Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!

Неговата Консервативна партия печели абсолютно мнозинство
13 дек 2019 10:52, Елка Василева
100
Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън заяви , че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари, след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

"Ще осъществим Brexit навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би", обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон.

Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система, добави премиерът, цитиран от ТАСС. Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Brexit.

Още по темата

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън печели абсолютно мнозинство в британския парламент, след като преодоля прага от 326 места от общо 650 в Камарата на общините, според първите официални данни, съобщиха Франс прес и ДПА.

След преброяване на гласовете в 605 избирателни участъка торите разполагат с 330 депутати. Основната опозиционна Лейбъристка партия получава 200 места, след като загуби десетки от консерваторите в традиционните си крепости в Северна и Централна Англия.

Продължава броенето на бюлетините в още 40 избирателни участъка. По оценки на телевизия Скай Нюз консерваторите имат всички шансове да получат комфортно мнозинство от 358 до 368 места, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
10
 
! Отговори
до V преди 4 години
Глупости . Това е началото на края на GB. Mнозинство на всички националистически партии -Шотландия и Северна Ирландия тотално отсвириха консерваторите и DOP . Лондон, Оксфорд /интелигенцията / също. Гласуваха"за"масово работници, селяни, пенсионерите ... и милиардерите -които финансираха цялото театро около Брексит.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миличкият.Не е споменал в кой век на 31 януари.
21
7
 
10
 
! Отговори
Шотландски географ преди 4 години
Русия е Част от Европа ,а Шотландия не е .Шотландия е островна държава. За кво въобше се ходи на училище в тази територия ????????
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайСъщите тук ревахте яко против македонския референдум преди време. Хора си казали мнението, като не гласували ... ухаххахахаххахахахаххахахаххахаххахааххаахха
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Викаш, по добре като през СССР - Един вожд начело, с банда от подлизурковци, който са готови буквално да колят и бесят, само и само да омачкат народа, докато замяза на пихтиеста и безхарактерна маса, лесна за контрол. Ок.
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Русия е силна защото има множество бомби и бойна техника, но икономически й липсват перспективи. Какво има Русия? Газ? Супер, след 15 години ще се ползва ли газ?никой не е сигурен.
17
6
 
16
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Сега е време Уелс, Шотландия, Остров Ман, островите Гърнсли и Джърси, областа Cornwall, и разбира се Северна Ирландия и Ирландия, да вземат своето бъдеще, като съвсем различни етнически групи и територии, просто да се отделят и решат съдбата си сами, заедно с останалите европейски народи. Европа е твърде малка, за да се разделя всеки субект в нея, това водо до огромно влияние, на хигемоните, Русия, USA, Китай и арабския свят.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак не е огромно мнозинство. Дори в смешна страна като нашата, за подобни кеша искаме Велико народно събрание и 2/3 вот. Брекзит е проблемен, защото вота беше под 52% ЗА, при положение, че имаше палячовци, които казаха, че гласували ЗА, с цел да стреснат правителството.
15
6
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Това е нова ера за Европа .Без брюкселски рекет който отива за разни алкохолици ,за най некадърния изтребител правен някога юрофайтъра и за усвояване от близки корумпирани фирми . Без рекета към Брюксел Европа е много по силна и с Русия .Ква Европа без най силната европейска страна в полза на САЩ ???
14
9
 
19
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Налудничавият *** Б. Джонсон потвърждава само островния манталитет на Англия. Нека се отцепнат, пък после ще теглят последиците. Няма да има европейски държави, които да последват този отрицателен пример.Както гласи лозунгът над народното събрание в София "В обединението е силата"- "Together we stay strong" така и ще го почувстват всички англичани - били те "за" или "против" брекзит.
13
5
 
25
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Шотландците не мислят така! Нито искат този лъжец да взима решения вместо тях нито искат да излизат от ЕС. Английската *** ще си останат сами и ще си правят търговия с другата *** американците. Който се е хванал с Америка, хубаво не е видял! Дано и Уелс поискат референдум за независимост!
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е тяхно решение. Добро или лошо, не е зависило от нас, че толкова да го коментираме. В България като се състоя референдум, какво се промени?
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тска им било писано, за да се очовечат по-бързо. Чрез катарзис обаче, не на вересия.
10
3
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Каква ли глупост ще изръси след този резултат виртуоза Винету."Виртуозна))), както винаги.
9
8
 
11
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ми ние с голите *** трябва да сме в ЕС доде има полза - а полза до тук имаше. Сега рязко ще намалее - излиза донор 2 от ЕС. Винаги с Германия никога против Русия е верния лозунг. Най-добре за ЕС и България е Русия в ЕС.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее най после този индийски сериар ще приключи.Ще излизали били Аре чиба
7
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напускате и ставате НеОбединено кралство.Вън този троянски кон от ЕС.
6
5
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Тия нямам сили да ги мисля сигурно е, че ще се оправят въпроса е ние с голите зад ници за къде сме. Каква ли глупост ще изръси след този резултат виртуоза Винету.
5
6
 
29
 
! Отговори
Край преди 4 години
Когато политици не изпълняват волята на народа казана на референдум - заминават в канала на историята. Казвам народа - за нас това не се отнася. Нас политиците ни обявяват за глупави и ние глупаво им вярваме.
4
3
 
19
 
! Отговори
Иван преди 4 години
за новините от Англия , научаваме от ТАСС. А бе стегнете се , научете малко чужди езици! Нищо чудно че тия бягат от EU...