Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?

Европа е независим континент, не приемам да ни диктуват, заяви председателят на ЕК
15 юни 2018 07:08, Елка Василева
67
Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?
Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп го е нарекъл "брутален убиец" на срещата на Г-7 в Канада в края на миналата седмица, предаде Ройтерс.

Вчера в реч в областния парламент на Бавария Юнкер, който също участва в разговорите на Г-7, разказа за срещата си с Тръмп.

"Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод - Вие сте брутален убиец", заяви Юнкер, който е бивш премиер на Люксембург.

"За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен".

Срещата на Г-7 не доведе до затваряне на увеличаващата се пропаст между САЩ и другите сили, много от които Тръмп обвинява във водене на търговска политика, третираща несправедливо Щатите, пише БТА.

Вчера държавите от ЕС единодушно подкрепиха план за вносни мита на стойност 2,8 милиарда евро за американски продукти в отговор на митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий от съюза, казаха източници от ЕС.

"Не може да оставим митата без отговор. Не съм настроен за война, но не приемам да ни диктуват отнякъде другаде какво да правим в Европа", заяви Юнкер. "Това е независим континент. За това са се борили немалко хора." /ВС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
2
 
! Отговори
La France преди 5 години
Долу краварите, Vive la France!
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казала Меркел на едно място:Германия е водила много кръвопролитни войни, за да владее Европа, а сега я владее без войнаА ЕС е проект на американските евреи, коеито сега управляват света.
45
3
 
2
 
! Отговори
ЕВРОДЖЕНДЪРИ преди 5 години
Борката е любимецът на Юнкер. Така сластно се целуват двамата, че симитлиецът се гърчи от безсилна ревност.Притеснявам се да не стане убийство.
44
2
 
8
 
! Отговори
Димата Руснака преди 5 години
Браво на Юнкер. Не е цвете за мирисане, но го признавам. Първо защото показа на англетата, че няма да имат специални правомощия в европейския съюз и второ не се поддава на американския шантаж и рекет и отвръща на удара при това достойно. А Тръмп да внимава кой нарича убиец. Убийците са в САЩ. Всеки един президент е военно-престъпник и трябва да бъде подложен на СЪД! С войните които провокираха, инвазиите които направиха. САЩ = Терорист!
43
1
 
10
 
! Отговори
Стига глупости... преди 5 години
Егати дълбоките разсъждения, за едната реплика...В английския език думата killer се употребява не само в буквалното си значение, но също така и в значението, което ние влагаме - като кажем за някой или за нещо, че е "трепач". Всичко останало са неграмотни журналистически раздувки, основаващи се на още по-неграмотен превод, в стил гугле преводач.
42
4
 
1
 
! Отговори
Борката преди 5 години
До Коце кмета "Важното е, че след елциновците идва Путин!"Ми, аз го назначих за президент. преди това, беше писар в общината в Питер.
41
4
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
До АнонименТези опорни точки от *** ли ги научи ? Пи ли си хапчетата ?
40
3
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
ТРЪМП МУ Е НАПРАВИЛ КОМПЛИМЕНТ, ЗАЩОТО И ТОЙ Е УБИЕЦ КАТО НЕГО - Тръмпара е човека, на когото разрешават да разчисти отломките на кулите близнаци след 11 септември, демек той също е участник в заговора за убийство на няколко хиляди мирни граждани в Ню Йорк
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща му на Юнкер е бил нацист. На Туск също. Затова в Полша не искат да се връща и за тях той не е поляк, а германец. ЕС е създаден от нацистите след 1945г. Това е продължение на хитлеровия райх, но в по-различен вид. Всичко останало е за наивниците. 27 страни са напълно подвластни икономически и политически от Германия. Германия става все по-мощна и могъща за сметка на останалите, които трупат дългове и са в безизходица. Единствено САЩ, Китай и Русия могат да спрът Райха.. исках да кажа "ЕС"..
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Трьмп и Юнкер не са ОБИКНОВЕННИ ХОРА и използуват АЛЕГОРИЯТА. Обикновенния човек е като полицая -използува АНАЛОГИЯТА, тоест това прилича на онова .
37
4
 
22
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Не съм привърженик на Тръмп, обаче ако наистина го е казал, евала! Юнкер и "колегите" му Туск, Меркел, Шулц, Мак(а)рон и т.н. са брутални убийци на европейските нации, европейската култура и традиции, отговорни за смъртта на няколко стотин вече души, убити при атентати на благоверните в Европа! За съжаление убийствата не са приключили и отговорността на "елита" ще натежи общо повече!
36
7
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Европа си е Европа дали е в доброволен съюз за разлика от един друг съюз създаден под съветският ботуш и който безславно рухна, или ще са отделно все тая защото Франция, Англия, Германия, Италия, Испания,Австрия, Холандия, Швейцария, Дания и другите Западноевропейски държави са държави и винаги са в едно семейство със САЩ, и никога народите им няма да позволят да станат кочини.
35
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ни занимавате с този алкохолик? Кой е този и кой го е избирал? От кмет на село Люксембург става председател на ЕК и си позволява да критикува Президента на САЩ!? Плюйте, плюйте, така само настройвате американския народ. В САЩ на всяка веранда има американско знаме. Само ще ви намразят още повече. Така само още повече гарантирате преизбирането на Тръмп! MAGA 2020
34
2
 
3
 
! Отговори
dude преди 5 години
ПО ЯСНО ЩЕШЕ ДА БЬДЕ АКО ГО БЕШЕ НАРЕКЬЛ БИЗНЕСМЕН , ИЛИ ГЛАВЕН МЕНИДЖЬР .И ТОГАВА СИ Е КОМПЛИМЕНТ. В КНИГИТЕ СИ ТРЬМП НАРИЧА СЕБЕ СИ УБИЕЦ . ЗА НАШЕ СЬЖАЛЕНИЕ В БЬЛГАРИЯ НЯМАМЕ БИЗНЕСМЕНИ -УБИЙЦИ.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС се възползва от САЩ. Наложили са мита и забрани на амепикански продукти и са си построили комунизъм. Е, господа евроболшевшкш, безплатното плйскaне от студената война свърши. Тръмп не може да понася Меркел, за него тя е извършила предателство срещу Европа заради бежанците. Разпадайте недоностчето ЕС и последния да загаси лампата и да затвори вратата.
32
12
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До За Европа, против ЕСПустите русофили - станахте кравари. - май всичко си идва на мястото.
31
2
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Най-после доживях да го чуя; ''Много хора се бориха за това'' и не само се бориха, но и загинаха.
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичайните злобари под всяка статия са тук.Дай им да сипят жупел срещу Европа,и да възхваляват Русия,Ирак,Сирия и Иран,а и СК.Българи които звучат повече като надъхани ислямисти искащи разпад или унищожаване на Европа.
29
6
 
23
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 5 години
САЩ е демократична държава, защото се ръководи от президент, избран от народа на САЩ. ЕС е територия, под командата на Туск, Юнкер и Таяни. За тези тримката нито един европеец не е гласувал. И затова ЕС не е демократичен!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпета дори не подозира колко е прав!