Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!

Неговата Консервативна партия печели абсолютно мнозинство
13 дек 2019 10:52, Елка Василева
100
Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари, като единно цяло!
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън заяви , че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари, след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

"Ще осъществим Brexit навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би", обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон.

Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система, добави премиерът, цитиран от ТАСС. Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Brexit.

Още по темата

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън печели абсолютно мнозинство в британския парламент, след като преодоля прага от 326 места от общо 650 в Камарата на общините, според първите официални данни, съобщиха Франс прес и ДПА.

След преброяване на гласовете в 605 избирателни участъка торите разполагат с 330 депутати. Основната опозиционна Лейбъристка партия получава 200 места, след като загуби десетки от консерваторите в традиционните си крепости в Северна и Централна Англия.

Продължава броенето на бюлетините в още 40 избирателни участъка. По оценки на телевизия Скай Нюз консерваторите имат всички шансове да получат комфортно мнозинство от 358 до 368 места, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕСГроздето е кисело, а? Спокойно!Още ще покиселее!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Добре си направил. И аз мисля да бегам от тая клоака скоро. Само мазохист би искал да живее тук
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На пpoстите и жалки европейски нацийки ще им светне един ден, че трябва да са в съюз, за да се пазят от хищническите сащ, Китай, Русия , Турция, ама ще е твърде късно тогава. Аман от комплекси за превъзходство и уникалност.
40
10
 
14
 
! Отговори
Pff преди 4 години
Ще цъфнат и вържат като излязат от ЕС.Да си в ЕС е супер. Пътувам си където искам в Европа спокойно, ползвам се със всички права, задължения и превилегии като гражданин на ЕС. Гледам какво става когато решат да дпйдат в Германия турци, сърби, македонци, босненции, руснаци, украинци и т. н. Добре че навреме се махнах от кенефът UK
39
0
 
9
 
! Отговори
пецата преди 4 години
сащ от много време иска да отдели невеликобритания и да я направи своя колония , докато те са в ес имат сила и стабилен гръб за да не бъдат узурпирани политически и корпоративно от сащ , сащ е един конгломерат от кръвожадни корпорации които живеят свой живот подхранвани единствено от алъчността на акционерите а те са един от друг по алъчни, така че този цирк им трябва за пред сащ , германия прави всичко за сдържането на англия да не излезе а джонсън и ко. са колаборационисти
38
2
 
16
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Да , обаче английският ще си остане официален език и задължителен за ЕС. Защо ли...
37
0
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Шлюxи в Шотландия е ядрената база на GB и уискито. Ако излязат все едно да си "отрежат ръцете".Ако излязат GB няма вече да съществува в сегашния си вид.
36
6
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Напускаш, дядовия ми.Много точно! GB никога няма да напусне EU, НИКОГА!
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващите напиуснали ще са Франция и Иалия. Франсетата само тряб ва по-скоро да гилотинират макарона и са готови.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28 Брекзит пак няма да има :) ама ти се надявай де
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си беше като втори референдум, който иска вън гласува за борко който не ... за другия. Дано да си го нахендрят едно хубаво сега
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия напусна Съветския съюз, а това е Втората европейска катастрофа, с напускането на Британия на Европейския съюз.Елцин избяга от Съветския съюз и поиска от Желю Желев да признае независима Русия.
31
15
 
1
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Споко до година има време русофилите да не се радват толкоз рано
30
6
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
От малък знам че е по добре да се обединяваш
29
0
 
13
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Реално погледнато сега е момента UK, да се разпадне, понеже Лондон е финансов гигант, който може да поддържа Англия, но държавите в обединеното кралство, печелят от износ, основно на житни и морски продукти, които идват в Европа. За Северна Ирландия и Ирландия, да не говорим, там отдавна трябваше да се обединят, сега ако има и граница между тях, нищо добро не ги чака, освен нещата, преди "Разпети Петък"
28
0
 
0
 
! Отговори
Шотландия е част. преди 4 години
От Европа. Под морето на Великобритания, има земя, която свързва острова с Франция.
27
1
 
16
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Аз какво ви разправям вече 2 години-Брекзит ще се случи. Къде са сега тези форумни политолози, които твърдяха че Брекзит няма да има? Даже паунда се устреми нагоре , интересно защо, нали трябва са потъва, според същите специалисти.
26
2
 
4
 
! Отговори
42 преди 4 години
Те шотландците от векове се отделят, ама все нещо не им достига. Единственият проблем ще е Белфаст. Но Uk и ЕЙРЕ ще си отворят свободна търговия, географията ще го наложи, а тогава Белфаст ще си трае.
25
2
 
12
 
! Отговори
42 преди 4 години
До 24Стара Англия гласува срещу някои деформации на днешния глобализъм и членството в ЕС. От членството в ЕС губят индустриализацията си и риболовния сектор, които като печалба превишаваха ползите от членството в ЕС.
24
2
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"след 15 години ще се ползва ли газ?"Някакви алтернативи?