Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем

Проучване на Евробарометър пак ни отреди последно място
112
Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем
Снимка: Pixabay

Оказахме се сред най-малко позитивните в цяла Европа по въпроса дали сътрудничеството на ЕС за развитие ще помогне на бедните страни.

Малко повече от две трети (67%) от анкетираните в България казват, че помагането на хората в развиващите се страни е важно. Това е най-ниският дял в ЕС, сочи проучване на Евробарометър.

От данните на изследването става ясно, че почти 90% от гражданите на ЕС заявяват, че сътрудничеството за развитие е важно, за да се помага на хората.

За разлика от нас, повечето европейци възприемат положително тази политика на ЕС, които най-често се възприемат положително.

Три четвърти от европейците са съгласни, че ЕС следва да укрепи партньорството си с Африка и да увеличи финансовите инвестиции за създаването на работни места и осигуряването на устойчиво развитие и на двата континента.

Европейските граждани подкрепят работата за постигането на обща глобална програма за развитие в рамките на целите за устойчиво развитие.

На въпроса кои са основните предизвикателства пред развитието, гражданите подредиха по приоритети възловите цели за устойчиво развитие така: образование, мир и сигурност, вода и канализация, здравеопазване, продоволствена сигурност и селско стопанство, икономически растеж и заетост и права на човека.

Над 70% от гражданите на ЕС заявяват, че финансовата помощ е ефективен начин за справяне с незаконната миграция и също толкова голяма част изразяват съгласие, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни допринася за намаляване на неравенството в тези държави.

Същият процент европейци смятат, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни е ефективен начин за засилване на влиянието на ЕС по света.

Почти половината (49%)от всички анкетирани в България обаче смятат, че борбата с бедността в развиващите се страни трябва да бъде сред основните приоритети на ЕС, докато според 38% това трябва да е задължение на националните правителства.

Почти две трети (64%) от българите мислят, че частните компании следва да играят важна роля за устойчивото развитие на развиващите се страни.

Респондентите в България са вторите, след естонците, които не смятат, че справянето с бедността в развиващите се страни е в интерес на ЕС (65%).

Също така българите смятат, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни допринася за по-спокоен и по-справедлив свят (64%).

Малко над шест от десет (61%) са съгласни, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни е ефективен начин за намаляване на неравенствата в тези страни.

Въпреки това, 15% мислят, че трябва да се инвестират повече средства в подкрепа на развиващите се страни, докато 37% смятат, че трябва да останат на същите нива, а 22% смятат, че трябва да намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
20
 
! Отговори
дид преди 4 години
До БПФДа си чул Китай да е бил заграбен? Белгия, Холандия,Франция,Италия - все страни, които навремето ограбиха Африка.Явно нямаш никаква представа, колко местни избиха Белгия и Холандия в Африка...
70
2
 
13
 
! Отговори
приказка преди 4 години
болен здрав носи
69
2
 
41
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Населението на Африка е колкото китайското на 4.5 пъти по-голяма територия и с по-голям процент плодородни земи. Въпреки това гладен китаец няма, а тия все са гладни и бедни - и реват някой да им помага !!! Ама то е така като само лежиш под баобаба и се размножаваш като мишка. Нищо не трябва да им се дава - да копат, вместо да лежат.Ако хванем да разменим населенията на Китай и Африка, след 50 години Китай ще е гето, а Африка - неоспорим световен икономически лидер във всяко отношение.
68
3
 
8
 
! Отговори
Да, пичаго преди 4 години
на отговарящия за цензурата пиша, щото ми избега коментара. Надявам се и тебе и шефа ти боко първо да ви наебат, а после да ви резнат зелките. Само да ги пофинансираме малко, за да се умножат още повече
67
9
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Българинът не е расист, просто не обича да помага... ахаха. След 20 дена заминаваме за Етиопия. Ще ходим на юг, по долината на река Омо, където живеят племена. Също и в раста-селището, подарено от Хайле Селасие на джамейканците.
66
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Нищо де, скоро Африка ще почне да инвестира у нас... ние като се дърпаме, те не се дърпат.
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво да инвестираш в Африка?Белите хора отдавна са го измислили -НАСА се чудят как да докарат астероид на стойност няколко трилиона трилион долара.Вие копайте у Африка и чакайте мамунката да стане човек.Ше почакате его е къде е още има няма 200 хиляди години.
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами така е. Самозабравихме се от непрекъснато оплакване и егоизъм. Съвсем човешки облик загубихме. Затова и държавата е на този хал. Всеки сам за себе си, и го направихме това отношение към нещата норма.
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ДЪРЖАВА ЧИИЙТО ПОЛИТИЦИ СА ИЗДИГНАЛИ ВЗЕМАНЕТО НА ГОТОВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ В ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИНВЕСТИРАТ И ВСЕКИ ИМ ПРЕЧИ.
62
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛ СВЯТ ИНВЕСТИРА ДНЕС В АФРИКА. САЩ, ЕС, РУСИЯ, КИТАЙ.БЪЛГАРИТЕ ЕСТЕСТВЕНО СЕ ДЪРПАТ, ОТДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баламаЗа бедните просяци българи пак ли трябва някой да дава пари? Да не би да ги мързи да работят?
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИНА Е *** МОЖЕ САМО ДА ПРИБИРА ЧУЖДИ ПАРИ
59
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те от ЕС какво очакват българския меркантилен мозък да проумее че става дума за зони на влияние и контрол на ресурси ли.Китай ей с такова полагане изкупи полови Африка и и ползва ресурсите на безценица тъй че става дума за нещо от което ЕС и страните му ще забогатеят но де толкова мозък в българската тиква.Тя мисли само как да си напълни тръбуха без да плаща, все не и стигат парите и няма наяждане и все някой друг и е виновен за това което е тиква проста.
58
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презервативи и стерилизация трябва не помощи.Няма кво да ядат умират ама порноклубчето не спира.Сефтето го правят на 12 год понякога и по-рано и от там насетне докато му става оная работа само купува момичета и ги праи бременни.Като се позхабят си купуват нови момичета струват колкото една крава.Лично съм говорил с човек от там.Една хубавка жена с добра фигура ,кожа и гърди струва колкото скъпа крава 2000-3000 долара. Давайте им още пари от вас парите от тях гладуващите деца.До безкрай..
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди година бях чел и останал много изненадан ,че заплатите в 20тина Африкански държави са по-големи от тези в Сърбия!!!А,ние знаем ,че заплатите на западните ни съседи са почти колкото нашите!Така,че струвами се Африка трябва да помага на България!
56
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгнали да питат най-бедните в Европа дали искат да дават пари на бедна Африка, хахахахах. *** смешките.
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво й е на Африка ,та ще е нужно да й помагаме?И тук хората да имат по 8-10деца ,мизерията ще е по-лошо от тяхната!
54
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са изчезващ вид - не виждам за какво трябва да се предоставя помощ! По скоро в Европа има нужда от това...
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те като са изостанали на 10-20 хиляди години от останалия свят, колкото и да им дадеш нищо няма да се промени.
52
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къдя на къдя бе?