Ципрас готов за сделка с Меркел: Връща си мигрантите

Трябва да споделим тежестта, убеден е гръцкият премиер
28 юни 2018 07:50,
34
Ципрас готов за сделка с Меркел: Връща си мигрантите
Снимка: Reuters

Атина е готова да сключи сделка с Берлин, с която Гърция да приеме обратно търсещите убежища мигранти, които напуснаха територията ѝ и се отправиха към Германия. Това обяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за списание "Файненшъл Таймс", цитиран от ТАСС и "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа Германия вече преговаря с няколко европейски държави за сделка пари срещу мигранти. Българският премиер отрече страната ни да е сред тях.

Още по темата

"Не ни вълнува, че е възможно при нас да се върнат някои поискали статут бежанци от Германия", заявява в интервюто си Ципрас. Той добавя, че така нареченият Дъблински регламент е "нежизнеспособен".

"Трябва да намерим път, в рамките на международното право, който да ни позволи да споделим тежестта и да избегнем това несправедливо положение, в което са поставени държавите на първа линия, както и Германия. Несправедливо е, че всички тези хора са изпратени в Германия, ако ние считаме този проблем за общоевропейски", допълни той.

По думите на гръцкия премиер, споразумение с Германия не би оказало съществен ефект на ситуацията с мигрантите в Гърция, тъй като през северната граница пресичат само 50 до 100 лица търсещи убежище всеки месец. "За нас това не е проблем", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гърците ще вземат 1 милиард евро и пак ще ги пуснат из Европа.
12
2
 
23
 
! Отговори
месара преди 5 години
взимаме мигранти, опрощавате ни дълга, ама ше ни дадете и още - безвъзмездно ! като похарчат парите, ше почнат да заплашват че ше пуснат мигрантите, и пак на ново. тва гърците ква гад са.........
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няма време...Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?..Не съм съгласен! Да го плащат твоите деца! Дълга е робство, отсъствието му - свобода!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, долната Ципура за втори път за пари е готов да разтвори халката на гръцкият народ!Баси, че тоя излезе много продажно ко *** ле, бе ... бах ти мошенника как веднъж прецака гърците след референдума , постъпвайки точно обратно на гласуването и сега ше им го нахлузи втори път - този път като ги "обогати" генетично, заселвайки ман га ли...
9
3
 
20
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
8
1
 
40
 
! Отговори
Хитрец преди 5 години
Хитреци са тези, те изобщо не регистрираха бежанците, а ги пропускаха свободно до нашата граница, където ние ги регистрирахме. Умни хора са тези гърци. Ние с нашето плиткоумие и недалновидност до никъде няма да стигнем.
7
3
 
27
 
! Отговори
ами преди 5 години
За Цибрас не са проблем а пита ли гърците....хората от островите /а и не само там/ са пропищели от тези пришълци!Продажник,за пари майка си ще продаде!Но гърците не са като нас,ще си плати тъпкано за всичко!
6
0
 
41
 
! Отговори
@ преди 5 години
какви мигранти са тези бе?между 16-35 годишни муслита, 98% мъжки пол, без образование и професия.да сте видели семейства?ако едно правителство не може да пази границата на страната си, значи няма място във властта.над милиард и половина са тара*буките в африка и азия, всички вече знаят за баба Меркел и лежачката на социални. мислите ли че тези мързеливи и прости (голямата си част) *** ще се откажат от преселване при баба Меркел?Съмнявам се. Тя ги покани.А Ципрас говори глупости.
5
2
 
39
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
Гърция взе 400 Милиарда евро !!! -раздават и на Народа си - Заедно са ,е това е Народ!а *** ходи да им слугува ,да мие тоалетни и да пере ***.
4
1
 
30
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Стадооо, вижте как се разминава заглавието и статията! Явно продажните жрици от журналистическата клика са получили нареждане да обяснят как няма нищо лошо в това да ни върнат тая измeт, щото видиш ли и гърците са така... А през последните дни в София се виждат много повече *** отколкото обикновено. Откъде ли са дошли?
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя продажник на наближаващите избори ми се струва че даже няма да влезе в парламента!Ама не знам дали се е подготвил после да бяга, защото гърците за разлика от нас, като падне някой от власт, го разследват, вземат му имоти и т.н.Дупе да му е яко както се вика
2
0
 
32
 
! Отговори
хм! преди 5 години
изглежда се заражда нов вид бизнес и разплащателна единица - мигрант!очаква се и идването на "втория акъл" на българина!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продажник!