Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец

Говорител: Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона
6 дек 2016 09:37, Елка Василева
171
Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишна студентка и го нарече трагично събитие, предаде Асошиейтед прес.

"Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство", каза Меркел по обществената телевизия А Ер Де. "Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства", добави тя.

Жертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в югозападния град Фрайбург. Тялото й беше намерено в река, напомня АП.

Още по темата

Полицията каза, че е заподозрян 17-годишен афганистанец. Той бе арестуван в петък, след като бе направена ДНК-проба и бяха изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт осъди ужасяващото престъпление и каза пред журналисти в Берлин, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия алтернатива за Германия, заяви в неделя, че Ангела Меркел и вицеканцлерът Зигмар Габриел "носят значителен дял от отговорността за това жестоко деяние и за още много други "изолирани случаи", които стават всеки ден в Германия след безпрепятственото влизане на нелегални имигранти".

Обществената телевизия А Ер Де си навлече критики, след като не съобщи за ареста във Фрайбург във вечерните новини в събота - деня, в който бе съобщено за този арест, отбелязва АП. Телевизията обяви в блог, че според нея във вътрешен и международен план този случай не е по-важен от други убийства.

В интервюто снощи по А Ер Де Меркел каза, че трябва да се говори открито за такива неща, добавя АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
39
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Ако някой си мисли че европейци и тия може да живеят под един покрив , жестоко се лъже. То религията едно на ръка. Но те коренно се различават и по манталитет, семеен живот и са тотално неграмотни. Германците не мога да ги мисля.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чете се ''а ер де'' но се пише АРД
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетих се! Меркел е вещицата от приказката Хензел и Гретел.Зловещо....примамени със сладкиши, бонбони..*** хоръра
22
1
 
42
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Всъщност (вече стотиците) убити, и изнасилени от тарамбуките в Европа на 99% трябва да лежат на съвестта на този плаз*модий Меркел!!! Не знам тази как изобщо спи! Ако аз съм баща на жертвата бих я съдил до дупка по всички съдилища в Германия, и Европа! Бих обиколил всички медии с искане за справедливост! Но охраняваната а*меба явно няма ни съвест...ни срам...ни съчувствие! Л*ицемерка от школата на Милке, и Хонекер! Как можаха немците да турят на кормилото на държавата такъв Юда Искариотски !!!
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога към нея и подобните ще се приложи цялата строгост на закона? При нас - напролет.
20
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бащата на момичето да започва делата по веригата да ги скьса от разходи
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ще кажат журналистите за ордите в БГ!?Глупави ли сте или слепи,че не поставяте въпроса каква заплаха са пристигащите орди и в това отношение!Влизащите нашественици са учени,че жената стой по-долу от мъжа,а християнката изобщо не я броят за нещо различно от животно.После имаме хиляди млади мъже на възраст 17-30г,колко време ще изкарат без секс!? Не виждате ли заплахата първо от мирогледа им и липсата на морални задръжки,а после от естествения нагон!? Скоро ще има наслени жени и тук
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЕР ДЕ то звучи като Е ЕЛ КА А така ли си пишеш името под статията моме с купена Диплома
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел човек ли е? сериозно питам.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЕР ДЕ или АРД кое е правилно , като не знаем немски така е
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таа на снимката горе в дясно много неграмотна била
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има убит човек, прекъснат житейски път. А бабушкерата плямпа ли, плямпа. Ще възкреси мъртвите ли? Не.Единственото смислено, което може да се направи е, да се вземат мерки повече да не се случва. Бабушкерата взема ли мерки? Не. Вместо това ви обяснява, че не бивало да сте расисти. Еми недейте да бъдете, утре пак ще убият. И вдругиден. Докато не се вземат мерки, вместо само да се плямпа за толерантност и разбиране...
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ако германците ти видят статията с тва А ЕР ДЕ вместо ARD никък няма да ти се смеят
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не той, а тя.
11
0
 
45
 
! Отговори
художника преди 7 години
Приехте ги, а сега ще строите затвори, за да има къде да излежават присъдите си.Как да научиш човек да спазва закона, като цял живот е живял в беззаконие между каманяци и е чукал кози???
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве от къде превеждате , чете се А ЕР ДЕ но се пише АРД
9
0
 
32
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Като им знам цялата строгост на законите - за 50-100 убити го пратиха в 5* хотел и имаше наглостта да се оплаче че другите затворници му правят изречения.
8
0
 
39
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Алоу,Бабо Зомби,ТИ докара тая напаст в Европа!!!!Гори вечно в Ада!
7
0
 
47
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Напоследък думата "популизъм" стана много модерна да окачествяване на по-националистично настроените партии. Всъщност думите на германската баба са истински популизъм: тя ги покани, а сега говори за наказания.
6
0
 
45
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Много сте прав колега. За първи път дойдох в Германия през 1994 година . Сегашната няма нищо общо с някогашната, промяната към по зле започна преди 4 години.