Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем

Проучване на Евробарометър пак ни отреди последно място
112
Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем
Снимка: Pixabay

Оказахме се сред най-малко позитивните в цяла Европа по въпроса дали сътрудничеството на ЕС за развитие ще помогне на бедните страни.

Малко повече от две трети (67%) от анкетираните в България казват, че помагането на хората в развиващите се страни е важно. Това е най-ниският дял в ЕС, сочи проучване на Евробарометър.

От данните на изследването става ясно, че почти 90% от гражданите на ЕС заявяват, че сътрудничеството за развитие е важно, за да се помага на хората.

За разлика от нас, повечето европейци възприемат положително тази политика на ЕС, които най-често се възприемат положително.

Три четвърти от европейците са съгласни, че ЕС следва да укрепи партньорството си с Африка и да увеличи финансовите инвестиции за създаването на работни места и осигуряването на устойчиво развитие и на двата континента.

Европейските граждани подкрепят работата за постигането на обща глобална програма за развитие в рамките на целите за устойчиво развитие.

На въпроса кои са основните предизвикателства пред развитието, гражданите подредиха по приоритети възловите цели за устойчиво развитие така: образование, мир и сигурност, вода и канализация, здравеопазване, продоволствена сигурност и селско стопанство, икономически растеж и заетост и права на човека.

Над 70% от гражданите на ЕС заявяват, че финансовата помощ е ефективен начин за справяне с незаконната миграция и също толкова голяма част изразяват съгласие, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни допринася за намаляване на неравенството в тези държави.

Същият процент европейци смятат, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни е ефективен начин за засилване на влиянието на ЕС по света.

Почти половината (49%)от всички анкетирани в България обаче смятат, че борбата с бедността в развиващите се страни трябва да бъде сред основните приоритети на ЕС, докато според 38% това трябва да е задължение на националните правителства.

Почти две трети (64%) от българите мислят, че частните компании следва да играят важна роля за устойчивото развитие на развиващите се страни.

Респондентите в България са вторите, след естонците, които не смятат, че справянето с бедността в развиващите се страни е в интерес на ЕС (65%).

Също така българите смятат, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни допринася за по-спокоен и по-справедлив свят (64%).

Малко над шест от десет (61%) са съгласни, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни е ефективен начин за намаляване на неравенствата в тези страни.

Въпреки това, 15% мислят, че трябва да се инвестират повече средства в подкрепа на развиващите се страни, докато 37% смятат, че трябва да останат на същите нива, а 22% смятат, че трябва да намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подпомагаш ги, развиват се, даваш им машини к технологии и накрая ти казват, че си колонизатор и щи распорят нежните половинки. Айде моля ви се...
50
3
 
27
 
! Отговори
балама преди 4 години
А, за бедна България, така, някой лев.
49
2
 
15
 
! Отговори
ined преди 4 години
Българите не са "не съвсем" да се дават пари на африканците като и за тях няма, а "съвсем не" което не е същото.
48
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно за Африка ми беше първата мисъл, когато се запитах защо търпя всичко това на работа.
47
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е да се източат няколко милиарда от данъците плащани от розовия зомбигей европеец тръгнал да оправя целия свят - много изпростяха нещата последните години.
46
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ли да им помагам който бачкам на три места за да си отгледам децата. Сутрин от 6 часа до 12 работя на стрителен обект опъвам инсталация. Следобяд от 13 часа до 19 ремонтирам автомобили в сервиза. Вечер от 20 до 00 часа правя коктейли на пиндурите. Значи аз мога да се гърбя а те немогат но пък за сметка на това праеят деца на конвейр. Ай Сиктир бе.
45
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците да им помагат сега те са колониалистите в Африка.
44
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките полезни изкопаеми на Африка са безполезни без технологии голям праз, че имат диаманти като не са знаели какво да ги правят докато европейците не са им намерили приложение.
43
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси нагласеното фейк проучване - поредната доза мозъчна промивка. Дай ми пари да ги оправя миличките изстрадали африканци, ама че 90% от парите потъват в джобовете на нпо гуру шамани не е важно.
42
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен доколкото ми е известно плащам данъци за да си оправя държавата, не да оправям чужди.
41
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им понакъсаме малко пари от дърветата и да им ги пратим да си ги харчат. Ние от там ги взимаме.
40
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Африка бедна ли. А кои я направиха бедна кои и ограбиха златото диамантите. Чия Колония беше. Тези които я ограбиха и унищожиха подобно на нас да върнат всичко заграбено и Африка няма да е бедна.
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им даваме пари за да може Мугабета и Аминовци да си подържат автопарковете и именията. В Африка черни екплоатират черни от хилядолетия в някои страни и до ден днешен съществува робствто и това си е техен проблем.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И какъв им е проблема на африканците сами да се развият?"3000 години са им проблема, като на анадолците...
37
1
 
33
 
! Отговори
дедо ви преди 4 години
Оцеляването на гладния си е негова лична задача. На мен пари и храна някой дали се се заинтересувал да ми дава? Бачкам като куче и това е ,нямам избор. Не че не искам и да лежа на социал,да усвоявям едни суми да пия бира и правя деца по цял ден!
36
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мене като ми трябват пари работя.
35
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пращаме яко кинта, че да не идват насам.Ама те изяждат и изпиват всичко, наплодят се двойно и тройно, пък пак насам идват... Каца без дъно!
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига, че милиони от Африка са на социал в ЕС и източват системата, но трябва и тези в Африка да се хрантутят от европейците.
33
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този прираст и устойчива мизерия в Африка, би помогнал само масиран ядрен удар.Раздаването на пари, за да ги образоваме и да ги държим там, никога не са били работещо решение, защото просто хората там толкова си могат. Да ги изхранваме като домашни любимци само ще ускори тяхното главоломно размножение, докато не започнат да преливат и да ни заливат.
32
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви пари за тази излишна биомаса. Няколко поколения безделници израстнаха там и само се плодят като зайци. На какво ги учиш като им даваш пари за нищо?