ЕП прие на първо четене пакета "Мобилност"

Следват преговори ЕП, Съвета на ЕС и ЕК
4 апр 2019 13:20, Елка Василева
66
ЕП прие на първо четене пакета "Мобилност"
Снимка: архив, Булфото

Европейският парламент прие днес на първо четене промените в правилата за международните пътни превози.

Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 предложения за допълнения към тях.

Още по темата

Отхвърлени бяха предложенията за отлагане на гласуването и възраженията за процедурата на гласуване.

След първоначално гласуване с ръка текст по текст на допълненията и отхвърлянето им ЕП премина към гласуване ан блок и успя за няколко минути да отхвърли останалите изменения и да одобри законопроектите в първоначалния им вид, съобщи БТА.

С днешното гласуване става възможно началото на преговорите между ЕП, Съвета на ЕС и Европейската комисия. Ако тези преговори завършат успешно до следващата и последна сесия на ЕП през април, предстои гласуване на второ четене преди изборите за евродепутати през май.

Предстоящите преговори ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на ЕС. Председателството разполага с две седмици за постигането на съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а честито, брюкселски финт и Бг в шах....
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе що стана бе,Бацеее.Нали уж бяхте победители в тоя казус.Натутувинчиха ли ви го западняците.Продължавайте да им лижете дирниците и да превъзнасяте европейските"ценности".
21
0
 
14
 
! Отговори
смях преди 5 години
За толкова милиони статии, нищо не се разбра, кои са проблемните точки в тоя пакет. Както и да се даде една примерна схема, какви ще са разликите в цените при старото и новото законодателство. Опростено 1 курс по старото законодателство струва, да речем 1000 евро нафта, 1000 евро заплата, 400 евро винетки, 200 евро такси 0 евро нощувки и т.н и т.н. Честно, не разбирам кое загубихме. Какво загубихме Колко загубихме. Аз колко загубих ?
20
5
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Моето мнение е че българите превозвачи, си "пъхат носа" и правят дъмпинг на западните си колеги,чрез порочни практики. ЕС е място за честна конкуренция.Нашите искат да имат работа, за сметка на западняците.
19
0
 
13
 
! Отговори
смях преди 5 години
парле ву франсе, смях, смяхх, смяххх.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая браво на ЕП българските номера на Запад не вървят, Тиквата се уби да лиже *** на разни тиражийски лобита да стане той тиражия като много ги разбира нещата.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чорбаджиите ще се наложи да делят печалбата с работниците си, а не да прибират всичко за себе си. Истерията е голяма сега, но ще се види че и така може. Тия предсказания за апокалипсис и фалит на всички транспортаджии са силно преувеличени.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е сега Бойко нали миналата седмица беше писал до Европейския парламент и беше отложи пакета мобилност.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Мутретата на Тиквата го из ду ха ха ...Сега ще се наложи да осигуряват работниците си на пълната заплата,а освен това да им дават и пари за хотел, като на бели хора, а не да пикаят по храстите
14
1
 
29
 
! Отговори
БГ капиталист преди 5 години
Ужас, какво ще правя сега с трийсетях камиона които купих. Будалите, които наех да ми работят при ужасни условия 16 часа дневно, некъпани, пикаещи по градинки, спящи в камионите, осигурени на минимална българска работна заплата от 230 евра и връщащи се 2 пъти в годината, вече няма да ми носят милиони евра. Аз какво да ги правя тез камиони сега, гаража ми е голям, но от Бентлита, Мазерати и Майбах вътре немам место.
13
5
 
10
 
! Отговори
ЛЕКЕТО БАРЕКОВ преди 5 години
дето на най-скъпия френски курорт се пръскаше със шампанско за 700 ЕВРО бутилката /цели каси/ заедно със синовете на ВЕТКО, АЛКОХОЛНИ БОСОВЕ и ЦЯЛАТА ШАЙКА. Той ли е загрижен къде спят шофьорите. Тези дето са им стъпили на врата олигарсите дружки на БАРЕКА. Хайде без цинизми. ТЕ ГЕРБ, ЦАЦАТА, ПЕЕВСКИ, .....и са стъпили на врата на всички нас. Шофьорите даже ги е страх , че ще останат и без това. Освободените роби в САЩ много от тях са останали при господарите си, защото са нямали НИЩО
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато другарите назначени капиталисти от БКП-БСП запалят ТИР, който струва два милиона евро ще им повярвам. Сега по телевизията се видя едно бракувано ремарке, което гореше от димки . Смешен плач на боклучиви хора. Браво на ЕС.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Бареков гласува ЗА и каза истината.Може да е всякакъв, но в случая е абсолютно прав.Нека Джамбазки, Новаков и останалите да станат ТИРаджии, като е толкова хубаво.
10
0
 
8
 
! Отговори
МАКРОНА БИЛ ПРИЯТЕЛ преди 5 години
МЕРКЕЛИЦА и ТЯ, ПАПИТЕ всичките са те галили по главата. Снимка с БОГ още не си си закачил в хола. По-загубен САМОВЛЮБЕН политик едва ли сме имали
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Честито на тираджийте, ще спят на хотел, ще се прибират често при семействата си и ще бъдат усигурявани адекватно. Няма да жаля шепа трансортни босове, те са си оправили отдавна животеца и са мулти милионери и милардери!
8
2
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА БЕ ТИКВУН преди 5 години
Има ли нещо важно за БЪЛГАРИЯ дето да не си ос...л
7
1
 
21
 
! Отговори
33 преди 5 години
Това беше ясно от самото начало !"Усилията на нашите "депутати бяха един пиар , демагогия и лицемерие ,защото знаеха , че така ще се получи ! Въвлякоха и работници да стачкуват за чорбаджиите !
6
5
 
24
 
! Отговори
С ЦЕЛУВКИ, ПРЕГРЪДКИ преди 5 години
и ПОТУПВАНЕ по рамото от НАЧАЛНИЦИТЕ драги БОЙКО не се защитават национални интереси. Докато се биеше в гърдите, че си спрял 3 големи РУСКИ ПРОЕКТА други си построиха и СЕВЕРЕН и ТУРСКИ ПОТОК. Накрай приятеля ТАЙПИ направо ти се измя в лицето. ЖАЛЪК Г.ЛУПАК. НЕ. ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК. Толкова беди докара на БЪЛГАРИЯ
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия протест е на собствениците, а не на шофьорите. На кой му пука дали някой назначен капиталист от БКП-БСП ще фалира.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** български номера на родните капиталисти вече няма да минават в ЕС.