Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!

Неговата Консервативна партия печели абсолютно мнозинство
13 дек 2019 10:52, Елка Василева
100
Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън заяви , че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари, след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

"Ще осъществим Brexit навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би", обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон.

Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система, добави премиерът, цитиран от ТАСС. Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Brexit.

Още по темата

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън печели абсолютно мнозинство в британския парламент, след като преодоля прага от 326 места от общо 650 в Камарата на общините, според първите официални данни, съобщиха Франс прес и ДПА.

След преброяване на гласовете в 605 избирателни участъка торите разполагат с 330 депутати. Основната опозиционна Лейбъристка партия получава 200 места, след като загуби десетки от консерваторите в традиционните си крепости в Северна и Централна Англия.

Продължава броенето на бюлетините в още 40 избирателни участъка. По оценки на телевизия Скай Нюз консерваторите имат всички шансове да получат комфортно мнозинство от 358 до 368 места, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Pff 42Добре че навреме се махнах от кенефът UK.........Изтекъл си като най-можещия бъларски субект цопнал в дупката на "мъдростта"!
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Pff 42Добре че навреме се махнах от кенефът UK.........Изтекъл си като повечето плиткоумни българи цопнали в дупката на "мъдростта"!
61
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 4 години
Eu izhvarlia angliiskia ezik ot upotreba.--------------Недей да ме плашиш така, аз тъкмо научих езика след 10 г усилия го усвоих и говоримо, така че сега говоря английски по -добре от бълг... по -добре да бягам в UK, ако.EU ще сменят езика! Но не вярвам да наложат френски или немски.... английският ще продължи да е официалният говорим и писмен език в света!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееееей доживях Брекзит!!!: )
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от най-голямите посолства в Лондон е това на Южна Африка, на пъпа на Трафалгарт Скуеър! Абе българина е непретенциозно плитък откъм исторически факти самостоятелен балкански фантазьор.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58По време на апартейда агнличаните и амерканците също са враждебни към южна африка и налагат оръжейно ембарго.........Какво оръжейно ембарго след като Южна Африка сама произвежда сумай ти оръжие! Пишеш за събития от 1900 година. Ф Деклерк беше дупе и *** с Тачър която нарече Нелсън Мандела терорист! Я сега виж в интернета случката със сина на Тачър и неговата дейност в Южна Африка!
57
3
 
18
 
! Отговори
anon преди 4 години
британците са пиявици... подли, надути въздух под налягане пиявици. без тях със тях е все едно...
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Англия, ... ... Юзна Африка са били винаги съюз без договор"За англия и южна африка грешиш. Те винаги са били врагове. Южна африка първоначално е била холандска колония и е била иазцяло бяла страна. Англичаните ги заробват чрез война и започват да внасят в страната милиони зулуси за евтина работна ръка. Те също и ъздават първите в историята концлагери. По време на апартейда агнличаните и амерканците също са враждебни към южна африка и налагат оръжейно ембарго.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Angliiski teroristi out eu!
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar Power 55Спокойно можеш да добавиш и Индия! Индия не е чак толкова близка с Англия! Индия е по близка с Русия отколкото с Англия.(въоражение) Независимо от това че някога е била колония не означава че политически са близки макър и без договор! В Англия по статистика живеят около 2 милиона индийци което е нищо от общото число 65 милиона души.
53
6
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен - 53 Спокойно можеш да добавиш и Индия !
52
1
 
19
 
! Отговори
7 преди 4 години
Ако ЕС продължава с този стил на делене на бедни и богати и не прави нищо за развитието на Източните страни положението ще става още по-критично - и други ще напескат . Ние какваполза имаме - направиха ни пазар , взехани децата , пробутват ни *** ...1
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt 51Само ще направя аналогия с завета на хан Кубрат.............Задръж си аналога! Англия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зенландия и Юзна Африка са били винаги съюз без договор! Българизмите ти нямат аналог с действителността специално за Англия!
50
1
 
18
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
БОН ШАНС , ДЖОНСЪН....ХА,ХА,ХААААААААА!САМО СИ ПЛАЩАЙТЕ РЕДОВНО ТАКСИТЕ И МИТАТА , КАТО ИДВАТЕ В ЕС!НЕ ИДВАЙТЕ БЕЗ ПАРИ!
49
5
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Излизането на Великобритания ще бъде добре дошло за Европейския Съюз.Напускането на която и да е било държава от EU не е добре както за държавата така и за съюза.Само ще направя аналогия с завета на хан Кубрат. Ако пръчката "Великобритания" се отдели от снопа "EU" то ще е възможно тя по-лесно да бъде пречупена. Но в същото време намалява здравината и на самият сноп "EU" и той ще стане по - уязвим.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52Завиждай, Завиждай. Само да знаеш колко е готино да имаш свободата да избираш къде да живееш. А ти завинаги ще си останеш в турската дупка и ще злобееш и квичиш от там :D......Няма как да не завиди!!!Само "турчин" може да завиди на български запек, а българин на българин с пръсти си помага!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51Завиждай, Завиждай. Само да знаеш колко е готино да имаш свободата да избираш къде да живееш. А ти завинаги ще си останеш в турската дупка и ще злобееш и квичиш от там :D
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дежурния поТурски *** скача и ***. Кой ще му даде пари?
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46Айдее, заработвай копейките, потурчо :D
44
7
 
5
 
! Отговори
Rusty преди 4 години
Излизането на Великобритания ще бъде добре дошло за Европейския Съюз. Мрънкането на англичанието дразнеше всички повече от 10 години. Това е глътка въздух за Европа и още по-голямо сплотяване на европейските държави за отпор на диктатурите Путинова Русия, Китай, Тръмп САЩ. Шотландия вече е готова за независимост. Англичаните да се оправят както искат. Вече ще са безгласна буква в световната политика. Добра новина наистина.