Жертвите на насилие по време на COVID-19 с "Маска-19"

По време на пандемията насилието зае внушителни размери
28 апр 2020 22:42, Петя Славова
19
Жертвите на насилие по време на COVID-19 с "Маска-19"
Снимка: БГНЕС

Сдружението на фармацевтите в Гърция участват в европейска кампания за борба срещу семейното насилие, съобщи МИА.

"Ако си жертва на семейно или сексуално насилие, ела в аптеката в твоя квартал и поискай маската, която ще ти спаси живота. Поискай "Маска-19", гласи постер на сдружението. Това ще бъде сигнал за фармацевта да се обади на телефон 15900.

Кампанията "Маска-19" е насочена срещу семейното насилие и злоупотребата срещу жени и деца, тъй като по време на пандемията на COVID-19 семейното насилие достигна застрашителни размери.

От сдружението на фармацевтите обясняват, че жертвите често се колебаят или се страхуват да сигнализират в полицията или на дежурния телефон за проявите на насилие, защото по време на карантината жертвите живеят постоянно с насилниците. Затова те бива насърчавани да се обърнат за помощ аптеките в своя квартал, като се предполага, че се познават добре с фармацевтите.

От сдружението смятат, че трябва да се използват близките отношения, които хората поддържат със своите фармацевти, които се обръщат към тях по повод всякакви здравословни проблеми.

Те искат да помогнат и да окуражат жертвите на семейно насилие да използват международния код „Маска-19“ при разговор с аптекарите. Те, от своя страна, имат за задача отговорно и дискретно да им обяснят, какво трябва да направят или да оставят данните си, за да бъдат информирани надлежните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Егати схемите.
17
0
 
2
 
! Отговори
Жертва на насилие преди 4 години
Ами да - лесно е. Вземаш си чукалата и си тръгваш. Иначе ставаш поредната жертва в статистиката. Аз също избягах - сама и без чужда помощ. Най-лесно е да седиш и да мрънкаш как не става. Ако още бях седяла вероятно щеше да ме убие. Та да... подстрекавайте ги да си седят с насилниците и колко трудно е да си тръгнат. После пак ще ги четем във вестниците - поредните убити жени.
16
4
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Женките от време нъ време тряаа а бъдът побийвани от жа ти са качът на главътъ.В тва няаа нищо лошу.От сами те си търсят мариза,щот могу говорят.И повече еб,е в гза и стаат кротки и послушни.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още колко работи не са нормални, но за тях никой и не гъква.Не е нормално жена ти да ти устройва сцени всеки ден и да те обвинява във всички грехове на свта, но това никъде не го пише. Не е нормално тъщата да ти звъни по два пъти на ден да провери как е златото й, но за това няма да прочетете никъде.Списъкът е доста дълъг и няма да ми стигне цяла книга, да ги изброя.А после се чудели откъде аджеба идвало насилието... Идва от мaйнатa Ви.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво семейно насилие? Нали ни дресираха, че имало домашно насилие?Това семейно насилие от кой вид е?Семейни може да са ценностите, но семейно насилие ми звучи като системата всеки, срещу всеки, постоянно насилие....наистина сте жалки ***, тиражирайки тези самоделки.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нормално мъж да бие жена си или която и да е жена. Ако искаш да се биеш, запиши се на бокс или *** в селската чалготека. Бил съм удрян и шамаросван от жени /приятелки, майка ми/, но не е трудно просто да се предпазиш и да блокираш ударите. Ако мъжа ви ви бие, значи трябва да предприемете мерки. Ако вие биете мъжа си - и такива жени има, знам го опит, замислете се над концепцията за равенство и какъв смисъл влагате в това понятие.
12
4
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
И в момента си има закони. Феминистките искате привилегии, а не равенство.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викаш малко им е че си дават живота за да родят ***?никога не са били равни,за да са такива е редно да знаят за да имат избор.закона трябва да ги защитава ,сиреч трябва да е суров!това е най малкото което може да се направи!
10
3
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
И в момента насилието е наказуемо. Лесбийките от НПО-тата искате да прокарате широки и двусмислени текстове в законите, за да съдите мъжете за щяло и нещяло. Например вие говорите освен за физическо и сексуално насили така и за вербално, емоционално, финансово насилие. Секстормоз пък са дори мимиките, погледите, жестовете и докосванията от всякакъв род. Така е според ИК. Как сте ни равни, а не можете да се грижите сами за себе си и да се реализирате без специални закони, квоти и т.н.?
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се въведе тежък закон за насилници на жени.защото дамите плащат най високата цена за да живеят в извратената ни цивилизация...и това е много тъжно!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да беше толкова лесно решението! Да, "тръгни си!" е хубав съвет, но не винаги приложим.Често жертвата е изолирана от близки, няма пари ( не и е позволено да работи), а има и вариант "ако си тръгнеш ще убия семейство ти", " никога няма да си видиш децата отново" и т.н. Малко ли жена бяха убити от съпрузите си точно когато са направили опит да ги напуснат? Така, че не става само със съвети.
7
2
 
12
 
! Отговори
Жертва на насилие преди 4 години
Много мъже са били насилници и преди карантината, но глупавите жени все си намират оправдания, за да не си тръгват. Сега като са затворени 24 часа е много ясно, че тоя ще превърти тотално и това е в цял свят. И кой им е крив на тия жени, че не си тръгват? Оправдания винаги се намират ама винаги. По-добре ли е детето ви да расте в насилие? По-добре ли е детето ви да вижда как баща му ви счупва от бой? Ми стойте си и чакайте - вечни жертви. Никой няма да ви спаси, ако сами не си помогнете.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛелеАз комплекси не избиивам, вижда се ти си по тази част. Едни хора са взели едни огромни пари, прибрали са огромната част от тях по джобовете, а сега за да опревдаят съществуването си и да подготвят терена за ново източване на публични средства, си плащат на медиите да им публикуват простотиите. Ясно е че феминистките са малко, но пък има гладни НПО вождове, които ще експлоатират темата, като нагнетяват изкуствено напрвжение до безкрай. Ти или си много наивна, или си част от НПО схемата.
5
2
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Коментара ми е до 1. Важно уточнение.
4
7
 
14
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Как не те е срам, бе!!! Дано не си крррретен, който си избива комплексите във форма на крушета върху 55 килограмовата си съпруга- но знаеш ли колко много такива има и те го правят!!! Не става въпрос за феминизъм, а за цивилизационни пропадняци!!! Точно, па, у панелката много феминистки си срещнало lol и ти прочело тук-таме, и то цвили без нужда , майкоооооуууу пс. Да знаеш, че малко българки се определяме като феминистки- лично аз също не съм, със сигурност. Но ти си луд.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде,айде събират се и се омъжват за някакви кроманьонци и после плачат от домашно насилие.Плачете, плачете един истински мъж не е колко му е голям пенисът нито колко хора може да пребие.Всъщност естествен подбор.Дивото животно убива женската и после отива в затворът.Колко гениално е измислено - по този начин човечеството се почиства от глупави пpимaти.
2
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
Струва ми се ,че една и съща тема ,но под различни заглавия се върти постоянно.Друго не може ли да измислите? Или сте се изчерпали?
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната мега феминистка глупост, поредните циркове, платени от данъкоплатците.