?71 млн. от ЕС за спешната ни медицинска помощ

Ще бъдат използвани за преоборудването на всички 237 звена
12 дек 2018 16:00,
23
?71 млн. от ЕС за спешната ни медицинска помощ
Снимка: Булфото

Европейската комисия съобщи, че отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ.

Средствата ще бъдат използвани за преоборудването на всички 237 звена на спешната помощ в цялата страна.

ЕС ще съфинансира купуването на 400 нови линейки, снабдени със съвременни средства за връзка и животоспасяващо оборудване.

Отбелязва се, че така ще бъде постигнато бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи от пациенти.

"Този проект значително ще подобри качеството и достъпността на здравеопазването в България", коментира еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу, цитирана в съобщението.

По нейните думи това е нагледно доказателство за ползата от политиката на сближаване. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Потърпевш до Анониме==============================Ами не ти е длъжен докторът да ти мъкне близките.Не е носач.Твоя близка е не на доктора.Като не ѝ е спаднало кръвното за 10 мин ще спадне след час.Всеки с високо кръвно ако приемаха в болница трябва да открия още 100 болници. И къде ти е личната-на екзотична екскурзия ли.
21
1
 
2
 
! Отговори
Потърпевш до Анониме преди 5 години
Да не дава господ ... но ако беше с инсулт ... кой щеше да я свали до линейката или и тогава трябваше да викаме личната и да си търсим носачи, а може би ще я оставят да умре защото няма кръст? Явно си някой от тия "лекари" дето всички и всичко им е виновно за това, че са станали лекари, но не могат да отидат в друга държава тъй като за нищо не стават и там ще ги разкрият много бързо! Хйде, леко дежурство!
20
1
 
3
 
! Отговори
Потърпевш до Анониме преди 5 години
Ти *** ли си или да? Доктора го премери и изкара толкова с неговия "професионален" апарат, не четеш какво съм писал: цитат "аз сега не мога да направя нищо". А при колко високо кръвно се прави инсулт ... знаеш ли, при 180 горна граница, а тя е с 210, затова е спешен случая. Ако не може да се свали в домашния условя трябва да се отиде в болница и там да се направят изследвания и лечение, а човек с това кръвно сам не може да отиде до болницата, инак за какво са тези линейки?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Потърпевш до Анониме------------------------------------------------Инсулт,инфаркт, катастрофа-затова се вика линейка и се осигуряват носачи.Ще дойде много скоро времето когато линейката ще идва вдругиден.Пак ти казвам като почнеш да си плащаш ще се научиш.И кръвно да мериш правилно и с хубав апарат.
18
1
 
3
 
! Отговори
Потърпевш до Анониме преди 5 години
А кое е основателно посещение? За мен силни болки в стомаха и кръвно 210 на 120 след приета таблетка Хлофазолин и след приема на лекарството, кръвното продължава да се покачва не знам дали не е основателно! По твоята логика като не са носачи за какво им е носилката в линейката, за украса ли? А ако беше самотноживееща и няма някой роднина или съсед който да помогне ще я оставят да умре ли защото нямал кръст? И аз съм зле, ама ако откажа на някой нещо в работата смятай, че съм уволнен на сек
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Потърпевш--------------------Такива като теб като получат след посещението сметка за 200 лв за неоснователно викане на спешната ще се научат много бързо кога да я викат.Защо не вика личната,бе. Лекарите от спешната не са носачи,не са и роднини. Като искаш да ти мъкнат близките ще си осигуриш носачи.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имахме Южен поток, Бургас - Александропулис и Белене нямаше да имаме нужда от помощи, а ние щяхме да даваме помощи на запада. Обаче продажника ни продаде и сега се хвали, че му дават да усвоява разни милиони по разни програми... А можеше да е милярдер... И ние можеше да сме богати покрай него...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале колко много за краденееее
14
3
 
11
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
А надолу по стълбите мърмореше, че като почнем да си плащаме за всяко повикване нямало да ги занимаваме с глупости /210 на 120 кръвно явно бе глупост за него/, че работел на две места, че били малки осигуровките дето плащаме и така на татък ... след това което чух не го последвах, защото щяха да ме дават по телевизията, като поредния човек пребил лекар от спешна помощ докато "изпълнявал служебните си задължения". Сега разбрах защо *** ги бият и вече ги подкрепям напълно!!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Че ние не си ли плащаме данъците та да чакаме на ЕС. Или тукашните пари се източват и ни замазват опити колко щедър е ЕС.
12
2
 
7
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
да ги викам отново защото беше вдигнал кръвното 210 на 120, пила хапче за сваляне, а то продължило да се качва след 9 мин. разговор с тел. 112 благоволиха да дойдат. Изпратиха пак някакъв "лекар" който се скара, защо е взела хапче за кръвно и той няма какво да направи, да ходи на личната. Би и инжекция и при искане от наша стана да я настани в кардиология каза, че няма кръст да я носи и да намерим някой да я свали до линейката, а тя е 45 кг., на тръгване каза че и е спасил жив и да му благодари.
11
2
 
8
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
А сега отпуснете поне още толкоз и за курсове ... как да се държат лекарите от спешна помощ с пациентите! Преди няколко седмици ми се налага да ги викам за три дни два пъти ... първият път дойде един орангутан и ми се навика, че в събота били само двама дежурни и съм го разкарвал за нищо, въпреки, че леля ми беше с високо кръвно и силни стомашни болки ... каза да я водя при личната и си тръгна. Във вторник след преглед от личната я прати да се лекува в къщи и след няколко часа се наложи отново
10
1
 
3
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Опс извинявам се след това прочетох,че всички сте писали в същия дух.Не съм плагиатствал,идеята си беше моя,просто мислим еднакво навярно....Защо ли?!
9
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Е тука ще падне кражба!!!
8
4
 
12
 
! Отговори
Бидонът "некому преди 5 години
Тъкмо идва време да си плащам данъка за вилата в БарЦелона, а и сметките за коледни подаръци на малкия бойко и мис *** не ми излизат правилно. Ще превъртя сумата през няколко фирми на дон Шиши и няколко офшорки и ще ми останат няколко милиона за харчлък. Благодаря на ЕС за коледния подарък. А, забравих, ще има пара и за малцинствата, защото наближават избори.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари не давайте на крадци
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали не се съмнявате ,че тези пари ще бъдат откраднати?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам да се оборудват частните болници властта има приближени във всички сфери на икономиката.
4
5
 
14
 
! Отговори
нотариално заверено преди 5 години
Та как точно ще стане - нали дадоха едни 85млн ? пак за тая работа . . . . . Или са забравили за тях вече??!!!
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейската комисия съобщи, че отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ.Другарите Нинова и Радев нещо да кажат за демокрацията? Някакви визии? Братския *** съюз нема ли да даде некой лев :)