Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент

Българите Иван Кръстев и Росен Плевнелиев подкрепили инициативата
8 мар 2019 07:10, Анисия Иванова
162
Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент
Снимка: Булфото, архив

Въпрос от България в онлайн анкета, разпространявана в целия Европейски съюз, събира гласове в подкрепа на узаконяване на еднополовите бракове във всички страни членки.

Инициативата се нарича "WeEuropeans” ("Ние, европейците”) и е описана като "непартийна гражданска кампания за мобилизация и поемане на европейския проект отново в ръцете на гражданите". Организатори са неправителствените организации CIVICO Europa и MAKE.ORG, а поддръжници – множество фондации и корпорации, съобщава "Труд".

Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

"Участвайте в най-голямото допитване до европейските народи, провеждано досега”, зове анкетата, в която според регламента всеки може да постави въпроси и всеки може да гласува неограничен брой пъти по 12 произволно избрани сред тях. Платформата откроява петте предложения с най-широка подкрепа и петте най-оспорвани във всяка държава поотделно.

Още по темата

Сред най-оспорваните в България е "Трябва всеки европейски гражданин да има еднакви права за брак и семейство, независимо от ориентация или личностно съзнание”, предложен от потребител, кръстил се Prince.

Това е най-директната формулировка в подкрепа на пълноправни гей бракове от всички държави в ЕС. В Латвия сред най-оспорваните е "Необходимо е да се гарантира спазването на правата на човека, равенството за ЛГБТ лицата”.

В Полша – "Партньорството и брачното равенство трябва да бъдат въведени за всички двойки, независимо от сексуалната ориентация”.

А в Румъния въпросът е поставен така: "Европейският съюз не трябва да налага приемането на еднополовите бракове в държавите-членки”.

Допитването ще приключи на 22 март, след което предложенията ще бъдат "публикувани в европейските медии и разпространени сред всички европейски граждани из целия континент" и връчени "на политическите лидери от всички страни и на кандидатите за европейските избори”.

Т.нар. Европейска гражданска програма ще бъде представена и по време на последното заседание на Европейския съвет преди евровота – на 9 май в румънския град Сибиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Роската е пич... - сваля млади гаджета...
45
11
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ти не се сравнявай със стария хъш... - къде си ти, къде съм аз...
44
1
 
2
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ти не правиш ли същото?
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това насила ще натрапят у нас.... Никой не пита реално хората, всички анкети са манипулирани от НПО - та.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До манипулацияЗащото ако човек отиде на работа облечен като жена, то шанса да го изгонят от работа е голям, понеже няма закон, който да защитава хората.
41
6
 
12
 
! Отговори
като искат брак преди 5 години
да се излекуват и да си вземат партньор от срещуположния пол, така както са правили обратните векове наред. Дядовците с ярмулките, които решиха, че това е хуманният план за депопулация нещо са се объркалЕ този път, хеле пък на Балканите! Но пасаран!
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** са тези които викат срещу джендърите.
39
4
 
25
 
! Отговори
манипулация преди 5 години
Ама само как ни насъскват и манипулират, направо е отврат. Защо не пишете , че всеки инвеститор бяга от БГ, че държави в Африка живеят по-добре от нас, че кражбите в БГ по данни на НПО са над 5 милиарда на година, че хората загиват от лош въздух, лошо здравеопазване, дупки по пътищата. Защо? Какво ме занимавате , че някой иска да бъде гей, травестит или нещо подобно. Всеки да прави каквото иска, но да спазва законите. АЗ ИСКАМ ДА ЯМ И ДА ЖИВЕЯ ДОБРЕ И ДЕЦАТА МИ ДА СА СИГУРНИ В УТРЕШНИЯ ДЕН.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НекъфМного от женските роли в театъра се играят от мъже.
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Има много мъже и жени с хомо ориетация, които чакат да се разрешат гей браковете в България.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антиджендарАко беше обратен щеше да го демонстрира и да направят репортаж.
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Те гей браковете не са нещо по-различно от хетеробраковете.
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да настояваш за гей бракове в държава с отрицателен прираст си е чист призив за самоубийство. Затова предатели като Юда Плевнелиев никога няма да бъдат фактор.
33
2
 
21
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Анонимен 55 - концепцията бъркаш. Мо същество няма да спорим - прав си за противността. Но, драги .. Роската е папкал здраво от Амириканската копаня, и следва да покаже на Господаря, че не е било даром. Човека заработва сребърниците, що се сърдиш?
32
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В деня на жената и майката Роската настоява за гей бракове. Няма по-противно същество.
31
4
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Мъж който се мисли за жена както жена мислеща се за мъж нямат място в публичното пространство, а мястото им е в психиатрията!
30
7
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
...а това си е чисто претопяване и асимилация. ЗАщото тъмното винаги е доминантно, а светлото е рецесивно. Биология за 6-ти клас
29
6
 
17
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 37"Каква Америка, бе, там има официално признати 31 пола! Това е война срещу белите християни, Европа ще падне първа."----Европа няма никъде да пада, ами ще бъде асимилирана и претопена. И не защото в САЩ или Европа има признати 31 пола или заради гей сватбите, а защото все повече мюсюлмани налагат религията си и доста хора си я сменят с тяхната. Това от една страна. От друга ми е направило огромно впечатление, че бели, светлооки и светлокоси жени предпочитат *** и тъмни мъже.
28
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 8 години не е изненада, че Расим Плевньоолу работи против народа и държавата си.
27
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Още вредителстват шорошите,ама вече не ги вземат на сериозно.Нека си *** в ъгъла.Впрочем,евала на Странджата-опълченеца на гербо-джендърите,до последно брани идеята!Заслужава известно уважение.