Пенсионерски неволи: Германците се връщат... Нашите къде да идат?

Западноевропейските пенсионери у нас се чувстват излъгани
21 сеп 2018 14:00,
250

Пенсионери от Западна Европа, заселили се у нас, масово започват да напускат страната ни. "Дойче Веле" разказва историята на германско семейство, което отчита като голяма грешка решението си да се премести в България.

Причината е поскъпването на живота и непрестанните набези на крадци в добричкото село Могилище, където са се заселили преди повече от 10 години.

Преди години Ралф Ешки и съпругата му Бернадет напускат Германия и се преселват в България. Купуват си голям имот на изгодна цена и решават да прекарат старините си там.

Още по темата

"У нас вече не е най-евтино. На немските пенсионери не са им проблем цените, а сигурността. В България нямаш защита от грабежи. Пенсионерите в развитите икономики предпочитат да отидат на чисти, красиви, спокойни места. Сегашните пенсионери от Европа са идвали в България в миналото, когато положението е било съвсем различно. Чуждестранните пенсионери може да се върнат в страните си, но ние няма къде да ходим. Липсват институции. Това държава ли е?", отбеляза пред Bulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова.

Според журналиста Владислав Прелезов тези, които идват в България, особено от Западна Европа, са тотално излъгани.

"На много места липсва канализация, инвестиции, инфраструктура, сигурност, електричество. Тези хора са свикнали да живеят по коренно различен начин. Минималната пенсия в Германия стана 450 евро, което е напълно недостатъчно. Разликата между Източна и Западна Германия е все още очевидна", посочи той.

По негови думи, ако се настанят няколко европейски семейства в някое село, пейзажът ще се промени. "Ще са усмихнати, ще се опитат нещо да подобрят. У нас да кажеш на някого добро утро, без да те познава, е проблем", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Thanos father?
58
7
 
3
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
Алооо, абе ние сме минали доходите на средния европеец бе алооо!!! Трябва да обедняваме ли? Защо трябва да ставаме бедни като западно европейци а? Пращам ви поздрави от Аавстралияяя, поздрави на западно европейците, дано да ни стигнете доходите някой ден! Поздрави
57
2
 
10
 
! Отговори
кой кого измами!? преди 5 години
Струва ми се,че ние сме измамени много повече,но си мълчим,защото по-голямата част от вината е наша!?И германските пенсионери сами са си виновни-не знаят ли при кого отиват!?Ама техните медии -Дойче веле,Билд и т.н.им промиват мозъците -*** не са такива каквито ги изкарват българите!?За тия вестникарски парцали даже няма разлика между българин и ......
56
8
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
*** , дошли в България ! Да се бяха заселили в село вСърбия -сто пъти по-добре ! Вчера цял ден пътувам и гледам сръбските села - всички къщи пълни с работливи хора , в дворовете млади майки с бебета , по обяд по шосето върволица от дечица , прибиращи се от училище , НЯМА *** ( което е много важно!!!!!!) , имат работещи медицински служби и полицейски участъци ! Какво да искаш по-вече?!?!
55
3
 
18
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
САЙТОВЕТЕ, ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ ИМ *** ТУК ЩЕ ВИ УБЕЖДАВАТ ЧЕ ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ВАС, ЧЕ ВИНОВНИ СА КОМУНИСТИТЕ ИЛИ САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОИТО ВСЪЩНОСТ СЕ ПОДДЪРЖАТ ОТВЪН. ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ ЗАЩОТО ИМАТ ИНТЕРЕС, БОГАТЕЯТ НА ВАШ ГРЪБ, ЧЕ НЕ ВИ Е НУЖНА ДЪРЖАВА И МОЖЕТЕ ДА СТАНЕТЕ ЧАРГАРИ ТАКА ИЗБИХА И ОГЛОЗГАХА ЦЯЛА АФРИКА, КОРЕННИТЕ АМЕРИКАНЦИ, ИНДИЯ, ПОЛОВИН СВЯТ
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашите да идат в Зимбабве , там като обърнат 100 евро в местна валута и ще ги носят на ръце .
53
10
 
5
 
! Отговори
психиатър преди 5 години
До КОМУНИСТЗадължително трябва да се лекуваш, но знам, че няма да го направиш. Поне не пиши за да не се излагаш !
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ и не само, такива крадци се разтрелват на място от собственика или шерифа, но тук си имаме Дойче Веле и бг клона им, които ни надуват ушите как това не било в съзвучие с хипи-гей розова Европа, в която да проявиш мъжество е най-тежкото прегрешение. Това не пречи обаче същите розови медии сега да реват като женички, как нямало сигурност.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.."непрестанните набези на крадци"Та кои са крадците.Знаем всички.Шепа предатели ги размножихас нашите- вашите пари.Продължавайте да гласувате за тях.
50
8
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТ до 48 преди 5 години
ЗА ДА ПОДДЪРЖАТ ТОЗИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ В СЪРЦЕТО НА КАПИТАЛИЗМА ЕС, ГЕРМАНИЯ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, САЩ ТЕХНИТЕ СТРАНИ ГРАБЯТ ПО МАЛКИТЕ И ИЗБИВАТ НАСЕЛЕНИЕТО ИМ. ТЕХНИЯ СТАНДАРТ СЕ ДЪЛЖИ НА НАШАТА КРЪВ. НАРИЧА СЕ ИМПЕРИАЛИЗЪМ, КАПИТАЛИЗЪМ, ФАШИЗЪМ. ТОВА СА СТРАНИ КОЛОНИЗАТОРКИ, НИЕ СМЕ ТЕХНИТЕ КОЛОНИИ. НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА ХАРЧИТЕ КОЛКОТО МЪРЗЕЛИВИЯ ИМ АНГЛИЧАНИН, НЕМЕЦ ИЛИ АМЕРИКАНЕЦ, ДОРИ НА ПОЛОВИНАТА ОТ НЕГО
49
1
 
1
 
! Отговори
Злоби преди 5 години
Да ги сгазят моторджиите с БМВ, какво друго да направя за тях, освен да се моля? Днес е денят!
48
2
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Важното е, че на българските пенсионери им е добре със 100 евро пенсия, а на останалите с 300 евро заплата, да ги обират и пребиват, а полицията да им казва "Нищо не можем да направим". Пак гласувайте да ви дои и стриже червената мутро-олигархия ГЕРБ+БСП+ДПС!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
упс грешка,работещите в западна Германия отделят 3% уж за източна Г-я,а ги дискриминират и им плащат по-малко на източноевропейците.
46
5
 
8
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Отново платена статия, кото обслужва чужди (разбирай извън България) интереси.
45
8
 
12
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
ХАЙДЕ БЕ ЕВРОПЕЕЦО ПРОДАЖЕН, ВЕЧЕ ЧУЖДЕНЕЦ. КОЙ ПОСТАВЯ ПОЛИТИЦИТЕ, Я СЕ ОПИТАЙ ДА ГИ МАХНЕШ ВСИЧКИТЕ ДА ВИДИШ ЕС, ГЕРМАНИЯ, САЩ, ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ КАКВИ САНКЦИИ ЩЕ ТИ НАЛОЖАТ. НАЛИ СА ГО ПРАВИЛИ. Я СЕ ОПИТАЙ ДА СПРЕШ БЕЗЧИНСТВАТА НА Р. ОМИТЕ ДА ВИДИШ ЧУЖДИТЕ НПОТА КАК ЩЕ НИ НАРЕДЯТ. Я СЕ ОПИТАЙ ДА ИЗГОНИШ ЕВН, ЧЕЗ, АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОве, ВЕЦО, ве, ДЪНДИ ПРЕШЪН ИЗТОЧВАЩА ЗЛАТОТО, РАЙФАЙЗЕН ***, БУЛБАНК, БИЛА, КАРФУР И Т. Н КОИТО ИЗПИВАТ КРЪВЧИЦАТА НА ТОЗИ НАРОД И ДЪРЖАВА.
44
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува нас това. С всеки дъртак в света и трябва да ни занимавате.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа окрадохте хората не ви е срам че на всичкото отгоре ги и плююете
42
1
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
зелените, колкото и минуси да праскате вие сте аут! червен картон! вие сте нула! нищо! и знаете ли защо? защото никой динозавър не е имал нужда от вас, за да бъде холокостван! :-)))
41
5
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
алоо, дойче велеее! не манипулирайте Истината с джендърските си минуси на манипулацията на обществото! имае ви сметките, откъде ви идват парите, както и сметките, където нашите "управляващи" насочват нашите пари от ктб- към сорос! да! твърдя го!!!
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива коментари искаме Шенген и ?! Това го разбирам като социална критика! Явно, че на 80% от коментиращите им харесва да бъдат грабени,бити или ***.и!Въпроса е " а нашите къде"? Много функционално неграмотни в този форум!