Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени

Германският канцлер не смятала, че ще управлява толкова дълго
22 ное 2019 19:50,
93
Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени
Снимка: Reuters

Никога не съм си представяла, че толкова дълго ще бъда във властта, но има още работа за вършене, заяви германският канцлер Ангела Меркел от трибуната на конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Меркел каза това точно 14 години след като стана канцлер. Тя напомни на делегатите на конгреса, че от 2005 г. германските консерватори са намалили безработицата до рекордно ниски нива и са се справили с последиците от световната финансова криза.

Канцлерът изтъкна обаче, че при новите предизвикателства като борбата с климатичните изменения и дигитализацията, партията трябва да гледа към бъдещето и да се справя с напрежението, провокирано от руската агресия и търговските спорове със САЩ.

Трябва да намерим решения за утрешния свят, подчерта Меркел, според която ХДС е партията на силния политически център на Германия.

"Искам да продължа да работя за това като канцлер", изтъкна тя.

Сочената за приемник на Меркел на канцлерския пост и лидер на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, че злословенето по отношение на ръководеното от ХДС правителство може да се отрази негативно на изборните резултати на партията, предаде ДПА.

Това не е успешна стратегия за предизборна кампания, каза Крамп-Каренбауер на конгреса в Лайпциг. Тя изрази уважението си към Меркел, изтъквайки, че 14-те години на нейното управление са 14 добри години за Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"НАТО е отбранителен съюз по договор!"Ти северна корея е нардна демократична република.
78
0
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени. И да си отвори екологичната тръба за Путин- северен поток 2. Въпреки протеста на Тръмп
77
3
 
5
 
! Отговори
Моше преди 4 години
Меркелица никога не си представяла че ще е толкова време на власт ....... ще стоиш на пангара докато еврейските ти господари не кажат . Доказала си че си послушна и изпълняваш всяка заповед. Също като младия ти колега Макарончо . Все още има много "арабски и африкански "рефюджис" да посрещате ..... все още има много за ограбване от останалите присъединени държави ..... все още има много бели европейци обичащи родината си , които трябва да бъдат превърнати в ислямизирани *** и толерасти .
76
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Вова вече спре в Донбас.
75
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73,73:Твоя Вова може да спре при мумията в мавзолея !
74
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ми пееш Пенкеле,кой ли те слуша.Виж ако нещо предприеме,тогава вече Вова няма да спре в Берлин а ще стигне до Лисабон и триумфално ще влезе в Лондон.Щото ЕС се разшири,благодарение на Русия.Те англичаните затова се готвят да напуснат ЕС,щото тия недоразумения като Макрон,Меркел,Туск и нашия хубосник,взеха много силно за дърпът опашка на мечока.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ми пееш Пенкеле,кой ли те слуша.Виж ако нещо предприеме,тогава вече Вова няма да спре в Берлин а ще стигне до Лисабон и триумфално ще влезе в Лондон.Щото ЕС се разшири,благодарение на Русия.Те англичаните затова се готвят да напуснат ЕС,щото тия недоразумения като Мскрон,Меркел,Туск и нашия хубосник,взеха много силно за дърпът опашка на мечока.
72
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел държи в шах Путин, чрез животоспасяващия за него Северен поток 2 !...а мъцна, а му врътнала кранчето.
71
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския Гулаг е агресор !...две мнения по този въпрос няма.
70
2
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
А по време на тая глyпава реч, баба Меркел разтресе ли се по навик ?
69
2
 
19
 
! Отговори
УХА преди 4 години
ТО И ХИТЛЕР ГИ ДРЪНКАШЕ ТАКИВА НЕБИВАЛИЦИ И ВКАРА В ГРОБА МИЛИОНИ ЧОВЕЦИ
68
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократично избрана диктаторка. Напълни Европа със скакалци и обра работната ръка на източноевропейските държави, като преди това им съсипа икономиките.
67
3
 
20
 
! Отговори
Лоу Даун преди 4 години
Справяне с руската агресия по немски....Купуваме им газа пълниме им гушките строиме Северни Потоци заобикаляме "партньорите" в ЕС и Нато.Доставяме оборудване и турбини Сименс в Крим и тн.Немското примитивно двуличуе е безгранично.Самото существуване на този тумор наречен германия е най-голямата грешка в историята на човечеството досега.
66
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не е очаквала да е канцлер толкова много, въпросът й може много бързо да се уреди. Не е проблем да я изпратят.С камъни. Тя си го е заслужила, така че да не се кахъри много.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кажете де? Кога Русия ни е давала пари и ни е подпомагала след прехода? Никога."Така си свикнал с поза партер...Защо въобще някой трябва да ти дава нещо, що за подчинен манталитет
64
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е нашия евтин Южен поток,от който България щеше да си печели над 500 000 000 нА ГОДИНА и да има евтина газ?Къде я видяхте тази руска "агресия"?Къде?В северен поток ли?Целите Балкани дължат свободата и независимостта си на Русия,на нас нищо лошо не ни е направила Русия.
63
3
 
33
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
а как да се справим с климактериума на дъртата комсомолка
62
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на тази и се бъгна чипът в тиквата.
61
1
 
2
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
До АнонименКой ти даде пари Бе!?, търбух,,,,,,,
60
3
 
27
 
! Отговори
Нема Шанс преди 4 години
Ще се справи с евентуална агресия от страна на руснаците и климатичните промени, колкото с менопаузата (климактериума) и старческия тремор