесии, въпроса е кога точно. Явно трябва да се случат още 5-6 подобни инцидента, за да разберат това, които балканските народи знаят от 500-600 години. Ако им е, не ми е жал за тях, държавата си е тяхна, яд ме е, че съсипват и цяла Европа - за ТРЕТИ ПЪТ през последните 100 години.
78
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вьички говорят за бежанците, ама не казвате нищшо за това как при Меркел безработицата е ниска, заплатите са високи, а германската икономика е сред най-силните в Европа.Каквото и да си говорим, Меркел е един от най-успешните политици на нашето време. Тези лъжи за "масови изнасилвания" (каквито не са се случили) и някакви случайни убийства (които е имало и преди бежанската криза) няма да я разклатят.
77
3
 
26
 
! Отговори
глупачка преди 7 години
Да кажеш ,че няма мъже след като са изнасилили и убили някакво момиче .Да го каже жена ,това е отврат . Айде като няма "мъже" да поканите цял свят да ви изнасилва дъщерите.Ти си долна твар ,***.
76
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
92 - Нямаше "масови изнасилвания" в новогодишпната нощ, медиите отвратително преувеличиха случая.
75
2
 
26
 
! Отговори
баце Пешо преди 7 години
Абее то да беше само един случай.. какво се последва след многото изнасилвания в новогодишната нощ преди 2 год.. покриха всички случаи на кражби,изнасилвания.Ако си спомняте имаше и едно малко момченце, което беше насилено в басейн от един "бежанец" в Германия, много подобни неща в Австрия и скандинавите.. ЕКСТРАДАЦИЯ да не кажа смърт,че и това заслужават!Дано само има по-висша сила след като напуснем този свят !
74
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В спорта смазвах всеки един муслим безмилостно и показвах превъзходството на Християнството.Убивах ги!-----Тази омраза едва ли се дължи на някакви успехи. Най-вероятно са ти отмъквали яките мацки и са те правели на кайма затова сега рИвеш безсилно.
73
1
 
23
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 87. Абе то нека се вдигне масово народа и да тръгне пък да видим кого ще съдят и кого ще намерят по ай пи. Не говоря да се коментира из нета, така нищо не става, говоря за реални действия. Никой не е устоял на гнева на народа, а ако се присъединят армия и полиция за бабетината и еврог-ейците ще стане страшно
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сградата на ЕС прилича на Вавилонскта кула?Кой превзема Вавилон? Кой е Kовуходоносор IIЗнаете ли че Хартата на Кир Вилики, която е написана при завзематено на Вавилон, е първият докемент, в който са описани " прават на човека"Сега ще питате какво общо има? Ами има. Персийското царство изчезва след завземането му от мюсюлманите.
71
0
 
33
 
! Отговори
Циник до акула преди 7 години
Мълчат....защото за всеки ропот - направо ги съдят!!!! Цензурата е жестока, и безмилостна! Смазаха в калта конституционното право на всеки гражданин за свобода на словото, и убежденията! Има специални екипи, които следят за хас-коментари ( коментари на омраза) в нета...издирват ги по ай пи, и ги дават под съд!
70
4
 
26
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Ленин тия бежанци би ги образовал в масови грабове. Престъпления в Съюза не могат да се извършват и виновните разстрел
69
1
 
31
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Меркел е тази, която трябва да бъде съдена! Още колко такива случаи трябва да има, за да разбере тази куку-ндрелница, че нещата отиват на много зле. А и германците какво чакат, защо мълчат, защо не я изритат заедно с цялата муслимска па-плач.
68
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работех в чужбина с муслимани от Пакистан и Бангладеш. Уж подбрани и образовани. Имаше и от Малайзия. Отвратил съм се от отношението към Нашия свят,който не е идеален ни дава възможност за личен избор.Разберете, те ни считат за същества, не хора, които трябва да бъдат завладявани и избивани.Нямате си представа как скрито ни завиждаха за хубавите жени, за всичко,но освен омраза нищо друго нямаше.В спорта смазвах всеки един муслим безмилостно и показвах превъзходството на Християнството.Убивах ги!
67
1
 
19
 
! Отговори
WELCOME IN 'GER преди 7 години
цит. ,,Меркел ''осъди'' убийството на студентка от афганистанец. Той трябва да бъде ''наказан'' с цялата строгост на закона''. Да, определено ще го накажат - на 1 година лукс в 5*хотел и свински пържоли сутрин, обед и вечер... и разбира се една висока и стройна германка с руси коси и сини очи за задоволяването на сексуалните му потребности! Разликата само ще е, че докато е в хотела няма да има под ръка хладно и/или огнестрелно оръжие!
66
1
 
10
 
! Отговори
немец преди 7 години
люди вырастают и передают эти знания своим детям и будут воспитывать их в духе сынок, если у тебя в классе будет русский мальчик, то лучше подружись с ним, рассказала она.