Австрия вдига ограниченията, но без масови събития до 31 август

Хотелите и ресторантите ще работят след средата на май
18 апр 2020 10:45, Ния Христова
29
Австрия вдига ограниченията, но без масови събития до 31 август
Снимка: БГНЕС
Вицеканцлерът Вернер Коглер на Австрия заяви, че музеите в страната ще отворят врати в средата на май, но големите масови мероприятия остават под забрана до 31 август. Става въпрос за големите градски празници и музикалните фестивали.
 
От 14 април Австрия започна постепенно да отменя въведените ограничения и мерки срещу коронавируса. Малките магазини с площ до 400 квадратни мерки възобновиха работа. Както и магазините за строителство и градинарство. Магазините обаче са задължени да контролират броя на посетителите, а също да следят дали посетителите са с маски и спазват дистанция.
 
За момента се планира през май да отворят и останалите магазини, търговски центрове и фризьорски салони. Хотелите и ресторантите ще възобновят работа след средата на май. До 1 май ще действа препоръката срещу излизането извън дома.
 
Канцлерът Себастиян Курц предупреди, че при необходимост ще върне ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пълен наивник може да вярва че в 85 милионна Германия има само 5000 умрели от вируса!Нали ако кажат истинската бройка и трябва да си блокират икономиката до 2022 година!Същото е и в другите западноевропейски държави!
15
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедната територия е предварително разорена от ГЕРБ вируса. Короната е като мана небесна в сравнение.
14
3
 
4
 
! Отговори
Уевски преди 4 години
Кото искат да правят само спорт да няма никъде футбол или се връщаме в клас1
13
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 12Броят смъртни случаи в Австрия са един на 21 хиляди средно.Докато броят смъртни случаи в България са един на 171 хиляди.А кажи ми сега къде е по-зле положението?И с какво тези гестаповски мерки наложени от Бойко са оправдани?
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 12В Австрия маските са задължителни само в магазините и затворените пространства.Освен това гледах видео в интернет от Австрия където на входовете на метростанции един човек РАЗДАВА маски на всеки който влиза!Докато нас ни карат да си ги купуваме и да ги носим навсякъде!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦСКАНе са затворени музеи и ресторанти???? Няма ограничения за излизания и разходки??? Но защо ли изобщо се хабя, простотията е непобедима за съжаление!
10
13
 
7
 
! Отговори
ЦСКА преди 4 години
Кой спрял османците при Виена? Може би австрийците? Такава глупост си написал, че чак ми е неприятно да те просвещавам, особено днес на православната велика събота.Относно мерките и плана, ами няма причина за сравнение. У нас това, което в Австрия отварят никога не е било затваряно. Ама важното е да мрънкаме.
9
7
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Русофил съм, но когато Западът дава добър пример на цивилизация и истинска демокрация няма как да кажа на бялото - черно.Ето, това е Европа ! Австро-унгарската империя ... Цивилизация от векове !Тук Барба Ганьос видя възможност в епидеията да възседне народа си и няма слизане.Докога бе, джанъм ?!Не се ли сещаш как свършват всички диктатори ?Язди ни достатъчно 10 години.Не се ли насити на власт и на пари, бе селянино ?!Не ти ли стигат ?!Дай малко въздух на народа. Дай малко свобода !
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Канцлерът Себастиян Курц предупреди, че при необходимост ще върне ограниченията."Концентрирайте се върху последното изречение.Давам им 2 седмици преди да се върнат в старото положение.А това с хотелите ми звучи абсурдно.Как ще отваряш хотелите бе ЛУД ?!
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и смели народи в Европа, припомням кой е спрял османците пред Виена.
6
3
 
15
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
До 5, в Германия маските не са били и не са задължителни, магазините за строителство и градинарство не са били затваряни, а от понеделник отварят всички под 800 кв.м, демек два пъти по големи от австрийските. От след 1 седмица и една част от училищата и градините отварят. Данните сочат, че пика в Германия беше към 27.03-02.04, което значи, че няма нищо общо с каквито и да е мерки, защото те не действат за 10 дни. След 5 години да се сравни смъртността от 2015 до 2025 да видим реалните данни.
5
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
Българската работа ще стане като в поговорката "видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака".Българските р0б0владетели с хотелчета и ресторантчета само това чакат .
4
4
 
12
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Очакваме масови протести и бунтове сред австрийците. Или не?
3
6
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Да видим какво ще стане и дали номера ще мине.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия и задължителните маски, бяха задължителни само в магазина, и то при положение, че магазинът ги осигурява! Не като при нас да изкупуваме продукцията на бокича от наши данъци по 3.50. Сега пак ще изкопират накриво нещо. Вероятно ще си пусне мачлетата и своите фирмички , а останалите да чакат да падне тавана на лятното кино!
1
2
 
43
 
! Отговори
Управляващите! преди 4 години
Обяснете на нашите индопакистанци, че до 31 август не бива да организират роднински гуляи по повод на това, че са си продали щерките за "булки".Те на това му казват сватба.