Eколози "кацнаха" на сграда в Париж. Арестуваха ги

Природозащитницитe блокираха електрическата централа ЕDF
Обновена: 14 дек 2016 22:23 | 14 дек 2016 22:18, Петя Славова
1
Eколози "кацнаха" на сграда в Париж. Арестуваха ги
Снимка: БТА

Десетки активисти на екологична организация "Greenpeace" бяха задържани от полицията, след като блокираха днес централата на френската електрическа компания ЕDF в Париж в знак на протест срещу ядрената й дейност, предадеe Асошиейтед прес.

Полицаи се спуснаха с въжета, за да махнат разпънатото на фасадата на сградата знаме и да свалят качилите се на покрива активисти. Задържаните бяха откарани с полицейски автомобили.

Трийсетина природозащитници се покатериха по-рано през деня на фасадата на сградата, намираща се близо до известния булевард "Шан-з-Елизе", и разпънаха знаме с лика на шефа на Е Де Еф Жан-Бернар Леви и надпис, който гласи, че компанията е задлъжняла със 74 милиарда евро, и това ще продължи, ако тя следва своята ядрена политика, посочва Ройтерс.

Други активисти се наредиха пред входа, захванати за жълти варели, облепени със знаци за радиоактивна опасност, а най-малко двама се затвориха в огромен контейнер.

Е Де Еф каза, че ще подаде оплакване срещу "Greenpeace" заради тази проява, която определи като насилствена агресия.

Компанията управлява 58 реактора, които осигуряват над 75 процента от електричеството във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Централата преди 7 години
Все си мисля, че между 'блокираха електрическа централа' и 'блокираха централата на електрическата компания' има известна разлика.