При Brexit без сделка: Няма да се изисква виза при престой до 90 дни

Ще има промени обаче при престой на Острова за повече от три месеца
Обновена: 29 авг 2019 09:07 | 29 авг 2019 09:01,
27
При Brexit без сделка: Няма да се изисква виза при престой до 90 дни
Снимка: pixaBay

За краткосрочни посещения на Острова до 90 дни няма да се изисква виза при вариант на Brexit без сделка. До това споразумение стигнаха Обединеното кралство и ЕС, съобщи посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.

Ще има промени обаче, ако планираме да останем на Острова за повече от три месеца, за да работим или учим. Тези правила ще бъдат оповестени през следващите няколко седмици, поясни Хопкинс.

Има нова схема за регистриране на европейските граждани, за да могат те да уредят своя статут. От 120 хиляди българи, които живеят в Обединеното кралство, в нея вече са регистрирани 54 000 чрез приложение на телефоните си, посочи посланикът и призова и останалите да изпълнят простата процедура.

Още по темата

Тя отрече слуховете за недостиг на лекарства или че ще има необходимост от визи. По думите ѝ Обединеното кралство много сериозно се подготвя за излизане от ЕС без сделка.

„Обнародвали сме 570 законодателни акта. Със сигурност визи за краткосрочни посещения няма да са необходими за разлика от това, което някои коментатори твърдят”, обясни Ема Хопкинс.

Тя подчерта, че сегашното правителство и премиерът Борис Джонсън съвсем ясно посочиха, че Великобритания напуска ЕС на 31 октомври.

„Все още сме напълно уверени, че през следващите два месеца ще успеем активно да проведем преговори с ЕС и че можем да постигнем сделка, която да работи за всички”, заяви посланик Хопкинс, но допълни, че все пак трябва да са готови за всякакъв сценарий, като напускане без сделка на 31 октомври.

„Сделката трикратно беше отхвърляна от нашия парламент, така че е ясно, че тя няма да мине през него. Ако искаме да постигнем някакъв напредък, трябва да има промяна. Основното нещо за сегашното правителство е защитният механизъм по отношение на Ирландия. Считаме, че това е недемократичен механизъм и предвижда ангажименти от наша страна, които ние няма как да контролираме. Това е основната точка, по която преговаряме с ЕС в момента”, каза още тя пред bTV.

Хопкинс обясни, че е обичайна конституционна процедура кралицата да спре временно дейността на парламента и тя да се съгласи. През последните 60 години тя често е одобрявала подобно нещо и не става въпрос за позиция на кралицата относно брекзит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Аха, станишев осигури подмолната сделка. Хем ни осигури с няколко дневен престой, хем ни успокои, че е по-добре UK да напускат ЕСУкрайнски самопробутваници. Украйна в ЕС, кой ще плаща за това? UK ако не плаща ще плащате вие, и то с дебелогъзи немци дето ви товарят отгоре, като обикновени балкански простаци и глупациДори не протестират като гърците
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Байко 9Хич няма да им стъпна в умрялото кралство ,ходил съм няколко пъти ,*** наглите извратени индивиди.......И те се радват че един български лайййнарец ще гледа гроздето от далеко и ще вика че е кисело.
19
6
 
11
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
Умрял им някой да им ходи на острова :) Цял свят има, точно в тоя клозет ще се завра :D
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***,спуквате ме от смях. Тръгнали да жалят Англия заради гадостите,които и стоварват,и ще и се стоварват от глобалистите в ЕС. Вижте БГ как е,а икакво ни чака в ЕС.- сигурна смърт.. АНГЛИЯ ПОНЕ ПРАВИ ДАЛНОВИДЕН ОПИТ ДА СЕ ОТКАЧИ ОТ ТАЗИ МОРГА ЗА НАРОДИТЕ И ДУШУТИ ИМ,НАРЕЧЕНА ЕС.НИЕ ПАК ЩЕ ПОТЪВАМЕ С К А П У Т А ГЕРМАНИЯ.
17
2
 
4
 
! Отговори
Меките китки преди 4 години
Тез каквото и величие да са имали в миналото, сега направо изглеждат жалка картинка.Три години го влачат този Брекзит, ако имаха малко поне от това величие което имаха преди, нямаше да циврят като малки момиченца!Ама кой съм аз, че да говоря така за тях.Може и да се отърват с това циврене, знам ли.Просто отстрани изглежда смешно!
16
3
 
3
 
! Отговори
СПОКО БЕ! преди 4 години
КВА Е ТАЯ ИСТЕРИ! ЩЕ КЛЕКНАТ! САМО БЛЪФИРАТ!ЩОТО ИНАЧЕ ОСТАВА САМО КРАЛСТВО АНГЛИЯ...ХИЛЯДОЛЕТНИ ВОЙНИ ПРОИГРАВАТ *** ЕЙ ТАКА ДНЕС...
15
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС СА ОТ АНГЛИЯ!! КРАЛИЦАТА ЗНАЕ, ЧЕ ТЯ Е КРАЛИЦА НА АНГЛИЯ, А НЕ НА ШОТЛАНДИЯ!ЗАРАДИ ТОВА И ДЕЛО СЕГА МОЖЕ ОТНОВО ДА ИМА МОНАРХИЯ В АНГЛИЯ СЛЕД КАТО БРИТАНИЯ ВЕЧЕ ПРЕСТАНА ДА СЪЩЕСТВУВА!КРАЛИЦАТА Е УМНА И ПРЕСМЕТЛИВА И ВЗЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БайкоТе ще са много разочаровани, че няма да им стъпиш :)
13
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО ВСИЧКИ МЕДИИ Е : БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА ОДОБРИ БРЕХИТ :D БРАВО НА КРАЛИЦАТА БРАВО :DОТ КАКТО ГО ОБЯВИХА ВАЛУТАТА ИМ Е ПАДНАЛА САМО ВЧЕРА С 1% И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА ВЪПРЕКИ ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА БРИТАНИЯ ДА Я СТАБИЛИЗИРА КАТО Я ИЗКУПУВА!ЗАРАДИ ВЪНШНАТА ТЪРГОВИЯ ИМ Е НУЖНА ВАЛУТА КОЯТО Е ПО-СКЪПА ОТ ЕВРОТО НО СЛЕД КАТО КРАЛИЦАТА ВЗЕ НАЙ-МЪДРОТО СИ РЕШЕНИЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ЩЕ УДЪРЖАТ ВАЛУТАТА СИ И НА ЦЕНАТА НА ЕВРОТО!ВАЛУТАТА НА БРИТАНИЯ НЯМА ДА СТРУВА И 1СТОТИНКА ПРИ РАЗПАД НА БРИТАНИЯ!
12
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НА КРАЛИЦАТА , ЧЕ ВЗЕ НАЙ-УМНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ЕС И БРИТАНИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ !!!ТАКА ДЪЛГОВЕТЕ НА БРИТАНИЯ ВЗЕТИ ДИРЕКТНО ОТ ДЪРЖАВАТА ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМИ И ОБЛИГАЦИИ НЯМА ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ СЛЕД РАЗПАДА И А КРЕДИТОРИТЕ ЩЕ ПИЯТ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!!ГЪРЦИТЕ СА ХИТРИ НО БРИТАНЦИТЕ ЩЕ ГИ ЗАДМИНАТ ОТ ВСЯКЪДЕ ПО ОТПИСВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ ОТ КРЕДИТОРИТЕ ИМ!
11
7
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Българите да почват да се смеят на англичаните как са много глупави и са се объркали на референдума. Тоя народ завладял половината свят и накарал целия свят да говори на неговия език, не бърка момчета.Бъркаме ние че сме загубили всичко което може да се загуби и сме социално слабия на ЕС.
10
15
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
И със сделка и без сделка - Брекзит е добър за българския бизнес. Ще си дойдат около 200 хил българи, повечето черноработници и на пазара за работна стока ще има много свободна стока и цената и ще падне, безработицата може да стигне над 40%. Това е добре за бизнеса, защото ще има по-малко разходи за работна стока и ще реализира по-висока печалба.
9
8
 
3
 
! Отговори
Байко преди 4 години
Хич няма да им стъпна в умрялото кралство ,ходил съм няколко пъти ,*** наглите извратени индивиди !!!
8
3
 
21
 
! Отговори
БС преди 4 години
Нашето правителство трябва да въведе абсолютно същите правила за всички Британци в България , не да им се подмазват.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е защо повече от половината от българите в Англия не са се преригистрирали през това приложение? Еми ясен е отговора, щото са българи или щото не разбират инглиийския ;)
6
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Влакът под Ламанша до Франция ще стане имигрантски хит...
5
2
 
13
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
Айде бе, докога ще се влачи тази драма ? Възрастното поколение, като по-умно, си иска брекзита, младите не толкова, ама на тях в главата им са тротинетката, смешната рижа брада, и дали не може да се пусне с шефа си за напредък в кариерата, без да е г.ей, боли ли, ама ако е за кратко- може.
4
3
 
11
 
! Отговори
DW преди 4 години
"Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света Преди 11 години във Великобритания е имало 29 кухни за бедни. Днес те са 2000. За стотици хиляди бедни британци това е единственият начин да получат топла храна. Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света."
3
4
 
13
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Виза няма да се изисква но на границата ще трябва да покажеш резервация за хотел, да посочиш причина за посещението и покана и да покажещ че имащ по 100 - 150 паунда на ден за престоя си.
2
10
 
5
 
! Отговори
Бог преди 4 години
Всички Знаем че Българите Работят без Документи и за Жълти Стотинки !!!Сега ще Работите за Храна и Покрив !!!