ЕС осъди използването на сила във Венецуела

Президентът Мадуро не допуска в страната хуманитарна помощ от Запада
24 фев 2019 17:21,
66
ЕС осъди използването на сила във Венецуела
Снимка: Reuters

Европейският съюз осъди днес насилствените действия и използването на въоръжена сила от управляващия режим във Венецуела в стремежа му да осуети изпращането на хуманитарна помощ в страната, предадe Франс прес.

Още по темата

"Отказът на режима да признае спешната хуманитарна нужда води до ескалация на напрежението", изтъкна първият дипломат на ЕС Федерика Могерини в изявление от името на 28-те страни членки. Отхвърляме използването на паравоенни въоръжени групировки за сплашване на цивилните и законодателите, полагащи усилия да разпределят помощи, заяви тя.

"Идват тревожни новини за безредици, насилствени действия, за все повече жертви, по-специално в граничните зони и сред местната (индианска, б. р.) общност пемони. Настояваме силите на реда и силовите органи да проявяват сдържаност, да избягват употребата на сила и да позволят влизането на помощи" в страната, заключи тя, пише БТА.

ЕС има готовност да увеличи предоставяната помощ, увери още Федерика Могерини. През 2018/2019 г. общността отпуска над 60 милиона евро като хуманитарна помощ и средства за подпомагане на развитието, уточни тя.

"Причините за сегашната криза във Венецуела са политически и институционални, съответно решението може да бъде само политическо", подчерта върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки има право да си защитава границите от външни доброжелатели.Тази хуманитарна помощ не вкисна ли на границата??
6
5
 
53
 
! Отговори
Rio Orinoco преди 5 години
Тая хуманитaрна помощ стана всеизвестна, всички говорят за нея. всички са чували за нея ама никой не я е виждал. Добрите кравари носят невидими помощи, западните телевизии всеки ден показват кадри с умиращи от глад хора и празните магазини на Мадуро. Скрипал издържа атака с Новичок и пукна от диабет под медицинско налюдение Земята е плоска и не се върти, а доброто старо глобално затопляне настъпва винаги посред лято и за всичко туй е виновен Путин.
5
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато насила вземеш продукта на собственика, както постъпи Чавес и сега Мадуро / шофьора му/. Няма как да тръгне живота във Венецуела.Воените не стават за пройзводство. Трябват хора с капацитет. Такива избягаха.
4
4
 
49
 
! Отговори
факт преди 5 години
Не адекватни,зависими,лъжци,не кадърни,васали това са лицата който управляват ЕС и затова вътре ври и кипи от кризи и протести а те седнали да се бъркат в Венецуела?
3
4
 
57
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Същата особа говореше същите глупости и лъжи и за Сирия и защитаваше терористите и виждате каква касапница беше там.
2
3
 
58
 
! Отговори
Лицемери преди 5 години
Хората не ги искат, те си натрапват "помощите".Да отблокират десет милиарда САЩ.ЕС да отблокира два милиарда и златото.Да ги върнат като са толкова загрижени!На фона около дванадест милиарда незаконно замразени, подарените милиони са гавра с венецуелците.БГ, и тя активно подкрепя превратите и незаконните елементи.
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС да си види какво става във Франция.