В страните от ЕС има 3400 души заразени с коронавирус

Общо 70 страни в света са засегнати в различна степен
5 мар 2020 21:50, Елка Василева
39
В страните от ЕС има 3400 души заразени с коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

До днес в ЕС са установени 3400 случая на заразени с новия коронавирус, съобщи представител на Европейската комисия при изслушване пред комисията по здравни въпроси на Европейския парламент.

Той отбеляза, че на 13 февруари, когато бе първото извънредно заседание на европейските здравни министри заради разпространението на вируса, е имало данни за едва 44 заразени.

Още по темата

Според данните на ЕК най-засегната сред европейските държави засега е Италия, а сред най-пострадалите от разпространението на заразата по света са Китай, Южна Корея и Иран.

Общо 70 страни по света са засегнати в различна степен, сочи оценката на ЕК.

Комисията преценява заплахата за държавите от ЕС като "умерена до висока" и настоява предприеманите мерки срещу вируса да бъдат съразмерни и научнообосновани.

ЕК предлага да се помисли за законови рамки при въвеждането на карантина.

Представителят на комисията отбеляза, че засега Световната здравна организация не препоръчва ограничения в пътуванията и търговията.

Междувременно швейцарските власти съобщиха за първи смъртен случай в страната на заразен с новия коронавирус, предаде БТА. Става дума за 74-годишна жена, починала в кантон Во, Западна Швейцария. Тя е имала и хронично заболяване.

В Германия броят на заразените с новия коронавирус е нараснал през последните 24 часа със 109 до общо 349.

В Русия беше регистриран нов случай на зараза с новия коронавирус. Става дума за гражданин на Италия, дошъл в страната на 29 февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
10
 
! Отговори
333333 преди 4 години
До Анонимен 11 Само в Италия смъртните случаи са повече , отколкото тези в Иран А през последните 2 дни Германия , Франция , Испания , Швейцария случаите нараснаха с десетки пъти . Ако се запази тенденцията , ще продължат да се увеличават и смъртните случаи . За съжаление
15
15
 
3
 
! Отговори
Корун преди 4 години
Пенсионери, имам една лоша новина за вас: следавщата пенсия няма да я доживеете.
14
2
 
11
 
! Отговори
размишления преди 4 години
Като чета , тази страна отпуснала няколко милиарда за справяне с вируса , друга и тя няколко милиарда , а ние не можем 50 легла да осигурим в София . А ако се докаже случай , не знам как ще се справят особено провинциалните болници . Преобладаващо застаряващо население / най-рисковата група/ Лекари , мед сестри - около и в пенсионна възраст / пак провинцията/ . Абе дано ни се размине ,че направо хората ще са обречени . Нито пари има в държавата , нито кадри , нито инфраструктура
13
1
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
За коронавируса само контравирус C2Н5OH (домашна ракия) по 50 гр. всяка вечер
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Официалните данни за заразените няма как да са верни, защото много хора просто не ходят на лекар. Един колега тук в Швеция се върна от ски в Северна Италия с много висока температура, поседя си няколко дена вкъщи, пооправи се и толкова. Никакви изследвания. По принцип културата е такава, че за вирус не се ходи на лекар, освен ако няма усложнения. А всички други доказано заразени около 100 човека са със съвсем леки симптоми и си стоят вкъщи, не в болница, те са изследвани по собствено желание.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът трепе само китайци и иранци, враговете на краварите. Ние сме сейф.
10
1
 
16
 
! Отговори
222222 преди 4 години
Всички случаи по света - 97 980, починали - 3 355 ,излекувани - 54 124 . А 6 479 се водят като критични или тежки случаи Както бе отбелязано , ако е възникнал по естествен начин , със затоплянето трябва да отшуми епидемията . Ама ако е пипала човешка ръчичка , едва ли ще имаме този късмет А то май точно човешка ръчичка е работила по вируса . Дали нарочно , или без да искат го изпуснаха , едва ли някой ще си признае
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ,че Бойковите доктори не правят тестове за бременост,един положителен нямаше да има.
8
0
 
7
 
! Отговори
цифри само преди 4 години
В Китай уж позатихват нещата , само 160 нови случая В Италия явно сега влизат в разгара си - 769 за ден , общо 3858 , починали -148 , 414- излекувани . A около 22.02 имаха 1-2 случая , нещо му поизпуснаха там края . След това останалата част на Европа, се зарази от Италия преобладаващо . и Вече случаите в Европа надвишават 5 800 , починали - 162
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и короната се оказа генетична рекомбинация на сарс и спин с тия hiv нуклеотиди, вплетени изкуствено в РНК-то.
6
2
 
10
 
! Отговори
Генетика преди 4 години
Споко бе хора! Имаме изключително здрава имунна система и уникално оцеляващо ДНК. На Балканите притежаваме комбинирано ДНК на най-добрия, оцеляващия и променящ се според обстоятелствата генетичен материал. Всяка година караме и западните, и източните грипове. Издържаме на топло и студено, лекуваме се с билки и антибиотиците още ни действат. Ще се справим с вируса! Това да живееш на ктъстопът се оказа страхотно генетично преимущество.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ЕК предлага да се помисли"***! Ще мислите на оня свят; сега е време да се действа.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бюрократи. Няма да решат проблема. Ще го влошат. За да сиотпуснат после пари за справяне. ЕССР
3
2
 
32
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ако тестовете за корона вирус се правиха само във България,сега във целия свят щеше да е спокойно и без зараза
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дървените обръчи са най здрави
1
3
 
14
 
! Отговори
Глашатай преди 4 години
В България няма корона вирус.В България няма корона вирус. В България няма корона вирус.