Германия иска да строи свой космодрум

Според астронавти най-подходяща е авиобазата Нордхолц
21 окт 2019 15:51,
34
Германия иска да строи свой космодрум
Снимка: Pixabay

Германия ще проучи предложението на президента на Федералната асоциация на германската индустрия Дитер Кемпф, който обяви необходимостта от изграждане на космодрум в страната, съобщи вестник "Билд", като се позова на думите на министъра на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер.

Още по темата

Изстрелват европейския космически телескоп "Хеопс" с ракета-носител "Союз"

"Полетът в космоса е вдъхновение за мнозина и ще създаде хиляди работни места във ФРГ. В областта на сателитните технологии ние сме лидер", подчерта Алтмайер, цитиран от bTV.

Според астронавти авиобаза Нордхолц в Долна Саксония може да се използва като база за космодрума.

За строителните действия по първия етап на проекта биха били необходими около 50 милиона евро, смята Улрих Ханс Уолтър, немски астронавт.

През януари стана известно, че националният закон за космическото пространство е насочен към максимално увеличение на приноса на частните инвестиции в космическите проекти.

Законът обаче няма да съдържа разпоредби, уреждащи добива на ресурси в космоса, както се изисква от космическите компании. Вместо това Берлин очаква да постигне подходящи споразумения на ниво ООН.

Космодруми има в САЩ, Русия, Индия, Китай, Япония, Северна Корея и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Пише:50 МИЛИОНА - ПЪРВИ ЕТАПКаквото и да значи това.Не цял космодрум.Ама ти си чукча писател.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз,нямам спомен С.Корейците ,да са изстреляни дори спътник,камо ли ракета с хора!"Според Уикипедия имат 16 изстрелвания в космоса, от които 7 неуспешни и текущо 3 сателита в орбита. Посто факти, нали - проверявай преди да пишеш.
9
4
 
11
 
! Отговори
комунист от народа преди 4 години
Севернокорейските космонавти даже са кацали на Слънцето, ама през нощта за да е хладно.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 милиона евро са нищо .Нашите за толкова правят два километра аутобан ,а германците -цял космодрум .Тея хора не знаят ли как се краде ?
7
2
 
8
 
! Отговори
Крайно време беше преди 4 години
родоначалника на ракетните технологии - Германия да си има собствен космодрум. Все по-трудно ще става за янките да удържат германците....тия нямат спиране !
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Това,че комунистите в С.Корея са кръстили ,по всяка вероятност,селскостопанско летище на космодрум,не значи ,че го има!Аз,нямам спомен С.Корейците ,да са изстреляни дори спътник,камо ли ракета с хора!Преди години Румъния изстреля ракета в Космоса,но не каза да има космодрум!
5
8
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 3 - да? А те какво изстреляха от него? Щото аз са Северо-корейски спътник не съм чувал. Попълни тази празнота, моля?
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,бе голема работа!
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Космодруми има в САЩ, Русия, Индия, Китай, Япония, Северна Корея"? Според шоросите тук С. Корея била изостанала а България цъфтяла. Драги Шороси ко става с космодрума?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама умници са тия немци. Космодрум се строи, където няма въздушен трафик.А са да си пуснат flightradar - а и да помислят отново как ще стане тая работа.
1
3
 
4
 
! Отговори
Тамън... преди 4 години
Да има работа за инженерите и докторите.