Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем

Проучване на Евробарометър пак ни отреди последно място
112
Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем
Снимка: Pixabay

Оказахме се сред най-малко позитивните в цяла Европа по въпроса дали сътрудничеството на ЕС за развитие ще помогне на бедните страни.

Малко повече от две трети (67%) от анкетираните в България казват, че помагането на хората в развиващите се страни е важно. Това е най-ниският дял в ЕС, сочи проучване на Евробарометър.

От данните на изследването става ясно, че почти 90% от гражданите на ЕС заявяват, че сътрудничеството за развитие е важно, за да се помага на хората.

За разлика от нас, повечето европейци възприемат положително тази политика на ЕС, които най-често се възприемат положително.

Три четвърти от европейците са съгласни, че ЕС следва да укрепи партньорството си с Африка и да увеличи финансовите инвестиции за създаването на работни места и осигуряването на устойчиво развитие и на двата континента.

Европейските граждани подкрепят работата за постигането на обща глобална програма за развитие в рамките на целите за устойчиво развитие.

На въпроса кои са основните предизвикателства пред развитието, гражданите подредиха по приоритети възловите цели за устойчиво развитие така: образование, мир и сигурност, вода и канализация, здравеопазване, продоволствена сигурност и селско стопанство, икономически растеж и заетост и права на човека.

Над 70% от гражданите на ЕС заявяват, че финансовата помощ е ефективен начин за справяне с незаконната миграция и също толкова голяма част изразяват съгласие, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни допринася за намаляване на неравенството в тези държави.

Същият процент европейци смятат, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни е ефективен начин за засилване на влиянието на ЕС по света.

Почти половината (49%)от всички анкетирани в България обаче смятат, че борбата с бедността в развиващите се страни трябва да бъде сред основните приоритети на ЕС, докато според 38% това трябва да е задължение на националните правителства.

Почти две трети (64%) от българите мислят, че частните компании следва да играят важна роля за устойчивото развитие на развиващите се страни.

Респондентите в България са вторите, след естонците, които не смятат, че справянето с бедността в развиващите се страни е в интерес на ЕС (65%).

Също така българите смятат, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни допринася за по-спокоен и по-справедлив свят (64%).

Малко над шест от десет (61%) са съгласни, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни е ефективен начин за намаляване на неравенствата в тези страни.

Въпреки това, 15% мислят, че трябва да се инвестират повече средства в подкрепа на развиващите се страни, докато 37% смятат, че трябва да останат на същите нива, а 22% смятат, че трябва да намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв им е проблема на африканците сами да се развият?
30
9
 
1
 
! Отговори
Най-накрая преди 4 години
Мдам... ирландците Елеонора, Мариан и Илия.
29
0
 
12
 
! Отговори
Дог Иит Дог преди 4 години
Даването трябва да е правопропорционално на заплатата както данъците във Франция.Нали от тях се учим за Българите по 50 ст. от заплатата за Магарини и Ишиаса по 10к еврака.Така е справедливо.Голяма заплата големи одръжки.
28
2
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Само че сводниците се оказаха ирландци.
27
12
 
0
 
! Отговори
Най-накрая преди 4 години
Най-накрая хубава новина, под която да можем да си хейтим на воля африканците..... днес с тоз камион и беге-сводниците в Англия.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер сега ще наливаме пари за да отглеждаме разни мързеливи и прости афроутайки, все едно тук си имаме малко - абе важното е НПО бизнеса да върви.
25
2
 
18
 
! Отговори
Америкън Ембъси преди 4 години
Бълария няма пари за Африка ние тука храним достатъчно Факултетовци.Ако ЕС настоявабда го напускаме.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че от какъв зор да им давам пари на тези бе?
23
2
 
28
 
! Отговори
Крупен работодател преди 4 години
И в един момент ще станат толкова много гладни и толкова малко работещи че човешката цивилизация ще изчезне.Ай сик тир.Напълно безсмислено действие.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансовата помощ в бедните страни се краде от властите там и не достига до хората. Така беше и тук, когато П.Симеонов продаваше помощите, вместо да ги раздава. Не случайно българите не са ентусиасти.
21
2
 
28
 
! Отговори
Чичолина преди 4 години
Държави като Франция и Англия кара другите да дават пари на бившите им колонии докато те изсмукват ресурсите им и уран за атомните си централи а ние кво печелим.Ми нищо ай сик тирДа дават само те.
20
2
 
37
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Парадокса на помощите за АфрикаПращат им помощи, че са много и гладни... Те се пъпкуват като невидели... И гладните се умножаватОще повече помощи... Още повече гладни... И така безкрай
19
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Как да сме съгласни, като сме най-бедната страна в ЕС?! Сега отивам на работа, работя за 560 лева на месец, които даже не ги взимам, въпреки че полагам нощен труд! Съчувствам на Африка, но няма как да им помогнем, като парите не ни достигат за храна и лечение! За почивки и екскурзии дори не си помисляме!
18
13
 
5
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
Трябва да имаш за да можеш да дадеш. Не ви обвинявам, че нямате.
17
9
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
АМА, ТОЙ И ПУТИН ШЕ ИМ ПОМАГА...!!! СИГУРНО ШЕ ИМ ПРАТИ ОРЪЖИЕ...... ОТ НАЙ-МОДЕРНОТО.... ХАХАХААААА....!!!
16
0
 
24
 
! Отговори
Враг пред портата преди 4 години
Брюкселските търтеи крадат като африканските си събратя Мугабе и така нататък.Затова викат дайте да дадем ами дайте бе Юнкер Магарини Тудк Урсула дайте имате заплати от по 30 к евро на месец а не правите нищо.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем"Ха, да бе! Само Африка ни липсва да храним!
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къде на къде?! Който е ЗА да плаща,но да стане по именно като си За плащай,като не си не плащай. Една шепа *** сега ще източва БГ в ползана разграбената от запада Африка,не стига,че запада ни измуква заедно с неговите марионетки тук,,но и Африка-
13
2
 
35
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Европейците днес - никой не ги пита Стига лъжи - Европейците ги направихте най-големите балъци - дойни крави - за всякакви множащи се безразборно подвидове.Това няма да свърши добре - който сее ветрове - ще пожъне бури!Европееца е принуждаван да "се смести"... Но "дядовата ръкавичка се пука по шевовете"Прагматичния и изстрадал българин - има трезвата преценка - която реещите се в розЕвите облаци - брюкселски търтеи отдавна са загубили!
12
1
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не давам пукната пара за Африка, както и Африка не дава за България!